Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  20/11/2014


---Κόλαφος για το υπουργείο Πολιτισμού, ψήφισμα του τμήματος Ιστορίας Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το νέο οργανόγραμμα εκχωρεί δραστηριότητές του  στην ιδιωτική πρωτοβουλία, γεγονός που θα οδηγήσει στην περαιτέρω υποβάθμιση του έργου και του ρόλου του, επισημαίνεται, ενώ σε άλλο σημείο του ψηφίσματος υπογραμίζεται πως ο νέος Οργανισμός κινείται σε λάθος κατεύθυνση και δεν προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στις διακρίσεις που εισάγει για την πρόσληψη  νέων επιστημόνων, τα οποία – όπως τονίζει, οδηγούν στην υποβάθμιση των πτυχίων των αποφοίτων. Ζητά κατάργηση της υποχρέωσης να κατέχουν μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών οι ιστορικοί, οι λαογράφοι, οι κοινωνικοί ανθρωπολόγοι και οι εθνολόγοι που είναι υποψήφιοι για θέσεις σε υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, καθώς η εν λόγω διάταξη συνιστά αφενός καταφανή υποβάθμιση των πτυχίων τους και αφετέρου άνιση μεταχείριση σε σχέση με τους αρχαιολόγους. Εφιστούν τέλος την ανάγκη διατήρησης και προώθησης της νεότερης ελληνικής κληρονομιάς και του άυλου πολιτισμού.

---Το θέμα της πλήρους απουσίας νεκροτόμου στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας, που έχει ως αποτέλεσμα την υποχρεωτική διακομιδή των σορών στις αντίστοιχες υπηρεσίας Θεσσαλονίκης ή Κοζάνης, προκαλώντας τη συναισθηματική αλλά και την οικονομική επιβάρυνση των οικογενειών των θανόντων», ξαναφέρνει με χθεσινή ερώτησή της προς τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Υγείας, η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ Ηρώ Διώτη.

Σημειώνεται πως από τα μέσα Οκτωβρίου η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας έχει “κατεβάσει ρολά”, καθώς έληξε η σύμβαση του μοναδικού νεκροτόμου που υπηρετούσε σε αυτή.

---4ωρη στάση εργασίας σήμερα των εργαζομένων στην διεύθυνση  Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας από τις 11:30  έως τη λήξη του ωραρίου,  για «τις απαράδεκτες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας των υπηρεσιών, που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία εργαζομένων, αλλοδαπών και συναλλασσόμενων πολιτών». Στο Τμήμα Αδειών Διαμονής και το Γραφείο Γραμματείας της Ευβοίας, η στάση ισχύει από τις 09:00  έως 13:00.

Άμεση αντίδραση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, η οποία κάνει λόγο για συνδικαλιστική υπερβολή και διαστρέβλωση της πραγματικότητας.

---Σε πλήρη εξέλιξη η άγρια κόντρα μεταξύ Μπέου και ΠΑΜΕ, με αφορμή την συνδικαλιστική δράση της εργαζόμενης στον Δήμο Βόλου, Εύης Καρυδάκη.

---Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς απαντά στην απειλή Μπέου περί μη άσκησης συνδικαλιστικών δικαιωμάτων επί δημαρχίας του, το ΠΑΜΕ. Φαιδρότητες οι λαϊκοί αγώνες, υποστηρίζει ο δήμαρχος Βόλου.

--- «Εμείς οι εργαζόμενοι παράγουμε τον πλούτο, εμείς λειτουργούμε τις υπηρεσίες. Χωρίς εμάς γρανάζι δε γυρνά. Η επιτυχία της 24ωρης απεργίας στις 27 του μήνα, θα είναι η καλύτερη απάντηση και στον αυταρχισμό του λαγού της κυβέρνησης Μπέου, που θέλει εμάς τους εργαζόμενους δούλους και καρπαζοεισπράκτορες, μας ονομάζει προνομιούχους όταν πληρωνόμαστε κάθε μήνα, ακριβώς επειδή η τάξη του είναι αυτή που ζει σαν παράσιτο από τον ιδρώτα μας», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους στελέχη του ΠΑΜΕ Μαγνησίας, τα οποία χθες το απόγευμα πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο.

---Νωρίτερα από το γραφείο Τύπου του  Αχιλλέα Μπέου, είχε εκδοθεί η ακόλουθη ανακοίνωση: «Βαθειά νυχτωμένα, τα ποικιλώνυμα και ποικιλόμορφα στελέχη του ΚΚΕ, μακράν της κοινωνικής πραγματικότητας, συνεχίζουν να ονειρεύονται αγώνες και επαναστάσεις που, όμως, θα κάνουν άλλοι για να τα καπηλευτούν οι ίδιοι και να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται το μαγαζάκι – γωνία, όπως κατάντησαν το κόμμα τους.

Η προκλητική και αήθης επίθεση, από τους εραστές της επανάστασης, κατά του δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο της γνωστής συνδικαλίστριας του «ΠΑΜΕ κι έρχομαι» και του ΚΚΕ τη μετενσάρκωση της Ρόζας Λούξενμπουργκ, δίνει το ακριβές μέγεθος της προκλητικότητας των καλοβολεμένων δήθεν λαϊκών αγωνιστών, με τις σίγουρες εργασιακές θέσεις και τα πλούσια πόθεν έσχες. Για τελευταία φορά ξεκαθαρίζουμε: Ο δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, στο σύνολό της, όχι απλώς δεν είναι απέναντι στους εργαζομένους, αλλά τους θέλουν συνεργάτες και τους στηρίζουν σε κάθε νόμιμη και λογική διεκδίκησή τους, όπως χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες έπραξαν στο θέμα της περιβόητης αξιολόγησης.

Και ζητούν ένα και μοναδικό «αντάλλαγμα»: Οι εργαζόμενοι, απερίσπαστοι, να αφιερώνονται στα καθήκοντά τους, που είναι η παροχή των υπηρεσιών για τις οποίες αμείβονται από τον εργοδότη – δημότη! Όλες οι άλλες φαιδρότητες περί καπιταλισμού, εξυπηρέτησης μονοπωλίων, λαϊκών αγώνων, πολιτικών διώξεων και οι λοιπές αφόρητες κοινοτυπίες, δεν είναι παρά άλλοθι για τη φυγοπονία, τη τεμπελιά και την έλλειψη κοινωνικής ευθύνης συγκεκριμένων υπαλλήλων που κρύβονται πίσω από κόμματα και ένα αμφιλεγόμενο συνδικαλισμό. Πλέον θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι του «ΠΑΜΕ κι έρχομαι» ότι εδώ στο Βόλο ισχύει το «ΠΑΜΕ γι’ άλλα» και πως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τα φαντάσματα και τις ιδεολογικές και κοινωνικές αγκυλώσεις με τις οποίες ζουν.

---Για τρίτη φορά από  αύριο έως και την Κυριακή το Startup Weekend στον Βόλο. Οι ομάδες που θα συμμετάσχουν έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν μέσα σε 54 ώρες μια Start up επιχείρηση. Η ενδιαφέρουσα διοργάνωση θα φιλοξενηθεί  στο κτίριο όπου στεγάζεται το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης.

---Ολοκληρώνεται την Παρασκευή η ψηφιακή μετάβαση της Digea και στην Θεσσαλία. Το κέντρο εκπομπής «Δοβρούτσι» στη Λάρισα, εκπέμπει ήδη ψηφιακά και αύριο θα μεταβεί στις τελικές συχνότητες εκπομπής, που είναι κατοχυρωμένες από το κράτος.

---Σε Βόλο και Λάρισα αύριο ο  ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης, στην Κοζάνη το Σάββατο.

---Σειρά σεμιναρίων από το ΕΠΑΜ Μαγνησίας, με σκοπό την πολιτική μας αφύπνιση. Μεθαύριο Σάββατο, στις 6 τ΄ απόγευμα, στην αίθουσα Πόλις Εθνών και Επιστημών, που βρίσκεται στην συμβολή των οδών  Γαλλίας 88 και Χατζηαργύρη, διοργανώνεται το πρώτο, με θέμα «Πατρίδα». Εισηγητής, από μαγνητοσκοπημένη παρουσίαση, ο Δημήτρης Καζάκης, συντονιστής ο Φίλιππας Ζανάκης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/11/2014 - 13:21