Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα,  18 Νοεμβρίου 2014


Τιμήθηκε η επέτειος του Πολυτεχνείου στην Καρδίτσα

Η Καρδίτσα τίμησε την 41η επέτειο του Πολυτεχνείου, με διάφορες εκδηλώσεις. Δήμος και Φορείς του νομού, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεου,  κατέθεσαν στεφάνια στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης στην πλατεία Δικαστηρίων. Στην κεντρική πλατεία έγιναν συγκεντρώσεις και πορείες. Από το ΠΑΜΕ, την ΠΑΣΥ, το Σύλλογο Γυναικών και άλλων φορέων, καθώς και από την ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Α΄Θμιας Εκπαίδευσης με τη συμμετοχή και άλλων εκπροσώπων φορέων, και με την παρουσία του βουλευτή κ. Μιχαλάκη.

Κίνδυνος υποβάθμισης της λίμνης Πλαστήρα τα επόμενα χρόνια

Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ αυτών και ο βουλευτής Καρδίτσας κ. Νίκος Μιχαλάκης, ανέδειξαν το ζήτημα της μείωσης των υδάτων της λίμνης Πλαστήρα το καλοκαίρι, μια κρίσιμη κατάσταση που συνεπάγονταν την πτώση της ποιότητας του νερού για την ύδρευση, τον υπαρκτό κίνδυνο ανεπάρκειας των αποθεμάτων για την άρδευση του κάμπου και τη λειτουργία του υδροηλεκτρικού σταθμού και την τουριστική υποβάθμιση της ευρύτερης περιοχής της λίμνης.

Στην απάντησή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες (Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας) παραδέχονται την έκταση του προβλήματος. Σε παρέμβασή του ο κ. Μιχαλάκης επισημαίνει ότι η συγκυβέρνηση και οι αποκεντρωμένες διοικήσεις και διευθύνσεις παραδέχονται το πρόβλημα, ότι η στάθμη της λίμνης βρέθηκε οριακά πάνω από το όριο ασφαλείας. Ο κίνδυνος επανάληψης του φαινομένου είναι απόλυτα υπαρκτός. Και αυτό γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες παραδέχονται ότι η ειδική περιβαλλοντική μελέτη για την ευρύτερη περιοχή δεν έχει πάρει έγκριση εδώ και δέκα χρόνια, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να εκδοθεί το απαραίτητο προεδρικό διάταγμα για τη διαχείριση των υδάτων.

Παράλληλα, τα αρδευτικά έργα και οι ταμιευτήρες που πρέπει να γίνουν για την ενίσχυση των υδατικών αποθεμάτων δεν έχουν προγραμματιστεί ούτε έχουν ενταχθεί στα περιφερειακά ή τομεακά προγράμματα των συναρμόδιων υπουργείων στην τρέχουμε ή τη νέα διαχειριστική περίοδο. «Με άλλα λόγια, ενώ το ΥΠΕΚΑ και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση υποστηρίζουν ότι η αναγκαιότητα του Προεδρικού Διατάγματος και των αρδευτικών έργων είναι πρόδηλη, παραπέμπουν το ζήτημα μεταξύ του Άννα στον Καϊάφα των συναρμόδιων υπουργείων. Η Λίμνη Πλαστήρα όμως και η ευρύτερη περιοχή της δεν μπορούν να περιμένουν ούτε τον έναν ούτε τον άλλον. Απαιτούνται άμεση λύση και καίριες βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα υποστηρίξουν τα αποθέματα σε νερό όλον τον χρόνο….» τονίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής της Καρδίτσας.

Αρχίζει την Παρασκευή τον 24ο Συνέδριο των Οικολογικών Οργανώσεων

Αρχίζει την Παρασκευή, στη λίμνη Πλαστήρα και στο ξενοδοχείο Καζάρμα, το 24ο Συνέδριο του Πανελληνίου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), σε συνδιοργάνωση με την ΚΕΔΕ και το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα. Θέμα του φετινού συνεδρίου είναι η προστασία των λιμνών, των υδατικών πόρων και της βιοποικιλότητας. Θα διαρκέσει τρεις ημέρες με τη συμμετοχή πανεπιστημιακών και επιστημόνων που θα αναπτύξουν τα θέματα του συνεδρίου.

Ευρεία σύσκεψη για τα προβλήματα του δήμου Παλαμά

Ευρεία σύσκεψη έγινε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Παλαμά, στην οποία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός και ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Τσιάκος. Κατά τη διάρκειά της, συζητήθηκε κατά προτεραιότητα η άμεση χρηματοδότηση της αντικατάστασης του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης του Φύλλου. Επίσης, μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα ζητήματα της άρσης της οδικής απομόνωσης, με την κατασκευή του οδικού άξονα ΔΕΛΤΑ Παλαμά-Όρια νομού, προϋπολογισμού 10 εκατ. Ευρώ, καθώς και η κατασκευή νέων αντλιοστασίων και η δημιουργία κλειστών κυκλωμάτων άρδευσης από το νέο ΕΣΠΑ, ώστε το Φύλλο, που αποτελεί το καταληκτικό σημείο του νομού, να μπορέσει επιτέλους να αρδεύσει τις καλλιέργειές του.

Νέο σύγχρονο σχολείο θα αποκτήσει ο Παλαμάς

Ένα σύγχρονο διώροφο κτίριο, εμβαδού 900 τ.μ., πρόκειται να παραδοθεί σε ένα χρόνο από τώρα, για τη στέγαση των μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Παλαμά. Χθες έγινε η τελετή θεμελίωσης του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 1.423.000 ευρώ, το οποίο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ.

Τροχαίο ατύχημα στο τέρμα της Κουμουνδούρου

Τρία οχήματα ενεπλάκησαν σε τροχαίο που έγινε χθες στις 7.30 περίπου το απόγευμα, στο τέρμα της Κουμουνδούρου, στο ύψος του κόμβου πριν τη σιδηροδρομική γραμμή. Αρχικά συγκρούστηκαν δυο οχήματα, εκ των οποίων το ένα έπεσε πάνω σε κολώνα σήμανσης και κατέληξε πάνω σε άλλο όχημα. Ευτυχώς ο απολογισμός της σύγκρουσης ήταν μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός του οδηγού του πρώτου οχήματος. Στο σημείο έσπευσαν η Τροχαία, η Πυροσβεστική Υπηρεσία και όχημα του ΕΚΑΒ. Για τις συνθήκες και τα αίτια του τροχαίου έρευνα διενεργεί το αρμόδιο τμήμα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καρδίτσας.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 18/11/2014 - 10:59