Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΠΕΜΠΤΗ 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Ο ΤΑΡ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΑΞΟΝΑ

Η αξιοποίηση της διέλευσης του αγωγού TAP (Transandriatic Pipeline) και γενικότερα θέματα ενέργειας και συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Αζερμπαϊτζάν τέθηκαν κατά τη συνάντηση μεταξύ του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη και του Αζέρου Πρέσβη Ραχμάν Μουσταφάγιεφ που βρέθηκε την Τετάρτη στη Δυτική Μακεδονία.

“Αποτελεί στρατηγική επιλογή η διέλευση του αγωγού TAP να αναδειχθεί σε αναπτυξιακό άξονα και όχι απλά να φιλοξενήσουμε ένα τεχνικό έργο μεγάλη κλίμακας” τόνισε ο κ. Καρυπίδης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην κατεύθυνση της μέγιστης δυνατής εμπλοκής του τοπικού εργατικού και τεχνικού δυναμικού στα έργα κατασκευής.

Ο κ. Καρυπίδης προχώρησε σε μια σειρά προτάσεων συνεργασίας, με κύριο άξονα την αξιοποίηση του TAP, αλλά και τις προϋποθέσεις ασφαλούς διέλευσης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως “οι αγωγοί ενώνουν τους λαούς, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας”. Επίσης, πρότεινε τη στήριξη ακαδημαϊκών δομών της περιφέρειας, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της κοινοπραξίας του TAP, αλλά και στην ανάδειξη περιοχών πολιτιστικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

“Ο σημαντικός γεωπολιτικός ρόλος των περιοχών μας αποτελεί κοινό σημείο αναφοράς” ανέφερε ο κ. Καρυπίδης, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία κλίματος εμπιστοσύνης, συνεργασίας και κοινής στόχευσης.

Απο την πλευρά του ο Αζέρος πρέσβης αναφέρθηκε στις ευκαιρίες συνεργασιών μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, χαρακτηρίζοντας τον TAP το μεγαλύτερο επενδυτικό έργο, ενώ ζήτησε στενότερη συνεργασία σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, οι λεπτομέρειες των οποίων θα διευκρινιστούν με συναντήσεις το προσεχές διάστημα. Ο κ. Μουσταφάγιεφ απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Καρυπίδη να επισκεφθεί το Αζερμπαϊτζάν.

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει ο Αζέρος Πρέσβης  σήμερα Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στις 11 π.μ. όπου και θα έχει συνάντηση  με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φλώρινας Στέφανο Μπίρο.

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ»

Υπεγράφη την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 η σύμβαση για την «Ανάπλαση κτιρίων χώρων πρασίνου έναντι Αρχαιολογικού Μουσείου Φλώρινας (κάτω μπουάτ)», από το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας του έργου κ. Στέφανο Πατεγάκη.

Το έργο  αφορά τον παλιό χώρο της μπουάτ, που βρίσκεται σε κακή κατάσταση. Πρόκειται ουσιαστικά για την αναβάθμιση του χώρου της μπουάτ που αποκτά χαρακτήρα επισκέψιμου πάρκου περιβαλλοντικής ενημέρωσης, μέσα από ζωντανές λειτουργίες.

Βασικό στοιχείο είναι οι δύο δεξαμενές νερού, οι οποίες συλλέγουν όμβρια ύδατα (κατά περίπτωση μπορεί να συμπληρώνεται το απαιτούμενο νερό από παροχές) οι οποίες  θα προσφέρουν το συλλεγόμενο νερό για:

1) την άρδευση των αστικών καλλιεργειών που τοποθετούνται στο νοτιοδυτικό τμήμα. Πρόκειται για μία σύγχρονη πρακτική συμμετοχικής βιολογικής καλλιέργειας, που εφαρμόζεται κυρίως σε πυκνοδομημένες περιοχές κατοικίας, όπου οι κάτοικοι της γειτονιάς είναι υπεύθυνοι για την καλλιέργεια εσπεριδοειδών και λαχανικών, τα οποία στη συνέχεια οι ίδιοι καταναλώνουν.
2)   τη λειτουργία των υδάτινων πιδάκων.

Πλησίον του υπάρχοντος αναψυκτηρίου, το οποίο θα επισκευαστεί, θα δημιουργηθεί παιδική χαρά με ειδικό συνθετικό δάπεδο και νέα, σύγχρονα και καταλληλότερα παιχνίδια. Θα τοποθετηθούν επίσης σταθερές πέργκολες, όπου θα στεγάζουν τα απαιτούμενα τραπεζοκαθίσματα, των επιβλεπόντων γονέων. Στη νότια πλευρά του χώρου θα δημιουργηθεί  πλατεία, καθαρά αστικού τύπου στην οποία θα επανατοποθετηθεί το άγαλμα του Ν. Δογούλη. Στη βόρεια πλευρά, θα τοποθετηθούν εκατέρωθεν δύο χώροι στάθμευσης, για την κάλυψη των αναγκών της περιοχής και κυρίως για τις γειτνιάζουσες δημόσιες Υπεγράφη την Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014 η σύμβαση για την «Ανάπλαση κτιρίων υπηρεσίες.

Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Αύγουστου του 2015 και το συνολικό του κόστος είναι: 295.453,25ευρώ με το ΦΠΑ, μετά από σχετική έκπτωση 40%.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΔΗΘΕΝ «ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ»

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη παράσταση συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Φλώρινας και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, εκπροσώπων του ΠΑΜΕ Δημοσίου και άλλων φορέων κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Φλώρινας. Στην συνεδρίαση τέθηκε το απαράδεκτο θέμα του ορισμού δικηγόρου για την διερεύνηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών των εργαζομένων στον Δήμο, οι οποίοι συμμετέχουν σε νόμιμη απεργία των φορέων και απέχουν από την δήθεν "αξιολόγηση".

Αναδείχτηκαν για μια ακόμα φορά οι τεράστιες ευθύνες της Διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων που όχι μόνο απέχει από κάθε κινητοποίηση αλλά βάζει ουσιαστικά πλάτη στην δημοτική Αρχή.

Η εισήγηση εγκρίθηκε με τις ψήφους των μελών που ανήκουν στην πλειοψηφία.

Πρόκειται για μια ενέργεια πρωτοφανή σε όλη την Ελλάδα με σκοπό την τρομοκράτηση υπαλλήλων και δεν πρόκειται να γίνει δεκτή.

Αύριο πρωί έχει οριστεί συνάντηση εκπροσώπων φορέων με τον κ. Δήμαρχο Φλώρινας ώστε να λυθεί το ζήτημα. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση μετά και την συνάντηση αυτή.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στα πλαίσια των δράσεων ενημέρωσης για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική (Κ.Α.Π.), η Π.Ε. Φλώρινας θα πραγματοποιήσει τον Δεκέμβριο στο Δήμο Φλώρινας ημερίδα αντίστοιχη αυτής που πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο με θέμα «Παρουσίαση – Ανάλυση της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Κ.Α.Π.)». Ακριβής ημερομηνία και τοποθεσία θα οριστούν προσεχώς μετά τον καθορισμό του πλαισίου λειτουργίας της νέας Κ.Α.Π.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ»

Το Τμήμα Φωτογραφίας του Φ.Σ.Φ. «Ο Αριστοτέλης», ανακοινώνει τη συνέχιση των εγγραφών για την νέα χρονιά.

Θα λειτουργήσουν και νέοι κύκλοι μαθημάτων για αρχάριους και προχωρημένους, για μαθητές, φοιτητές, εφήβους και ενήλικες.

Οι Κύκλοι μαθημάτων περιλαμβάνουν: Θεωρία της Φωτογραφίας, Αισθητικό Προσανατολισμό, Λήψη – Παρουσίαση, Τεχνικά ζητήματα, Φιλοσοφία και Ανάλυση της Εικόνας/Φωτογραφίας.

Υπεύθυνος εργαστηρίου: Συμεών Κώτσου, Καθηγητής Φωτογραφίας – Κριτικός Εικόνας.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στο τηλ.: 6974784312

ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Π.Ε. Φλώρινας ανακοινώνει ότι τηνΠαρασκευή 21-11-2014, λόγω προγραμματισμένης διακοπής της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ, δεν θα μπορέσει να λειτουργήσει πλήρως σε όλα της τα τμήματα.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, προς αποφυγή της άσκοπης μετακίνησης και ταλαιπωρίας τους, παρακαλούνται πριν την προσέλευσή τους στην υπηρεσία για διεκπεραίωση κάποιας ενέργειας, να επικοινωνούν στα παρακάτω τηλέφωνα:

1. 2385046093 Τμήμα Αδειών Οδήγησης
2. 2385046055 Τμήμα Αδειών Κυκλοφορίας
3. 2385046089 Τμήμα ΚΤΕΟ

Ζητούμε συγγνώμη για οποιαδήποτε αναστάτωση σας προκαλέσουμε.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2014

Καλούνται όλοι οι κτηνοτρόφοι που δεν έλαβαν ή και έλαβαν οικονοµική ενίσχυση (επιδότηση) για την κτηνοτροφική τους εκµετάλλευση, να προσέλθουν στον ∆ήµο Αµυνταίου (Τεχνική Υπηρεσία, Τµήµα Τοπικής Οικονοµικής Ανάπτυξης) και να υποβάλουν αίτηση µέχρι τις 29-11-2014, προκειµένου να τους χορηγηθεί βεβαίωση δικαιώµατος χρήσης βοσκοτόπου για το έτος 2014.

Συνηµµένα µε την αίτηση θα πρέπει να προσκοµιστούν τα εξής δικαιολογητικά:
Αντίγραφο του μητρώου κτηνοτροφικής εκµετάλλευσης (πρόσφατα
ενηµερωµένο).
Αντίγραφο ∆ελτίου Αστυνοµικής Ταυτότητας.
Αντίγραφο αίτησης δήλωσης καλλιέργειας (ΟΣ∆Ε) έτους 2014.
Υπεύθυνη δήλωση µε τον αριθµό των ζώων που έκαναν χρήση
βοσκοτόπου.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/11/2014 - 11:22