Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  25/11/2014


---Έτοιμοι οι Θεσσαλοί εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, νέοι για την 24ωρη γενική απεργία της Πέμπτης, ενάντια στους διεθνείς πάτρωνες της εθελόδουλης συγκυβέρνηση των mail΄s, των κεφαλικών φόρων, των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, τις συρρικνώσεις σε υγεία, παιδεία, της γιγάντωσης των Τραπεζών. Μόνο η ανατροπή τους, θα σταματήσει τα ανθρωποφάγα σχέδια τους, επισημαίνουν όλοι οι συμμετέχοντες.

---Στις πλατείες Ελευθερίας και Πανεπιστημίου του Βόλου οι συγκεντρώσεις, «ελευθέρας» φαίνεται πως παίρνουν οι έμποροι Βόλου και Ν. Ιωνίας και αποφασίζουν κατά συνείδηση, αν θα συμμετάσχουν ή όχι.

---Κλειστός παραμένει λόγω έλλειψης πόρων, ο ξενώνας της Μέριμνας Βόλου, που φιλοξενεί κακοποιημένες γυναίκες. Τον "θυμηθήκαμε" ξανά σήμερα, παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών... Καθ΄όλη την  διάρκεια του έτους στη Μαγνησία, σωματική κακοποίηση δέχθηκαν τουλάχιστον 200 γυναίκες.

---Στο επόμενο στάδιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ, περνούν και οι τρεις υποψήφιοι, Κοπελούζος, Μπόμπολας και Μυτιληναίος, για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και της Σκιάθου. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών.

---Περί άλλων τυρβάζει ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ, ο οποίος μιλά για ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα στα υπολειτουργούντα Ιδρύματα δικαιοδοσία της. Χθες, κατά την συνάντηση εργασίας με τους διοικητές νοσοκομείων και διευθυντές Κέντρων Υγείας Θεσσαλίας και Στερεάς καθώς και με τους υπεύθυνους των Οικονομικών τμημάτων τους, ο Λάζαρος Μακρής είπε πως τα νοσοκομεία έπαψαν να είναι ξέφραγα αμπέλια. Διευκρίνισε ότι οι εγκεκριμένες  πιστώσεις  είναι απολύτως επαρκείς και δεδομένες όπως δεδομένη είναι η απρόσκοπτη λειτουργία τους.

--- Σε  άλλο σημείο των δηλώσεών του, επεσήμανε πως η 5η ΥΠΕ είναι η αποδοτικότερη, παρουσιάζοντας μάλιστα  ανάλυση των δεικτών για κάθε νοσοκομείο: Η μέση διάρκεια νοσηλείας ανέρχεται για το Γ.Ν. Καρδίτσας στις 2,4 ημέρες, για το Γ.Ν. Λάρισας στις 2,5 ημέρες, για το Γ.Ν. Τρικάλων στις 2,68 ημέρες για το ΠΓΝ Λάρισας στις 3,12 ήμερες και για το Γ.Ν. Χαλκίδας στις 3,29 ημέρες, ενώ το ποσοστό κάλυψης σε κρεβάτια,  ανέρχεται στο 89%για το ΠΓΝ Λάρισας, στο 69% για το Γ.Ν. Χαλκίδας, στο 68% για το Γ.Ν. Βόλου, στο 67% για το Γ.Ν. Λάρισας και το 62% για το Γ.Ν.
Λιβαδειάς.

Και ο διορισμένος διοικητής κατέληξε: «Από τον συσχετισμό των δύο παραπάνω δεικτών, προκύπτει αβίαστα το θετικό συμπέρασμα ότι το ιατρικό προσωπικό, αλλά και η ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα συμβάλλουν ώστε η μέση διάρκεια νοσηλείας να είναι από τις χαμηλότερες μεταξύ των νοσοκομείων της χώρας, με αποτέλεσμα τόσο οι ασθενείς και οι συνοδοί τους να μην ταλαιπωρούνται ασκόπως, όσο και τα  ταμεία να επιβαρύνονται με το μικρότερο δυνατό κόστος.

--- Ανάκαμψη τα αγοράς για το 2015 «βλέπει» η Eurobank και «ρίχνει» στην αγορά νέα δάνεια  για αγορά ακινήτων, αξίας  200 εκ. ευρώ.  Αυτό προκύπτει από χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε η Τράπεζα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ Μαγνησίας και τον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο Εφετών Λάρισας. Έξω από την αίθουσα, μέλη της Λέσχης Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου, διαμαρτυρήθηκαν κατά των πλειστηριασμών. Εδώ να επισημάνουμε πως το σχέδιο νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, προβλέπει πως για την εκτίμηση της αξίας του ακινήτου που κατάσχεται, λαμβάνεται υπόψη η εμπορική του αξία και όχι η αντικειμενική αξία.

---Παράπονα στον δήμαρχο για πλημμελή  εξυπηρέτηση πολιτών από υπαλλήλους του δήμου, ακόμα και για αδιαφορία τους, ανακοινώνει ότι θα δέχεται στο εξής ο Αχιλλέας Μπέος. Στη συνέχεια, θα ανοίγεται φάκελος υπαλλήλου και θα ακολουθούνται τα δέοντα.

---Στο μεταξύ, στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου αναρτήθηκαν τα πόθεν έσχες των αντιδημάρχων τουρισμού, Θάνου Θεοδώρου, οικονομικών Δημήτρη Πέγιου και Τεχνικών Υπηρεσιών Θανάση Σταυρίδη. Πέγιος και Σταυρίδης αγγίζουν το όριο της φτώχειας.

---Ο Θάνος Θεοδώρου, που δεν δηλώνει το επάγγελμά του, το 2012 είχε εισόδημα 12.416,63  καταθέσεις λίγο πάνω από 1.800 ευρώ, ενώ είναι κάτοχος του 1% στην Τουριστική Πορταριάς ΑΞΠΕ.

Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Δημήτρης Πέγιος, λογιστής, δήλωσε για το 2013, το ποσό των 2.810  και η σύζυγός του 10.220 ευρώ., ενώ για το 2012 είχε δηλώσει 8.760  και το 2011, ποσό 4.646 ευρώ. Διαθέτει τέσσερα ακίνητα, από 36 μέχρι και 94 τ.μ. και το ένα από αυτά του ανήκει σε ποσοστό 100%. Έχει μετοχές και καταθέσεις περίπου 45.000 ευρώ.

Τέλος ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών και πολεοδομίας, Θανάσης Σταυρίδης, πολιτικός μηχανικός, το 2013 δήλωσε ποσό 6.309  και η σύζυγος 16.439 ευρώ. Το 2012 δήλωνε 10.564 ευρώ και το 2011 δήλωνε 37.285 . Διαθέτει 23 ακίνητα σε Βόλο και Νέα Ιωνία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται αποθήκες και γκαράζ. Έχει μετοχές στην Εθνική και την Πειραιώς και 5.000 € καταθέσεις, μαζί με τη σύζυγό του.

Να σημειωθεί ότι τα «πόθεν έσχες» των αιρετών, θα πρέπει να αναρτηθούν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου.

---Εικοσι έξη θεσσαλοί ακτιβιστές διακάζονται αύριο στην Λάρισα γιατί δεν πλήρωναν το αντίτιμο των διοδίων, αντίθετοι στο καθεστώς που έχει επιβληθεί. Χθες αθωώθηκαν 37 ακόμη του «δεν πληρώνω».

---Νέα αποχή των δικηγόρων από σήμερα έως και τις 5 Δεκεμβρίου, αποφάσισε η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

--- Ημερίδα με τίτλο «Ενδυνάμωση της μάθησης και της ανάπτυξης των παιδιών: Η συμβολή της Ψυχολογίας», σήμερα στις  6 το απόγευμα από το Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης και το Εργαστήριο Εξελικτικής Ψυχολογίας και Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο Σαράτση του συγκροτήματος Παπαστράτου.

--- Στον Βόλο την Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ . Ο Μιχάλης Κατρίνης θα επισκεφθεί τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Πρόταση Ζωής».

---Την οικονομική ενίσχυση των Κοινωνικών Παντοπωλείων και των τεσσάρων νομών ενέκρινε η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αφορά σε πρόγραμμα 250.000 ευρώ και σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, Δωροθέα Κολυνδρίνη, πρόκειται για χρήματα που θα διατεθούν σε είδη, μέσω δημοπράτησης.

---Η πρώτη χιονόπτωση στην κορυφή του Πηλίου σημειώθηκε στη διάρκεια της νύχτας. Ξεπέρασε τους 10 πόντους το χιόνι στο Χιονοδρομικό.

--- Την πρώτη της συναυλία για τη φετινή καλλιτεχνική σεζόν, θα δώσει η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Λαρισαίων την Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, υπό την διεύθυνση του μαέστρου της Χρήστου Κτιστάκη και με σολίστα στο πιάνο τον βιρτουόζο Δημήτρη Τουφεξή. Συγκεκριμένα η Συμφωνική Ορχήστρα θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο για πιάνο Νο 5  του  Μπετόβεν, την 8η συμφωνία του Σούμπερτ και τον “Μολδάβα” του Σμέτανα .
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/11/2014 - 12:13