Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ   20-11-2014


Πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια και καταστήματα από τη χθεσινοβραδινή καταιγίδα σε Διδυμότειχο και Σουφλί

Πλημμυρισμένα σπίτια, καταστήματα και επιχειρήσεις, ζημιές σε δρόμους, ακόμα και αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά που πέρασαν απειλητικά μέσα από κατοικημένες περιοχές των δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου, συνθέτουν την εικόνα καταστροφής που άφησε πίσω της η χθεσινή νεροποντή που έπληξε την περιοχή μεταξύ Λαβάρων και Σοφικού.

Η ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε νωρίς το βράδυ και προκάλεσε πάρα πολλά προβλήματα, το μέγεθος των οποίων αποκαλύπτεται από το πρωί, με τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν να βρίσκονται σε απόγνωση. Πυροσβεστικά οχήματα, αστυνομία, υπηρεσίες των δήμων και της περιφέρειας βρέθηκαν στα σημεία που έπληξε η μπόρα, προκειμένου να συνδράμουν ακόμη και σε απεγκλωβισμούς ανθρώπων από πλημμυρισμένες κατοικίες, ενώ από το πρωί γίνεται καταγραφή των ζημιών.

Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων στο τελωνείο των Κήπων

Αψηφώντας τη βροχή, οι κτηνοτρόφοι του Έβρου προχώρησαν εχθές το απόγευμα σε συμβολικό αποκλεισμό του τελωνείου των Κήπων, διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό τους από την κυβέρνηση και την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για τις αποζημιώσεις τους. Περίπου 200 κτηνοτρόφοι βρέθηκαν στο τελωνείο, μετά τη συνέλευση που πραγματοποίησαν στις Φέρες, όπου αποφασίστηκε να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. «Οι κτηνοτρόφοι της περιοχής μας δέχτηκαν τα περισσότερα πλήγματα από κάθε άλλη περιοχή της χώρας», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Γιώργος Παυλίδης, τονίζοντας ότι «είναι καιρός η πολιτεία να ενδιαφερθεί και να αποκαταστήσει το δίκαιο».   

Αλεξανδρούπολη: Εκδήλωση από το Σωματείο Φίλων του Ε. Μ. Θ.

«Διατρέχοντας την Αρχαία Εγνατία» είναι το θέμα της εκδήλωσης που διοργανώνει το Σωματείο Φίλων Εθνολογικού Μουσείου Θράκης «Πολιτιστικό Καφενείο», με σκοπό την παρουσίαση της πρότασης του Σωματείου «Διάζωμα» για τον αρχαιολογικό τουρισμό. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στο χώρο του Εθνολογικού Μουσείου, στην Αλεξανδρούπολη.  

Οδηγίες ορθής λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης από την περιφερειακή διεύθυνση ανάπτυξης ΑΜΘ

Τις οδηγίες ορθής λειτουργίας των συστημάτων θέρμανσης υπενθυμίζει με ανακοίνωσή της η γενική διεύθυνση ανάπτυξης της περιφέρειας ΑΜΘ, με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου της αιθαλομίχλης, την προστασία του περιβάλλοντος και την εξοικονόμηση καυσίμων. Οι συστάσεις αφορούν κυρίως στη συντήρηση των καυστήρων πετρελαίου, φυσικού αερίου και υγραερίου, τον καθαρισμό καμινάδων και στη διασφάλιση των προϋποθέσεων για ορθή καύση ξύλων, pellets και άλλων οργανικών καυσίμων.

Τέλος, επισημαίνονται οι κίνδυνοι που υπάρχουν από την καύση μοριοσανίδων, βαμμένων ή βερνικωμένων ξύλων ή ξύλων που έχουν υποστεί οποιαδήποτε χημική επεξεργασία. «Στις περιπτώσεις αυτές τα καπναέρια περιέχουν καρκινογόνες ουσίες που βλάπτουν σοβαρά την υγεία όλων μας», τονίζεται στην ανακοίνωση της περιφερειακής Διεύθυνσης Ανάπτυξης.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20/11/2014 - 13:25