Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  25/11/2014


ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Εμείς οι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, της ΕΡΤ και της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ρόδου, είμαστε από τα πρώτα θύματα της πραξικοπηματικής πολιτικής της συγκυβέρνησης, που θέλει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο βωμό των μνημονικών υποχρεώσεων.

Δεν υποχωρήσαμε, δεν δεχτήκαμε να κλείσουμε στις 11 Ιουνίου 2013, τον Ραδιοφωνικό σταθμό Ρόδου. Δεν συμμετείχαμε στην δημιουργία και την λειτουργία των μορφωμάτων, της ΔΤ και ΝΕΡΙΤ.

Μαζί με εκατοντάδες απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, εδώ και 18 μήνες συνεχίζουμε, χωρίς κανένα οικονομικό πόρο, χωρίς τις νόμιμες αποζημιώσεις, να κρατάμε ανοιχτή την ελεύθερη φωνή της ΕΡΤ, στην κοινωνία που αντιστέκεται, στην κοινωνία που ελπίζει.

Μέσα από το ertopen.com, το δίκτυο των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, την ΕΤ3, τα βραχέα και το internet, για όλο τον κόσμο συνεχίζουμε την παρουσία μας, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στον αέρα και την κοινωνία της Δωδεκανήσου και όχι μόνον.

Εμείς οι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ εργαζόμενοι της ΕΡΤ στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Ρόδου, είμαστε αλληλέγγυοι σε όλη την κοινωνία, σε όλους όσους πλήττονται από την μνημονική πολιτική, του μαύρου και των ΜΑΤ.

Αντιστεκόμαστε και αντιδρούμε

       ΛΕΜΕ ΟΧΙ:
•      στην εξαθλίωση του λαού μας.
•      στα λουκέτα στο ιδιωτικό, δημοτικό και δημόσιο τομέα
•      στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων.
•      στο ξεπούλημα όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών
•      στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις.
•      στον εργασιακό μεσαίωνα.
•      στο «μαύρο στην ΕΡΤ»
 
ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

’’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ
ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ’’

Αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου ενόψει της 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Νοέμβρη.

‘’Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε στις 27 Νοέμβρη κατά των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, το κοινωνικό κράτος να μετατρέπεται σε φιλανθρωπία και τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων’’ επισημαίνει η διοίκηση του ΕΚΡ παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τις καταστροφικές συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καλεί τους πολίτες στην απεργιακή  συγκέντρωση στις 10.30 πμ το πρωί της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, ενάντια στη βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ‘’ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ  ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑ ‘’

‘’Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα ‘’  δηλώνει η ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με την απεργία της Πέμπτης.

‘’Θα είμαστε όλοι εκεί ’’συμπληρώνει’’ όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.

Θα είμαστε εκεί για να τους δείξουμε ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν με τον κοινωνικά βάρβαρο προϋπολογισμό του 2015, δε θα περάσουν.’’

ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ ΡΟΔΟΥ- ‘’ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ’’

Να αγωνιστούν και να διαδηλώσουν ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση, την ανεργία που τσακίζει τη ζωή των οικογενειών τους και τα όνειρα των παιδιών τους, καλεί  τους οικοδόμους εργαζόμενους έλληνες και μετανάστες, το σωματείο Εργατ/τών Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων Ρόδου που συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στις 27 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο.

‘’Με τη δύναμη μας’’ αναφέρει στο κάλεσμα της η διοίκηση ‘’θα επιβάλουμε το δίκιο μας. Θα υπερασπιστούμε τη ζωή μας. Θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την ικανοποίηση των αναγκών μας.. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας.’’

Το σωματείο καλεί τους οικοδόμους σε συναγερμό διεκδικώντας μεταξύ άλλων:
* Μέτρα για την προστασία των ανέργων.
* Αύξηση του επιδόματος ανεργίας στα 600 ευρώ για όλο το χρόνο ανεργίας.

ΟΔΗΓΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΡΟΔΟΥ- ’’ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ’’

Τη συμμετοχή του στην 24ωρη Γενική  Πανελλαδική  απεργία,  την  οποία  έχει  εξαγγείλει  η  Γ.Σ.Ε.Ε - ΑΔΕΔΥ αποφάσισε και το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου ‘’Ο ΚΟΛΟΣΣΟΣ’’.

Καλεί σε συστράτευση και συμμετοχή στον αγώνα της αντίστασης και της πάλης  τα μέλη του, τους  εργαζόμενους σε όλους τους κλάδους και  ολόκληρη  την  κοινωνία της περιοχής για :
‘’ Να μην αφήσουμε να περάσει η εξαθλίωση, να μη συμβιβαστούμε με τα ψίχουλα και τις μειωμένες απαιτήσεις, να απαντήσουμε στις αξιώσεις Κυβέρνησης, ’’τονίζει το σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Ρόδου.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ. .’’ΒΑΖΟΥΜΕ ΦΡΕΝΟ ΣΤΗ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ’’

Τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει  το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, μέσω της Επιτροπής «ΑΙΓΑΙΟ 50:50 Ισόρροπη Συμμετοχή»,στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ και καλεί τις Αρχές της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης να προωθήσουν έμπρακτα τις πρωτοβουλίες για τη διαμόρφωση δικτύων αλληλεγγύης, εκπόνησης μελετών και ερευνών και υλοποίησης δράσεων ενδυνάμωσης κακοποιημένων γυναικών, αλλά και να οργανώσουν εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η Αριστερά γενικά, επισημαίνει η ΝΕ Νότιας Δωδεκανήσου , πάντα διεκδικούσαν και εξακολουθούν να παλεύουν για :
*Μηδενική ανοχή όλων των μορφών βίας κατά των γυναικών, με ιδιαίτερη έμφαση στους πολιτικούς θεσμούς
*Νομοθεσία και πρακτικές πολιτικές που διασφαλίζουν την ποινική δίωξη όσων
εμπλέκονται στη διακίνηση και εμπορία γυναικών και ανηλίκων (trafficking).
* Δημιουργία συμβουλευτικών κέντρων και ξενώνων σε όλη τη χώρα.
*Μέτρα και πολιτικές ενάντια στην εμπορευματοποίηση του σώματος των γυναικών και τα σεξιστικά πρότυπα στη διαφήμιση, στα ΜΜΕ και το διαδίκτυο.

ΤΕ ΚΚΕ…’’ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΡΟΔΙΑΚΟ ΛΑΟ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ‘’ΔΙΑΓΟΡΑΣ’’

Να καταδικαστεί από όλους τους εργαζόμενους, όλο τον Ροδιακό λαό. η ιδιωτικοποίηση του αεροδρομίου Ρόδου «ΔΙΑΓΟΡΑΣ και των περιφερειακών αεροδρομίων ,που βρίσκεται ήδη στη διαδικασία ανοίγματος των οικονομικών προσφορών των εταιρειών, ζητά  η Τομεακή Επιτροπή Ν. Δωδεκανήσου του ΚΚΕ.

Εκτιμά πως η ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων είναι αποτέλεσμα μακρόχρονης προσπάθειας των ελληνικών κυβερνήσεων, να παραδώσουν στα νύχια των μονοπωλίων τον δημόσιο πλούτο .

Παραπέμπει στη συνάντηση που είχαν γαλλικά μονοπώλια με Έλληνες επιχειρηματίες κατά την επίσκεψη του Ολάντ στην Αθήνα τον Φεβρουάριο του 2013, όπου ο γαλλικός κατασκευαστικός όμιλος «Vinci» ήταν ανάμεσα σε αυτούς που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας και τώρα είναι ανάμεσα στους τρεις ομίλους, που ετοιμάζεται να παραχωρήσει η κυβέρνηση και το αεροδρόμιο της Ρόδου.

Η ΤΕ του ΚΚΕ υποστηρίζει επιπροσθέτως ότι η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων του Αιγαίου εγκυμονεί κινδύνους και για την ασφάλεια της χώρας, σε μια τόσο ευαίσθητη περιοχή ,επικεντρώνοντας στην άνοδο του κόστους μεταφοράς, που ‘’θα το πληρώσει ο λαός ’’.

Ο ΕΠΟΝΙΤΗΣ  Ν. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑ ΤΙΜΗΘΕΙ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΤΗΣ ΓΕΦΥΡΑΣ ΓΟΡΓΟΠΟΤΑΜΟΥ

Ανοικτή εκδήλωση, 72 Χρόνια μετά την ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, διοργανώνει στις 8 το βράδυ η Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Δωδεκανήσου στο χώρο εκδηλώσεων του Ακταίον.

Στην εκδήλωση θα τιμηθεί για την προσφορά του ο ΕΠΟΝίτης, Νίκος Αγγελόπουλος. Για την εθνική αντίσταση θα μιλήσει ο Νίκος Νικολάου, επίτιμος πρόεδρος της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Δωδεκανήσου.

Β. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΔ -’’ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ Ο Α. ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ’’

 "Μήπως κατά βάθος επιθυμεί την άρση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α στα νησιά μας για να δικαιώσει έτσι την ύπαρξή της στα πολιτικά πράγματα του τόπου;" αναφέρει σε δήλωση του απευθυνόμενη στη βουλευτή Μίκα  Ιατρίδη που κάλεσε τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν θέση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ , ο βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης.

Ο κ. Υψηλάντης υποστηρίζει πως την κρίσιμη στιγμή για τη χώρα, έδωσε τους δικούς του αγώνες για να κρατηθεί η χώρα από όλα εκείνα που, το κακό παρελθόν της, την έφεραν αντιμέτωπη με την άτακτη χρεοκοπία.  Το ίδιο πράττει, όλη αυτή την περίοδο, με συνέπεια για την επίλυση των προβλημάτων στα νησιά μας και για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Επισημαίνει τέλος πως ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και η Νέα Δημοκρατία έχουν αποκλείσει τέτοιο ενδεχόμενο για τα ακριτικά μας Δωδεκάνησα.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΔΥΟ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΤΗΣ ΚΩ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

Την επιθετικότητα της εργοδοσίας Μαρινόπουλος ΑΕ, που αυτή τη φορά εκφράστηκε με την απόλυση δύο εργαζομένων από το τοπικό κατάστημα της, καταγγέλλει το Σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Κω.

‘’Απολύσεις που έρχονται να προστεθούν στη συνολικότερη επίθεση που έχει εξαπολύσει η εταιρία σε βάρος των δικαιωμάτων των  εργαζομένων ’’, υποστηρίζει το σωματείο, υπενθυμίζοντας πως ένα χρόνο πριν  είχε προχώρησε σε μειώσεις μισθών, περικοπές επιδομάτων, απλήρωτες ώρες εργασίας, τρομοκρατία.

‘’Σήμερα, η Μαρινόπουλος ΑΕ συνεχίζει πιο προκλητικά αφού έχει φτάσει να προτείνει στους εργαζόμενους ακόμη και εικονικές απολύσεις (!)με ότι αυτό συνεπάγεται.. ‘’καταγγέλλει το σωματείο Ιδιωτικών υπαλλήλων Κω  καλώντας  τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν τις απολύσεις αυτές ,δίνοντας δυναμική απάντηση και  συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία και στη συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου .

 ΣΤΟ 24Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
 
Ξεκινούν από σήμερα στην Αθήνα οι εργασίες του 24ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Στο συνέδριο συμμετέχουν και οι εκπρόσωπου των Αστυνομικών Ενώσεων Βόρειας και Νότιας Δωδεκανήσου οι οποίοι αναμένεται και να τοποθετηθούν στις ομιλίες τους αναφορικά με τα οξυμμένα προβλήματα σε θέματα στελέχωσης των υπηρεσιών στα νησιά και ιδιαίτερα στην απουσία ενός κέντρου προσωρινής φιλοξενίας για τους πρόσφυγες.

ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΚΗΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ-ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ-ΔΗΜΟΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΑΤΗ ΑΡΜΟΣΤΕΙΑ ΟΗΕ

Να σημειωθεί ,όσον αφορά στη Κω ότι  ένα στρατιωτικό αντίσκηνο στο αίθριο της Αστυνομίας συνεχίζει να’’ φιλοξενεί’’οικογένειες μεταναστών με τα παιδιά τους, ακόμα και σήμερα που το κρύο είναι αισθητό ( 15  συνάνθρωποι μας με δυο μικρά παιδιά αυτή τη στιγμή προσπαθούν να ζεσταθούν μόνο με κουβέρτες ) με τον υπουργό να αδιαφορεί  στις εκκλήσεις των Αστυνομικών Υπαλλήλων για λήψη μέτρων.

Την ίδια ζηλευτή αδιαφορία επιδεικνύει  και  η Τοπική Αυτοδιοίκηση, Α! και Β! Βαθμού.

Δήμος και Περιφέρεια  δεν αρθρώνουν λέξη, δε διαμαρτύρονται και ανέχονται τη παραβίαση ανθρώπινων δικαιωμάτων,  μηδέ εξαιρουμένης και της τοπικής επιτροπής της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, που κατοικοεδρεύει στη Ρόδο.

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΣΥΓΚ /ΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ..

‘’Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ’’

‘’Μη μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, η λογική του μικρότερου κακού φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση.   Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον μας στα χέρια μας.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν θα μας ανακουφίσει από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, την ανέχεια και τη ζωή με ψίχουλα. ’’αναφέρει το Εργατικό κέντρο Β!Συγκ/τος στο κάλεσμα τους για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Αποκαλεί βόμβα στην κοινωνική ασφάλιση τη παρέμβαση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο όταν έθεσε το ζήτημα ότι οι παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους, θα γίνεται με διαβάθμιση και ανάλογα με τα ένσημα.

‘’Απαντάμε στην καθολική επίθεση του κεφαλαίου με πανελλαδική πανεργατική απεργία 27 Νοέμβρη. ’’υπογραμμίζει  η διοίκηση του Εργατικού κέντρου καλώντας τους εργαζόμενους σε ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων και της συγκυβέρνησης και στη συγκέντρωση στις 10.30 στη Πλατεία Ελευθερίας.

Β ́ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

’’ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΚΩ’’

Η έξοδος του Σαμαρά από τα μνημόνια σημαίνει:
1) Ένας νέος ληστρικός προϋπολογισμός με καινούργια τσεκούρια σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές
2) Ένα νέο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που φιλοδοξεί να τσακίσει τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία, την ώρα που απελευθερώνει τις απολύσεις και επαναφέρει το εργοδοτικό lock out! την ίδια στιγμή που κλιμακώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και μετατρέπει τη χώρα σε κόλαση για μετανάστες και πρόσφυγες,  επισημαίνει στο κάλεσμα της για συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία της Πέμπτης η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

‘’Η δική μας διέξοδος σημαίνει:
Τον πιο σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα ρήξης και ανατροπής αυτών των πολιτικών με όπλο τα συνδικάτα, την απεργία, την κατάληψη, τη διαδήλωση, τους λαϊκούς αγώνες σε κάθε γειτονιά, τώρα! χωρίς καμία αναμονή για τις εκλογές, χωρίς καμία αυταπάτη για τα προεδρικά κοινοβουλευτικά μαγειρέματα ‘’,υποστηρίζει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλώντας στη συγκέντρωση τα μέλη της στη Κάλυμνο στις 11 το πρωί στο Πνευματικό κέντρο και στη Κω στις 10.30 στη Πλατεία Ελευθερίας.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΩ ΜΕΛΟΣ ΟΓΕ -‘’ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ’’

‘’ΣΗΜΕΡΑ – ΤΩΡΑ είναι  πιο αναγκαίο από ποτέ να ορθώσουμε το ανάστημά μας όλες οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών και μέσα από την ΟΓΕ μαζί με τους φορείς της Κοινωνικής Συμμαχίας –όλοι μαζί σαν μια γροθιά, να αντιμετωπίσουμε τα μονοπώλια, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την ΕΕ και την κυβέρνηση, ώστε να μπει τέρμα στον εφιάλτη που ζούμε,’’ υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γυναικών Κω μέλος της ΟΓΕ στο κάλεσμα των γυναικών για συμμετοχή στην απεργία της Πέμπτης.

‘’Μπορούμε να απαιτήσουμε δικαιώματα σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας και με το πλούτο που παράγουμε, αρκεί να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον μας στα δικά μας χέρια’’, σημειώνει  θυμίζοντας πως η ‘’ κοινωνική ασφάλιση, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ‘’οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, τα επιδόματα μπαίνουν για άλλη μια φορά στην γκιλοτίνα’’.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/11/2014 - 12:15