Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΡΙΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014


--Κάλεσμα συμμετοχής στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της Πέμπτης, 27 Νοεμβρίου απευθύνει το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. «Η κρίση, το έλλειμμα και το χρέος δεν προκλήθηκαν από τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους. Αντίθετα όσοι λεηλάτησαν το δημόσιο πλούτο όσοι συνεχίζουν να φοροκλέπτουν και να εισφοροδιαφεύγουν παραμένουν στο απυρόβλητο», επισημαίνει το Εργατικό Κέντρο και καλεί σε συμμετοχή στην συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στην Γιοσέλ Ελιγιά.

«Οφείλουμε να αντισταθούμε για: Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία - πρόνοια για όλους, Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους», επισημαίνει στο κάλεσμά του ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στο δημαρχείο καλεί την ίδια ημέρα το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ).

--Συναγερμός… σήμανε το πρωί της Δευτέρας, στο Δασαρχείο Μετσόβου: κάτοικος του οικισμού είχε εντοπίσει σε οικόπεδο ένα τραυματισμένο αρκουδάκι. Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης και ο γιατρός του τοπικού κτηνιατρείου μετέβησαν στην περιοχή όπου είχε εντοπιστεί το τραυματισμένο ζώο και διαπίστωσαν ότι είναι σε ημικωματώδη κατάσταση από τραύμα που φέρει στο κεφάλι ύστερα από χτύπημα, πιθανόν από αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια αφού μετέφεραν το άτυχο ζώο στο κτηνιατρείο για τις πρώτες απαιτούμενες εξετάσεις ειδοποίησαν τα μέλη των φιλοζωικών οργανώσεων «Αρκτούρος» και «Καλλιστώ» προκειμένου να συνδράμουν στην διάσωσή του.

--Tην άμεση κατάργηση της Υπουργικής απόφασης δημιουργίας σταθμού διοδίων στο Δροσοχώρι Ιωαννίνων ζητά το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας επιβεβαιώνοντας την πάγια θέση της Ηπειρωτικής αποδημίας για κατάργηση όλων των τελών και διοδίων των εθνικών οδών.

-- «Είναι υποχρέωση όλων να αγωνιστούμε και να εγγυηθούμε την ισότιμη προστασία και το δικαίωμα όλων ανεξαιρέτως των γυναικών, σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας, υποστήριξης και αποκατάστασης. Μακριά από νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας, που θεωρούν περιττό το κράτος πρόνοιας, τη δημόσια υγεία και την εφαρμογή προγραμμάτων πρόληψης και αντιμετώπισης του φαινομένου». Αυτό τονίζει σε δήλωσή της με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών η βουλευτίνα Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Όλγα Γεροβασίλη.

--Το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου «Η Νονά», ένα ανορθόδοξο βιογραφικό της Αγγέλα Μέρκελ, προβάλλεται σήμερα στις 8 το απόγευμα στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» (παλιά σφαγεία). Η πρωτοβουλία ανήκει στον σύλλογο μελών ΔΕΠ του πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Στην προβολή θα παραβρίσκεται ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ. Θα ακολουθήσει συζήτηση.

--Τις επόμενες δράσεις της σχεδιάζει η Κίνηση Πολιτών για την προστασία του ποταμού Αώου σε ανοιχτή γενική συνέλευση που πραγματοποιείται την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου στις 8.30 το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου, στη στοά Σάρκα.

--Στην πανελλαδική εκστρατεία αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες από το Κομπάνι συμμετέχουν τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης στην Άρτα και την Πρέβεζας. Τα ιατρεία συγκεντρώνουν ως τις 7 Δεκεμβρίου τρόφιμα, είδη υγιεινής, φάρμακα, κουβέρτες – είδη χειμερινού ρουχισμού (και για παιδιά).

--Η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Ιωαννίνων διοργανώνει μια απεργιακή εκπομπή, την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου, από τις 10 μέχρι τις 11 το πρωί, στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας των εργαζόμενων στα ΜΜΕ, που κήρυξε η ΕΣΗΕΠΗΝ και οι υπόλοιπες ενώσεις συντακτών.

Οι δημοσιογράφοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν θέματα που αφορούν τον επαγγελματικό κλάδο και ταυτόχρονα θα μιλήσουν με το κοινό της Ηπείρου.

--Ισόπαλος χωρίς τέρματα με την ομάδα της Λάρισας αναδείχτηκε ο ΠΑΣ Γιάννινα σε φιλικό παιχνίδι που έγινε την Κυριακή στο «Ζωσιμάδες».
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 25/11/2014 - 13:10