Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ: 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

Το εργατικό κέντρο Φλώρινας συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 και καλεί τους πολίτες της Φλώρινας να δώσουν  δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση στις 11:00π.μ. στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε στις 27 Νοέμβρη κατά των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά  επίπεδα, με τον κόσμο της μισθωτής  εργασίας να συνεχίζει να σηκώνει στις πλάτες του για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων για τα οποία δεν ευθύνεται.

Η κυβέρνηση δυστυχώς συνεχίζει την ίδια αδιέξοδη τακτική με την ίδια αδιέξοδη πολιτική. Συνεχίζει να υπονομεύει την κοινωνική συνοχή, να επιβάλλει μέτρα που οδηγούν στην εισοδηματική καθίζηση του συνόλου των νοικοκυριών της χώρας, καθιστώντας ουσιαστικά αδύνατη την έξοδο από την κρίση.

Εμείς όσο συνεχίζονται αυτές οι καταστροφικές πολιτικές θα συνεχίζουμε τον αγώνα για να μπει οριστικό τέλος στις δραματικές επιπτώσεις που έχουν για την κοινωνία και την οικονομία.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, AΝΤΙΔΡΟΥΜΕ, AΠΕΡΓΟΥΜΕ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ  27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:00 π.μ.

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


 ΣΥΡΙΖΑ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

Απέναντι στη βαρβαρότητα της πολιτικής τους αγωνιζόμαστε με αξιοπρέπεια και ελπίδα. Η ώρα της μεγάλης ανατροπής πλησιάζει.

Γι’ αυτό:
Η νεολαία που της κλέβουν το μέλλον, θα είναι εκεί.
Οι άνεργοι, που βλέπουν καθημερινά την αξιοπρέπειά τους να «βιάζεται», θα είναι εκεί.
Οι εργαζόμενοι με τους μισθούς-φιλοδώρημα, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, οι εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα, τα «μπλοκάκια» και οι μικροί επιχειρηματίες, θα είναι εκεί.
Οι συνταξιούχοι με τις «πετσοκομμένες» συντάξεις, που ζουν με την αγωνία των νέων επερχόμενων περικοπών, θα είναι εκεί.

Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα.

Θα είμαστε όλοι εκεί, όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.

Θα είμαστε εκεί για να τους δείξουμε ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν με τον κοινωνικά βάρβαρο προϋπολογισμό του 2015, δε θα περάσουν.

Γιατί γνωρίζουμε καλά, το τι ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα:
-    καινούριο ασφαλιστικό με μόνιμο μηχανισμό μείωσης των συντάξεων
-     κατάργηση των εναπομεινάντων εργασιακών δικαιωμάτων
-    χιλιάδες επιπλέον απολύσεις στο Δημόσιο
-    κορύφωση της φοροεπιδρομής
-    επιτάχυνση των ληστρικών ιδιωτικοποιήσεων
-    περαιτέρω «πετσόκομμα» του κράτους πρόνοιας
-    πλήρη διάλυση της δημόσιας παιδείας
-    ισοπέδωση του δημόσιου συστήματος υγείας

Η κυβέρνηση της Αριστεράς, δε θα δεσμευτεί από τις προβλέψεις του μνημονιακού προϋπολογισμού του 2015, παρά μόνο από την ανάγκη επιβίωσης του λαού και του τόπου, παρά μόνο από τις ανάγκες των πολλών.

Η απεργία στις 27 Νοεμβρίου δε θα γίνει για να μετρήσουμε τις «πληγές» μας, δε θα γίνει για  να εκφράσουμε μόνο την οργή μας,  απέναντι στη συνεχιζόμενη μνημονιακή βαρβαρότητα.

Θα γίνει η αρχή της μεγάλης αντεπίθεσης ολόκληρης της κοινωνίας, ενάντια σε εκείνους που με τις πολιτικές τους την ποδοπατούν, τα 5 χρόνια τελευταία.  Ώστε το καινούριο να μπορέσει να γεννηθεί.

 Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι  και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.

ΝΑ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ THN ΠEMTH 27 ΝΟΕΜΒΡΗ

 ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ!

 Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΤΟ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 27ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 27/11/2014, στις 11:00΄ το πρωί, στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας.

Εργαζόμενε – εργαζόμενη -  Άνεργε
Μην ανέχεσαι το μικρότερο κακό γιατί φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση! Μη μειώνεις τις απαιτήσεις σου! Να πάρουμε τη ζωή μας, το μέλλον στα χέρια μας!

Το μέλλον της εργατικής οικογένειας δεν μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση, η μόνιμη ανασφάλεια. Δεν μπορεί κάθε μέρα να βασανίζεται, για να σωθούν τα κέρδη των εκμεταλλευτών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Η ανάπτυξη που επικαλούνται και επιδιώκουν θα φέρει σίγουρα νέα κέρδη για τους λίγους και για τους πολλούς θα συνεχίζεται η ανέχεια, η ζωή με ψίχουλα. O κρατικός προϋπολογισμός για το 2015 κινείται σε αυτό το πλαίσιο, ανακατανέμει ψίχουλα κόβοντας σημαντικά κονδύλια για την προστασία της εργατικής οικογένειας, θεωρεί δυσβάστακτο κόστος τις αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις.

Το μέλλον μας δε βρίσκεται στα όρια της πείνας. Να απορρίψουμε τη ζωή με τα ψίχουλα και τα αποφάγια που μας δίνουν.

Χρησιμοποιούν την ακραία φτώχεια ως μοχλό πίεσης για να μειώσουν ακόμα περισσότερο τους μισθούς, για να καταργήσουν επιδόματα, τις συντά-ξεις, να φέρουν τα όρια επιβίωσης στα τάρταρα. Να απορρίψουμε τη θεωρία της ταξικής συνεργα-σίας και υποταγής.

Όσοι ισχυρίζονται με τα λόγια και τις θέσεις τους ότι μπορεί να υπάρχει κοινό συμφέρον ανάμεσα στο κεφάλαιο και τους εργαζόμενους είναι εχθροί του λαού, λένε ψέματα. Είναι κοροϊδία και απάτη να υποστηρίζει κάποιος ότι μπορεί οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι, οι μεγαλοξενοδόχοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές να έχουν άθικτα τα κέρδη και τα συμφέροντα τους και παράλληλα οι εργαζόμενοι να ελπίζουν σε ανακούφιση και βελτίωση της ζωής τους. Η ενίσχυση της κερδοφορίας των βιομηχάνων, των εφοπλιστών, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, δεν θα ανακουφίσει τους εργαζόμενους από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, τη φορολογία και την ακρίβεια. Η τωρινή, μεγάλη κερδοφορία για τους μεγαλοξενοδό¬χους στον κλάδο του τουρισμού και η ακόμα πιο μεγάλη επιδείνωση στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς για τους εργαζόμενους, είναι χαρακτηρι¬στικό παράδειγμα πώς εννοούν την ανάκαμψη.

Να σταματήσουμε την αρπαγή του μόχθου μας!

Ουσιαστικές αυξήσεις παντού! Είναι στο χέρι μας!

Εδώ και τώρα: ΥΠΟΓΡΑΦΗ Εθνικής Γενικής Συλλο-γικής Σύμβασης με επαναφορά στα 751 ευρώ για όσους αμείβονται με το βασικό μισθό, ως ελάχιστη βάση για αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς. Να επανέλθουν οι κατώτεροι κλαδικοί μισθοί στα επί-πεδα του 2009. Να καταργηθεί το αίσχος των άθλιων μισθών πείνας, των 586 και 511 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Να βάλουμε τέρμα στη σύγχρονη γκιλοτίνα των ατομικών συμβάσεων. Να καταργηθούν άμεσα όλοι οι αντεργατικοί νομοί που τσακίζουν τις συλλογικές συμβάσεις. Να αποκατασταθούν οι σταθερές εργα¬σιακές σχέσεις.

Καμία νέα παρέμβαση στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα. Είναι ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη των απωλειών και πλήρη κρατική εγγύηση όλων των συντάξεων και των παροχών. Τα έχουν πληρώσει οι εργαζόμενοι με το παραπάνω! Να καλυφθούν άμεσα όλες οι ανάγκες των Ταμείων από το κράτος και τη μεγαλοεργοδο-σία. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των εφαρμοστικών νόμων που επηρεάζουν την Κοινωνική Ασφάλιση και τις συντάξεις. Κατώτερη σύνταξη στα 600 ευρώ. Κανένας εργαζόμενος ανα-σφά-λιστος. Άμεση αποκατάσταση των απωλειών, της 13ης και 14ης σύνταξης.

Να μπει τέρμα στον εφιάλτη της ανεργίας!

Εδώ και τώρα: Κάλυψη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ για όσο διαρκεί η ανεργία. Επίδομα ανεργίας στα 600 ευρώ. Το διάστημα της ανεργίας να αναγνωρίζεται ως συντάξιμος χρόνος χωρίς επιβάρυνση των ανέρ-γων. Να βαρύνονται το κράτος και οι εργοδότες. Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων απασχόλησης

Να μην ανεχτούμε τις συνθήκες της σύγχρονης εξαθλίωσης!

Όποιος ταυτίζει τα συμφέροντα των εργαζόμενων με τα κέρδη των επιχειρήσεων, όποιος βάζει τις δεσμεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση πάνω από την επιβίωση και την αξιοπρέπεια του εργαζόμενου λαού, βρίσκεται στην αντίπερα όχθη. Βρίσκεται στην πλευρά του παράδεισου για τη μεγαλοεργοδοσία και της κόλασης για τη συντριπτική πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.

Μην περιμένεις “σωτήρες”! Από τη δράση μας, τους αγώνες μας, τις διεκδικήσεις μας, εξαρτάται η “σωτηρία” μας, η αξιοπρεπής ζωή, η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα. Να απορρίψουμε την αυταπάτη ότι αν αλλάξουν οι διαχειριστές στην κυβέρνηση θα γίνει πιο ανθρώ¬πινο το εκμεταλλευτικό σύστημα, πως θα γυρίσει ο τροχός. Η αναμονή, η εναπόθεση ελπίδας σε κυβερ¬νητικές εναλλαγές αποδείχτηκε πως δε φέρνει πίσω κατακτήσεις. Η αδράνεια, η καθυστέρηση δημιουρ-γεί νέες υποχωρήσεις, νέες απώλειες, σταθεροποιεί-ται η φτώχεια και η εξαθλίωση.

Να σπάσουμε τα δεσμά της σύγχρονης σκλαβιάς!

Οποιαδήποτε πρασινο-μπλέ ή ροζ διαπραγμάτευση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα μας φορ-τώνει με νέες δεσμεύσεις για αντιλαϊκά μέτρα. Οι τωρινές υποσχέσεις - ψίχουλα τόσο της κυβέρνησης όσο και του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύουν πως η στρατηγική τους είναι ενιαία, προστατεύουν τον πλούτο των επιχειρηματι-κών ομίλων, δίνουν ώθηση για τη μεγα-λύτερη κερδοφορία τους και από την άλλη δίνουν φούσκες-αέρα στους εργαζόμενους.

Η ζωή με αποδοχή των δεσμεύσεων και του χρέους σημαίνει ανεργία, φτώχεια, δυστυχία, μισή ζωή! Το εργατικό - λαϊκό κίνημα δε μπορεί να κάνει πίσω από το αίτημα για μονομερή διαγραφή του χρέους, για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων και αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Αλλιώς θα ζούμε κάτω από διαρκή «μνημό¬νια». Το μόνο αναγκαίο και ρεαλιστικό είναι ο παραγόμε¬νος πλούτος να επιστρέψει στον παραγωγό του. Να κατευθυνθεί για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμά-των.

Ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπω-λιακών ομίλων.

Tο ΠΑΜΕ χαιρετίζει τις εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις που συντόνισαν τις δυνάμεις τους και συμμετείχαν στο Πανελλαδικό συλλαλητήριο την 1η Νοέμβρη. Χαιρετίζει τη μεγάλη συμμετοχή συλλό-γων αυτοαπασχολουμένων, αγροτών, γυναικών, νεολαίας, επιτροπών ανέργων που συζήτησαν και ένωσαν τις δυνάμεις τους για αυτόν τον παλλαϊκό-πανελλαδικό ξεσηκωμό.

Το βήμα που πραγματοποιήθηκε πρέπει να συνεχι-στεί με νέα δυναμική, πανελλαδικά, κατά κλάδο, κατά περιοχή, σε κάθε τόπο δουλειάς. Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις με μεγαλύτερη επιμονή και αποφασιστικότητα να βρεθούν στους κλάδους, στις επιχειρήσεις, να ενημερώσουν τους εργάτες και τις εργάτριες, να μπουν μπροστά για να σηκωθεί άνεμος διεκδικήσεων σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Καμία έκπτωση στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας!

Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ,  11πμ ΣΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΔΑΣ/ΠΑΜΕ ΔΗΜΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ/ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε στον Δήμο Φλώρινας και στον Δήμο Αμυνταίου,

Στον απόηχο του μεγάλου συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη και μπροστά στην κρίσιμη απεργία της 27ης  Νοέμβρη αισθανόμαστε την ανάγκη να απευθυνθούμε ειδικά σε εσένα, πέρα από το γενικό, καθολικό κάλεσμά μας σε όλους τους εργαζόμενους.

Οι Δήμοι σε όλη την Ελλάδα έχουν μετεξελιχθεί σε βασικό εργαστήρι υλοποίησης της πιο ανάλγητης πολιτικής της κυβέρνησης, της ΕΕ, της τρόικα αλλά και του ιδιωτικού κεφαλαίου.

Υποχρηματοδότηση, διαθεσιμότητα, απολύσεις, κατάργηση ολόκληρων τομέων και δομών ειδικά στον τομέα της πρόνοιας, δουλειά με σύμβαση και μπλοκάκι, εντατικοποίηση της εργασίας, μισθοί εξαθλίωσης, περιθώρια αυθαιρεσίας από της κάθε δημοτική αρχή. Όλα αυτά τα ζεις ήδη στο πετσί σου. Την απουσία κάθε οργανωμένης συνδικαλιστικής παρέμβασης και αγώνα εκ μέρους του Σωματείου σου βιώνεις και εσύ.

Η «αξιολόγηση» δεν πρέπει να περάσει – λένε ψέματα ότι δεν θα έχει συνέπειες

Ξέρεις πολύ καλά ότι η λεγόμενη «αξιολόγηση» δεν έχει καμία σχέση με την βελτίωση των υπηρεσιών προς όφελος του λαού και της νεολαίας, την απόκτηση νέων δεξιοτήτων των συναδέλφων , τον σχεδιασμό των τομέων  ώστε να αξιοποιούνται όλοι οι συνάδελφοι ανάλογα με τις ικανότητες, την γνώση, την εμπειρία τους. Είναι μια θολή, προσβλητική, αντιεπιστημονική διαδικασία που μόνους σκοπούς έχει την δημιουργία μιας δεξαμενής προς απόλυση συναδέλφων, την διαμόρφωση βάσης για νέες μειώσεις μισθών, την δημιουργία φοβισμένων και πειθήνιων εργαζομένων εκτεθειμένων στην εργοδοτική, κυβερνητική, δημαρχιακή αυθαιρεσία.

Σε απάντηση της προπαγάνδας όλων των κυβερνητικών στελεχών (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) και των στηριγμάτων της, ότι η αξιολόγηση δεν συνδέεται με απολύσεις, μειώσεις μισθών και ιδιωτικοποιήσεις παραθέτουμε τους δικούς τους νόμους :

Νόμος της αξιολόγησης (4250/2014), άρθρο 32 (Μεταβατικές διατάξεις), παράγραφος 5: «Οι εκθέσεις αξιολόγησης έτους 2013, οι οποίες έχουν συνταχθεί κατά τις διατάξεις του παρόντος .....δεν θα ληφθούν υπόψη ...για τη θέση των υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα και κινητικότητα...». Δηλ. δεν συνδέονται με τη διαθεσιμότητα μόνο με τις περσινές εκθέσεις!!!

•Νόμος για το μισθολόγιο (4024/2011), άρθρο 7 (Σύστημα βαθμολογικής εξέλιξης), παράγραφος 1.: «Για την προαγωγή από βαθμό σε βαθμό.... λαμβάνεται  υπόψη: α) η αξιολόγηση..»Υπαλληλικός Κώδικας (3528/2007), άρθρο 95 (Παραπομπή μη προακτέου υπαλλήλου) : «Υπάλληλος, ο οποίος εγγράφεται σε δύο διαδοχικούς πίνακες μη προακτέων στον ίδιο βαθμό, παραπέμπεται .... υποχρεωτικώς προς κρίση στο υπηρεσιακό συμβούλιο, το οποίο...μπορεί να τον απολύσει ή να τονυποβιβάσει κατά έναν βαθμό...»

Επίσης από τον επιμερισμό των ποσοστών δίνεται η ευχέρεια ολόκληρες υπηρεσίες και διευθύνσεις να διαλύονται.

Μπροστά σε όλα αυτά η διοίκηση του Σωματείου όχι μόνο ο δεν ενημέρωσε, όχι μόνο δεν οργάνωσε και δεν συντόνισε τον αγώνα και την απεργία, όχι μόνο δεν κάλυψε τους εργαζόμενους αλλά όπως πριν λίγες ημέρες στην Οικονομική επιτροπή κατά την συζήτηση θέματος που αφορούσε σε αναζήτηση πειθαρχικών και ποινικών ευθυνών συναδέλφων σας που απέχουν από την διαδικασία αξιολόγησης,   «κάρφωσε» εισηγητής (επίσης συνάδελφός σας), έβαλε και πλάτη σε συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο αποδεχόμενοι την διαδικασία. Είναι οι ίδιοι που απέτρεπαν από την συμμετοχή σε κινητοποιήσεις λέγοντας ότι το «τακτοποίησαν».

Η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ παρά τους βερμπαλισμούς της σπεύδει να αποδεχτεί το πρότυπο του Δήμου – Επιχείρησης που μοιραία οδηγεί σε μειώσεις, μισθών και απολύσεις:

Λένε το ΔΕΕ και η ΠΟΕ-ΟΤΑ: «Έχει γίνει πλέον ευρέως αποδεκτό ότι ο δημόσιος τομέας προκειμένου να λειτουργήσει αποτελεσματικά, στη σύγχρονη παγκοσμιοποιημένη κοινωνία, πρέπει να αναπροσαρμόσει τον τρόπο που ενεργεί. Η εφαρμογή των εξελιγμένων διοικητικών θεωριών του Νέου Δημοσίου Management, της Δημόσιας Διακυβέρνησης και των βέλτιστων πρακτικών διοίκησης του ιδιωτικού τομέα, τα οποία πρεσβεύουν σε μεγάλο βαθμό μια επιχειρησιακή αντίληψη (κατά τα πρότυπα του ιδιωτικού τομέα) οριοθετούν τη μετάβαση από τη γραφειοκρατική δημόσια διοίκηση σε ένα αποτελεσματικό, ευέλικτο και εξωστρεφές δημόσιο management».

Εμείς απέναντι σε αυτό το κλίμα, αυτές τις μεθοδεύσεις, αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες  δεν αποδεχόμαστε ούτε αυτή ούτε κάποια άλλη «αξιολόγηση». Και αυτή η «άλλη» αξιολόγηση τους ίδιους στόχους θα εξυπηρετεί.

Κανένας εφησυχασμός από την αναγκαστική αναδίπλωση του υπουργού Μητσοτάκη που ετοιμάζεται να φέρει νέο νομοσχέδιο περί «αξιολόγησης». Βέβαια ακόμα και αυτός μπροστά στην αντίδραση εργαζομένων, οι οποίοι έχουν πλέον και την υποστήριξη αρκετών και μεγάλων Δήμων όπου ως δημοτική αρχή έχει εκλεγεί η Λαϊκή Συσπείρωση (χωρίς να έχουμε την ψευδαίσθηση ότι ακόμα και εκεί μπορούν να λυθούν όλα μονομιάς χωρίς αποφασιστικό αγώνα που να σπάσει το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο και τον κυβερνητικό έλεγχο) αναγκάστηκε στις 20/11 να διαβεβαιώσει ότι «δεν θα διωχθεί πειθαρχικά και ποινικά κανένας Δήμαρχος ή υπάλληλος για την αξιολόγηση». Μόνο ο Δήμος Φλώρινας φαίνεται να επιμένει και  η Διοίκηση του σωματείου να σιωπά.

Αξιολόγηση δομών – ΚΟΙΝΣΕΠ: Νέα όπλα στην φαρέτρα του Κεφαλαίου

Πλέον Κυβέρνηση–ΕΕ–Κεφάλαιο–τρόικα πιέζουν ώστε να προχωρήσει η λεγόμενη αξιολόγηση των δομών των υπηρεσιών των δήμων. Υποκριτικά διαβεβαιώνει ότι η διαδικασία δεν σχετίζεται με απολύσεις (είδαμε όμως ότι τελικά τέτοιου τύπου διαβεβαιώσεις εξαντλούνται  μόνο στον πρώτο χρόνο εφαρμογής).

Στις οδηγίες όμως που στέλνει προς τους Δήμους το Υπουργείο (https://drive.google.com/file/d/0B6lQWFuyaL2danZJLVVnTmdJeEk/view) δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών:

Αφού πανηγυρίζει για τις απολύσεις σχολικών φυλάκων, κατάργηση και διαθεσιμότητα στις δημοτικές αστυνομίες τονίζει ότι στόχος της λεγόμενης «αξιολόγησης δομών» είναι η συρρίκνωση υπηρεσιών, οι συγχωνεύσεις δομών, οι αυθαίρετες μετακινήσεις , οργανικές θέσεις μόνο για «στελέχη» κ.α. Κολαούζος και ο ΣΥΡΙΖΑ που αντιπροτείνει δια της κ. Δούρου,  μια «καλή αξιολόγηση» αποσυνδεδεμένη από απολύσεις  αλλά χωρίς νύξη για άλλες συνέπειες (ο ΣΥΡΙΖΑ άλλωστε καταδικάζει τελικά μόνο τις «αντισυνταγματικές» απολύσεις).

Παράλληλα σε όλη την Ελλάδα επιχειρείται από την κυβέρνηση, τις Περιφέρειες  και τους δήμους η στήριξη και υποστήριξη δημιουργίας ΚΟΙΝΣΕΠ. Τη λειτουργία Περιφερειακών Μηχανισμών Υποστήριξης της λεγόμενης «κοινωνικής επιχειρηματικότητας» για να στηρίξουν τη δημιουργία νέων αλλά και υφιστάμενων Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, των περίφημων ΚΟΙΝΣΕΠ, σε όλες τις περιφέρειες της χώρας, ανακοίνωσε χτες το υπουργείο Εργασίας. Οι Περιφερειακοί Μηχανισμοί «θα δημιουργηθούν από τοπικούς και περιφερειακούς παράγοντες και εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίοι θα συνενώσουν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν δράσεις ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας(σσ ο νέος «χαλίφης» ΣΥΡΙΖΑ με νέα κωλοτούμπα τις ψήφισε στην Περιφέρεια Αττικής)».

Όπου δοκιμάστηκαν, μειώθηκε δραστικά η κρατική επιχορήγηση προς τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ αποτελούν όχημα για εύρεση φτηνών εργαζομένων, δίχως δικαιώματα, ανακύκλωση της ανεργίας και αναδιανομή της φτώχειας, ενίσχυση αντιθέσεων, διάσπαση και κατακερματισμό των εργαζομένων. Ουσιαστικά, εκχωρούνται λειτουργίες της Τοπικής Διοίκησης σε ιδιώτες, οι οποίοι βαφτίζονται επιχειρηματίες μέσω του συνεταιρισμού.

Η προώθησή τους πάει χέρι χέρι με την παραπέρα μείωση των υπηρεσιών των Δήμων και εφαρμογή του θεσμού της διαθεσιμότητας. Στο δίκτυο αυτό πλέον μετέχει και η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  της νέας «αντιμνημονιακής» Διοίκησης που ήδη ψήφισε σε Περιφερειακό Συμβούλιο ίδρυση ΚΟΙΝΣΕΠ ενώ στήνει και μηχανισμό στήριξης που πραγματοποιεί εκδηλώσεις και στην περιοχή μας αυτές τις ημέρες.

Όπου δοκιμάστηκαν, μειώθηκε δραστικά η κρατική επιχορήγηση προς τις δομές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και απολύθηκε προσωπικό τους, εμπορευματοποιήθηκαν έργα και υπηρεσίες προς τους δημότες, μεθοδεύτηκε η απαλλαγή του κράτους από την ευθύνη να προσφέρει πλήρεις, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες στο λαό, που τις έχει ήδη πληρώσει μέσω άμεσης και έμμεσης φορολογίας.

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε πάρε την κατάσταση στα χέρια σου

Tώρα ξέρεις, τώρα πρέπει να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις

Μην εγκαταλείπεσαι στην μοιρολατρία και την ηττοπάθεια, αυτή είναι η δική σου ευθύνη

Ξέρουμε ότι έχουμε και εμείς τις ευθύνες μας. Η παράταξη που στήριξε το ΠΑΜΕ δεν μπόρεσε, για μια σειρά από λόγους, να βαθύνει τις σχέσεις της με τους εργαζόμενους, να υπερβεί την προσδοκία της συναινετικής λύσης, να μην υποταχθεί στην λογική των «προσώπων πάνω από κόμματα και ιδεολογίες» ώστε ακριβώς για τον λόγο αυτό να πάψει σχεδόν να λειτουργεί και να μην συμμετάσχει στις πρόσφατες αρχαιρεσίες (οι οποίες όπως ξέρεις διοργανώθηκαν άρον άρον από την Διοίκηση για να αποφύγουν κάθε ενοχλητική φωνή).

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε σε καλούμε ακόμα και αν δεν συμφωνείς σε όλα μαζί μας να συμμετέχεις ενεργά  στην προσπάθεια αυτή ώστε να αλλάξουν επιτέλους οι συσχετισμοί. Να αποκτήσουμε ένα σωματείο ισχυρό, άφοβο, συνεπή συμπαραστάτη και οργανωτή των αγώνων μας.

Μπροστά μας έχουμε πολιτικές και συνδικαλιστικές μάχες κρίσιμες.

•• Στις εκλογές για το Υπηρεσιακό Συμβούλιο ψηφίζουμε την υποστηριζόμενη από  το ΠΑΜΕ Αθηνά Χαραλαμπίδου. Ζητούμε την έγκαιρη ενημέρωση και διεξαγωγή εκλογών για την ανάδειξη αντιπροσώπων  για το προσεχές Συνέδριο της ΠΟΕ –ΟΤΑ.

•• Την 27/11 απεργούμε. Στέλνουμε το μήνυμα ότι δεν σκύβουμε το κεφάλι. Ότι δεν είμαστε φοβισμένοι που δεν μπορούμε να θυσιάσουμε ούτε ένα μεροκάματο και η αντίδρασή μας είναι «να φωνάζουμε στα καφενεία».

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ, 11πμ στον πεζόδρομο Φλώρινας

ΔΑΣ/ΠΑΜΕ Δήμων Φλώρινας/ Αμυνταίου

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Φλώρινας

ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ 27-11-2014

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με βάση την απόφαση του Γενικού της Συμβουλίου (17-10-2014) προκηρύσσει 24ωρη Πανδημοσιοϋπαλληλική Απεργία την Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014, σε συντονισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα.

Η Γενική Απεργία αποτελεί σταθμό στο πρόγραμμα πολύμορφων παρατεταμένων κινητοποιήσεων που είναι ήδη σε εξέλιξη και θα κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα με συλλαλητήρια, Γενικές Συνελεύσεις στους χώρους εργασίας και απεργίες σε συμπόρευση με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα και ευρύτερα κοινωνικά στρώματα.

Είναι κοινή, πλέον, διαπίστωση πως αποτελεί στρατηγική επιδίωξη της Κυβέρνησης η συνεχής αποδιάρθρωση των κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτή η επιδίωξη, επιχειρείται να συσκοτιστεί από την κυβερνητική ρητορική περί του «τέλους των Μνημονίων». Όμως, οποιαδήποτε προσπάθεια εξωραϊσμού δεν μπορεί να αντιστρέψει τη ζοφερή πραγματικότητα της συνεχούς επιδείνωσης της καθημερινότητας, κυρίως των λαϊκών στρωμάτων, αλλά και την εμμονή της Κυβέρνησης στη διαιώνιση των πολιτικών της ακραίας λιτότητας.

Έτσι το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να συνεχιστεί η πολιτική της μείωσης των εισοδημάτων, με την άμεση μείωση των μισθών και των συντάξεων. Ειδικότερα για τους εργαζόμενους του Δημοσίου βασικό εργαλείο για την παραπέρα μείωση των εισοδημάτων τους θα αποτελέσει το «μισθολόγιο πείνας» που θα συνδέει το μισθό με την αξιολόγηση. Ταυτόχρονα γίνεται δραστική μείωση των οικογενειακών εισοδημάτων μέσω της υπερφορολόγησης των ιδιοκτησιών, με χαρακτηριστική περίπτωση τον ΕΝΦΙΑ.

Με την ίδια ένταση επιδιώκεται να προχωρήσουν οι 6.500 απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και δεκάδες χιλιάδες νέες απολύσεις που θα προκύψουν από την «αξιολόγηση» και τον «επανέλεγχο» των συμβάσεων.

Προαπαιτούμενο για την επικράτηση της βίαιης αναδιανομής των εισοδημάτων που προωθείται με τα αλλεπάλληλα μνημόνια είναι η εξουδετέρωση της συλλογικής έκφρασης των εργαζομένων. Αυτή επιχειρείται με τη συστηματική συκοφάντηση του συνδικαλιστικού κινήματος αλλά και την ποινικοποίηση κάθε απεργιακής κινητοποίησης που απειλεί τις επιδιώξεις του μνημονιακού καθεστώτος- με την αμέριστη συμβολή της δικαστικής εξουσίας. Πρόκειται για το προοίμιο εφαρμογής του νέου συνδικαλιστικού νόμου, που θα αποσκοπεί στο δραστικό περιορισμό των συνδικαλιστικών ελευθεριών και κυρίως του απεργιακού δικαιώματος.

Ο λεγόμενος εκσυγχρονισμός του κράτους, με την εφαρμογή της αξιολόγησης συναντά σημαντικές αντιστάσεις της μεγάλης πλειονότητας των εργαζομένων στο Δημόσιο, που συμμετέχουν στην απεργία-αποχή που κήρυξε η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και οι Ομοσπονδίες. Ο αγώνας μας αποκάλυψε το πραγματικό περιεχόμενο και το ρόλο της επιχειρούμενης αξιολόγησης, ως εργαλείο που ανοίγει την πόρτα σε μελλοντικές διαθεσιμότητες- απολύσεις, που επιβάλλει φτώχεια διαρκείας στην πλειονότητα των εργαζομένων, που αποδομεί και κατακερματίζει τις συλλογικές σχέσεις εργασίας, ενώ ταυτόχρονα αναδιαρθρώνει το σύνολο του Δημοσίου προς το αντιδραστικότερο, ακριβώς για να εξυπηρετήσει καλύτερα τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης και του κεφαλαίου.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με τις κινητοποιήσεις μας διεκδικούμε:

Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις – Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη. Καμία σύνδεση μισθού και βαθμού.
Ακύρωση της «αξιολόγησης» και του «επανελέγχου» μετατροπής των συμβάσεων. Αποτροπή των απολύσεων και κατάργηση του ν. 4250/2014.

Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων Δημοσίων Υπαλλήλων. Μόνιμη και σταθερή εργασία, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα για όλους.

Ανατροπή της άδικης και ταξικής, σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, φορολογίας με την άμεση κατάργηση του ΕΝΦΙΑ.

Υπεράσπιση της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

Υπεράσπιση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού συστήματος.

Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων, τη διαγραφή του χρέους, τη δημόσια ιδιοκτησία και τον κοινωνικό έλεγχο του τραπεζικού συστήματος.

Ανατροπή των αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.

Προειδοποιούμε την Κυβέρνηση ότι εάν επιχειρήσει να προωθήσει στη Βουλή τα νέα εξοντωτικά μέτρα σε βάρος των εργαζομένων όπως το «μισθολόγιο πείνας» που επεξεργάζεται, την πλήρη ανατροπή του ασφαλιστικού συστήματος και την κατάργηση συνδικαλιστικών ελευθεριών οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με άμεση κήρυξη Απεργιακών κινητοποιήσεων για να ακυρώσουμε τους παραπάνω σχεδιασμούς.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

 Η ΤΑΙΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΗ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ El Bola
Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014, 19:00
ElBola («Ο Μπαλας»), AcheroMañas 2000, 90’
Ο μόλις δωδεκάχρονος Πάμπλο, με το παρατσούκλι «Ο Μπάλας» (“ElBola”), ζει σ’ ένα οικογενειακό περιβάλλον συγκρούσεων και βίας. Γνωρίζοντας τον Αλφρέντο, ένα νέο συμμαθητή του, έρχεται σε επαφή με μια άλλη οικογενειακή πραγματικότητα και βρίσκει το θάρρος να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.

Βραβεύτηκε με ακόμα 3 Γκόγια: καλύτερης ταινίας, πρωτοεμφανιζόμενου ηθοποιού (Χουάν Χοσέ Μπαγιέστα) και καλύτερου πρωτότυπου σεναρίου.

Η ταινία απευθύνεται σε ηλικίες από 14 ετών και πάνω.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλου συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με τριάντα πέντε θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι: «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 109/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την Θ΄ Τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικ. έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης   Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.

Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς η κ. Παπαναστασίου ψήφισε κατά.

-- «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 112/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με καταβολή εφάπαξ βοηθήματος του Ν.103/75 σε πρώην υπάλληλο του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

-- «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 114/2014 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την ψήφιση σχεδίου προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικονομικού έτους 2015 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς η κ. Παπαναστασίου ψήφισε κατά.

-- «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 118/2014 απόφασης Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την έκδοση εγγυητικής επιστολής για καλή εκτέλεση στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ της Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε. για υλοποίηση στα πλαίσια δράσης ¨Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής¨», με εισηγήτρια την κ. Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.

-- «Παράταση χρόνου υλοτομίας των δασοσυστάδων 6ε και 6ζ του δημοτικού δασοκτήματος Ακρίτα (σχετ. αίτηση του Δασικού Συνεταιρισμού Ακρίτα ¨Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ¨», με εισηγητή τον Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

-- «Παράταση χρόνου υλοτομίας της δασοσυστάδας 6δ δάσους Ακρίτα (σχετ. αίτηση του Δασικού Συνεταιρισμών Ακρίτα “Η ΟΞΥΑ”)», με εισηγητή τον Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

-- «Σύμφωνη γνώμη για τη συλλογή, διαμόρφωση και μεταφορά ξερών κατακείμενων δέντρων και υπολειμμάτων υλοτομιών από τα Δημοτικά Δάση του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.

-- «Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης του έργου ¨Ανάπλαση τμήματος ποταμού Σακουλέβα¨ 2.057.819,09 €», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Έγκριση υποβολής αίτησης χρηματοδότησης και συνοδευτικών εγγράφων της Πράξης ¨Διευθέτηση κοίτης ποταμού στο Φλάμπουρο¨ στο Πρόγραμμα ¨Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013¨, στο μέτρο 322 ¨Ανακαίνιση και ανάπτυξη των χωριών¨», με εισηγήτρια την κ. Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

-- «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 343/2014  απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας σχετικά με τα αποτελέσματα του προϋπολογισμού Γ΄ Τριμήνου χρήσης 2014 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς η κ. Παπαναστασίου ψήφισε κατά.

-- «Έγκριση διενέργειας προμηθειών έτους 2014 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέμα ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. ψήφισαν κατά.

-- «Σχετικά με την έγκριση διενέργειας διαγωνισμού Εργασίες Συντήρησης - Επισκευής όλων των οχημάτων του Δήμου Φλώρινας για τη Δ/νση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος 2014 - 2015», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Σχετικά με την έγκριση διενέργειας ¨Προμήθεια Τροφίμων 2015¨ του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, προϋπολογισμού 209.997,63 € με Φ.Π.Α. με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

-- «Έγκριση της υπ’ αριθμ. 356/2014 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας σχετικά με την  αναμόρφωση  σχεδίου Προϋπολογισμού οικονομικού έτους  2014 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς η κ. Παπαναστασίου ψήφισε κατά.

-- «Σχετικά με την ανατροπή αναλήψεων υποχρεώσεων οικονομικού έτους 2014», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

-- «Έγκριση δαπανών για διοργάνωση συνεδρίων, συναντήσεων και διαλέξεων», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς η κ. Σταύρου ψήφισε κατά.

-- «Διαγραφή οφειλετών από τους βεβαιωτικούς καταλόγους οικονομικού έτους 2014 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Παράταση της υπ΄ Αριθμ. Πρωτ.: 14174 σύμβασης προμήθειας κοινόχρηστων ποδηλάτων Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Μείωση μισθώματος καταστήματος δημοτικής αγοράς με αριθ.12», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Εκμίσθωση αγρών Τοπικής Κοινότητας Μεσοκάμπου Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Εκμίσθωση αγρών Τοπικής Κοινότητας Νεοχωρακίου Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κ. Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.

-- «Τροποποίηση της 01/2011 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας σχετικά με τον ορισμό Δημοτικών Συμβούλων ως μελών του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας», με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Αναγνωστόπουλο, Διευθυντή Διεύθυνσης Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Περιβάλλοντος Δήμου Φλώρινας.
Ως τακτικά μέλη ορίστηκαν οι κ.κ Τσορμπάρης και Καρυπίδης με αναπληρωτές τους του κ. Σίπκα και Ρασάικο.

-- «Ορισμός μελών στις Συμβάσεις Διαβαθμιδικής Συνεργασίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ΠΕ Φλώρινας)», με εισηγητή τον κ. Μιχαήλ Παπαγιαννάκη, Διευθυντή Διεύθυνσης Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής Δήμου Φλώρινας.
Ως τακτικό μέλος ορίστηκε ο κ. Μπαρδάκας με αναπληρωτή του τον κ. Καρακόλη.

-- «Ορισμός εκπροσώπου του Δήμου Φλώρινας, για τη συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδος, περιόδου 1940 – 1945», με εισηγητή τον κ. Χαρίτου Δήμο, Διευθυντή Διεύθυνσης Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Φλώρινας.
Ως εκπρόσωπος του Δήμου Φλώρινας ορίστηκε ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Δροσοπηγής κ. Κύρκου Γεώργιος με αναπληρωτή του τον κ. Μπαρδάκα.

-- «Έγκριση χορήγησης παραγωγικής άδειας πωλητή λαϊκής αγοράς Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Μιχαήλ Καρακόλη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.   
        
-- «Μείωση μισθωμάτων κυλικείων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014 - 2015», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

-- «Μείωση μισθωμάτων κυλικείων σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2014 - 2015», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

-- «Επιχορήγηση Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο κ. Κωνσταντινίδης ψήφισε κατά.

-- «Συνδιοργάνωση Συνεδρίου Αειφόρου Ανάπτυξης - Τουρισμού - Επιχειρηματικότητας και Διαβαλκανικής Συνεργασίας στη Φλώρινα στις 12-13/12/2014», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς η κ. Παπαναστασίου ψήφισε κατά.

-- «Συνδιοργάνωση Συνεδρίου με θέμα ¨Από τη Ρόζα Λούξεμπουργκ στο Τερατώδες Είδωλο της Ευρώπης¨ του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών του Πανεπιστημίου», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

-- «Δωρεάν παραχώρηση χρήσης για πέντε (5) έτη από τη λήψη της σχετικής απόφασης, της αίθουσας που βρίσκεται στο Υπόγειο του Δημοτικού Καταστήματος της Τοπικής Κοινότητας Μελίτης στον Αθλητικό Σύλλογο Μελίτης ¨ΑΡΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ¨», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Σταύρου, Κωνσταντινίδης, Ρασάικος, Ρόζας, Ακριτίδης, Κασκαμανίδης, Παπασωτηρίου, Σεχίδης, Μαυρουδής, Παπαναστασίου και Γκέκτσης ψήφισαν κατά.

-- «Δωρεάν παραχώρηση χρήσης για πέντε (5) έτη από τη λήψη της σχετικής απόφασης, στον Πολιτιστικό -Μορφωτικό - Αθλητικό Σύλλογο Σκοπιάς «ΑΜΥΝΤΑΣ», δύο (2) αιθουσών που βρίσκονται στο κοινοτικό κατάστημα της Τοπικής Κοινότητας Σκοπιάς, η μία στον 1ο όροφο για χρήση αποθηκευτικού χώρου και η άλλη στο ισόγειο για την πραγματοποίηση μαθημάτων χορού», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

-- «Έγκριση της με αριθμ. 128/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Φλώρινας σχετικά με τοποθέτηση πινακίδων», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.

-- «Έγκριση της με αριθμ. 129/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Φλώρινας σχετικά με τοποθέτηση πινακίδων στην οδό Νικ. Χάσου 10 στη Φλώρινα», με εισηγητή τον κ. Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Σας ενημερώνουμε ότι, λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 26.11.2014, ημέρα Τετάρτη θα πραγματοποιηθούν διακοπές ηλεκτροδότησης σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αμυνταίου

 από 08:30 έως 11:00, στην Τοπική Κοινότητα Νυμφαίου•

 από 09:00 έως 12:00, στην Τοπική Κοινότητα Φανού•
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/11/2014 - 12:27