Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  26/11/2014


ΣΤΗ ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ FRAPORT - ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ ΤΑ 14 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΓΙΑ 40 ΧΡΟΝΙΑ

ΕΝΑΝΤΙ 1,234 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΑΙ 22,9 ΕΚΑΤ ΕΤΗΣΙΟ ΜΙΣΘΩΜΑ

ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΤΑ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ  ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΩ ΜΕ 33 ΚΑΙ 15 ΕΚΑΤΟΜ. ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ , ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΟΔΑ

Η κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd (Fraport- Όμιλος Κοπελούζου) είναι ο νικητής του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση 14 περιφερειακών αεροδρομίων για 40 χρόνια.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε το ΤΑΙΠΕΔ, τα αεροδρόμια του Ακτίου, των Χανίων, της Καβάλας, της Κεφαλονιάς, της Κέρκυρας, της Κω, της Μυτιλήνης, της Μυκόνου, της Ρόδου, της Σάμου, της Σαντορίνης, της Σκιάθου, της Θεσσαλονίκης και της Ζακύνθου παραχωρούνται στην Fraport AG - Slentel Ltd έναντι «1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και €22,9 εκατ. ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό».

Για την Ομάδα Α (Θεσσαλονίκη, Κέρκυρα, Χανιά, Κεφαλονιά, Ζάκυνθο, Άκτιο και Καβάλα)
στα 609 εκατ. εφάπαξ τίμημα και ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα 11,3 εκατ. ευρώ.

Για την ομάδα Β (Ρόδος, Κως, Σάμος, Μυτιλήνη, Μύκονος, Σαντορίνη και Σκιάθος)
στα 625 εκατ. ευρώ με ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα 11,6 εκατ. ευρώ, όταν  τα ετήσια έσοδα από τα αεροδρόμια Ρόδου και Κω είναι 33 και 15 εκατομ. ευρώ αντίστοιχα.

 «Η FRAPORT AG- SLENTEL Ltd υπέβαλε την υψηλότερη προσφορά και ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής σύμφωνα με τους όρους της Πρόσκλησης Υποβολής Προσφορών. Το ποσό που προσέφερε η κοινοπραξία ήταν σημαντικά υψηλότερο τόσο από την ανεξάρτητη αποτίμηση όσο και από την αμέσως επόμενη προσφορά» αναφέρει το ΤΑΙΠΕΔ.

ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ‘’ΔΩΡΑΚΙΑ"

«Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου €330 εκατ.» μας ενημερώνει το ΤΑΙΠΕΔ όταν  στα έργα υποδομής που εκτελούνται σήμερα, σύμφωνα με την ΟΣΥΠΑ ,σε ορισμένα αεροδρόμια, με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους πχ, της  Θεσσαλονίκης και των Χανίων, διατίθενται 400 εκατ. ευρώ και 120 εκατ. αντίστοιχα. τα οποία και θα παραχωρηθούν ως «δωράκια» προς τους επενδυτές, οι οποίοι θα διαθέσουν μόνον 330 εκατ. ευρώ σε βάθος τετραετίας για το σύνολο των 14 αεροδρομίων.

Σύμφωνα  πάντα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας συλλόγων εργαζομένων ΥΠΑ , τα έσοδα των περιφερειακών αεροδρομίων ανέρχονται στα 130 εκατ. ευρώ τον χρόνο, από τα οποία το 80% προέρχονται από την παροχή αεροπορικού έργου και τα υπόλοιπα από εμπορικές χρήσεις.

Το μεγαλύτερο μέρος  προέρχεται από τις εγκαταστάσεις σε Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Κω, Ηράκλειο, Κέρκυρα, Χανιά και Σαντορίνη, που στην ουσία λειτουργούν ως «αιμοδότες» για τα μικρά αεροδρόμια που πρέπει να μείνουν ανοιχτά για κοινωνικούς αλλά και εθνικούς λόγους. Με την προωθούμενη ιδιωτικοποίηση, κινδυνεύουν να κλείσουν τα περισσότερα.

Οι προσφορές των δύο άλλων κοινοπρακτικών σχημάτων που συμμετείχαν στην τελευταία φάση του διαγωνισμού δεν ανακοινώθηκαν. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτές κινούνται στα επίπεδα των 800 – 900 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΥΡΙΖΑ.. ’’ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΕΞΕΛΙΞΗ’’

Ως εξαιρετικά αρνητική εξέλιξη για τις προοπτικές ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας χαρακτηρίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης την ανακοίνωση του ανάδοχου για τον διαγωνισμό της ιδιωτικοποίησης των περιφερειακών αεροδρομίων.

Όπως αναφέρει σε σχετική δήλωση του η σύμβαση θα προβλέπει τον διπλασιασμό της τιμής του εισιτηρίου, αυξάνοντας έτσι το κόστος μετακίνησης για τους έλληνες πολίτες αλλά και πλήττοντας την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού τουριστικού προϊόντος. Τονίζει δε πως τα περιφερειακά αεροδρόμια είναι στην πλειοψηφία τους κερδοφόρα και σε θέση να αποζημιώνουν όσα από αυτά είναι ελλειμματικά.

Άρα, εκτιμά,  δεν επιβαρύνουν με κανένα τρόπο τα δημόσια ταμεία και όπως υπογραμμίζει η ενέργεια αυτή κινείται στα όρια της νομιμότητας και πραγματοποιείται την ίδια στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των επαγγελματικών ενώσεων και των τοπικών κοινωνιών που πλήττονται αντιτίθενται στην εκποίηση τους.

 «Η πώληση της δημόσιας αυτής υποδομής προσβάλει ευθέως το δημόσιο συμφέρον και ως ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουμε κατηγορηματικά της αντίθεση μας σε αυτή» καταλήγει ο κ. Σταθάκης.


ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ  ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ

’’ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΑΡΑΣΜΟ’’

Αγωνιστικό και απεργιακό κάλεσμα ενότητας και αγώνα προς όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, απευθύνει το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου ενόψει της 24ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την ερχόμενη Πέμπτη, 27 Νοέμβρη.

‘’Αντιστεκόμαστε, αντιδρούμε και απεργούμε στις 27 Νοέμβρη κατά των κυβερνητικών μέτρων και πολιτικών, που συντηρούν τον εργασιακό μεσαίωνα με την ανεργία να παραμένει σε εφιαλτικά επίπεδα, το κοινωνικό κράτος να μετατρέπεται σε φιλανθρωπία και τους εργαζόμενους να συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους για πολλοστή φορά τα βάρη της κρίσης και των ελλειμμάτων’’ επισημαίνει η διοίκηση του ΕΚΡ παραθέτοντας στατιστικά στοιχεία που αποκαλύπτουν τις καταστροφικές συνέπειες της ασκούμενης πολιτικής.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ρόδου καλεί τους πολίτες στην απεργιακή  συγκέντρωση στις 10.30 πμ το πρωί της Πέμπτης 27 Νοεμβρίου, ενάντια στη βάρβαρη αδιέξοδη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης που καταργεί εκτός από εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες.


ΚΑΙ Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΡΟΔΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου καλεί όλους τους ιατρούς μέλη του , μαζί με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα,  να συμμετέχουν στην αυριανή Γενική απεργία και να πουν:

“Όχι” στην πολιτική των περικοπών και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων, την αποδιάρθρωση των κοινωνικών και των εργασιακών δικαιωμάτων, τις απολύσεις, την άδικη φορολόγηση και την συκοφάντηση και δυσφήμιση του ιατρικού κόσμου.

 “Όχι” στην απαξίωση του ΕΣΥ, το οποίο ταλανίζεται από έλλειψη πόρων και αποψίλωση από ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την στιγμή κατά την οποία ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 προβλέπει κατά 22,9% μειωμένες λειτουργικές δαπάνες για Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ρόδου  ζητά μεταξύ άλλων:
*Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για το ΕΣΥ
*Επαναπρόσληψη των απολυθέντων ιατρών και άμεση στελέχωση του ΠΕΔΥ σε όλη τη χώρα


ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΕΡΤ-ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ ..  ’’ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ’’

Και οι ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ εργαζόμενοι δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικοί, της ΕΡΤ και της αυτοδιαχειριζόμενης ΕΡΑ Ρόδου, από τα πρώτα θύματα της πραξικοπηματικής πολιτικής της συγκυβέρνησης, που θέλει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στο βωμό των μνημονικών υποχρεώσεων, συμμετέχουν στην αυριανή συγκέντρωση και πορεία των  Εργατικών  Κέντρων  Νότιας και Βόρειας Δωδεκανήσου, σε Ρόδο Κάλυμνο και Κω.

Oι εργαζόμενοι της ΕΡΤ-ΕΡΑ Ρόδου υπενθυμίζουν ότι μέσα από το ertopen.com, το δίκτυο των περιφερειακών σταθμών σε όλη την Ελλάδα, την ΕΤ3, τα βραχέα και το internet, για όλο τον κόσμο συνεχίζουν κάτω από δύσκολες συνθήκες, στον αέρα και την κοινωνία της Δωδεκανήσου και όχι μόνον.

Τάσσονται
Αλληλέγγυοι σε όλη την κοινωνία, σε όλους όσους πλήττονται από την μνημονική πολιτική, του μαύρου και των ΜΑΤ και
Αντιστέκονται  
•      στην εξαθλίωση του λαού μας.
•      στα λουκέτα στο ιδιωτικό, δημοτικό και δημόσιο τομέα
•      στο κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων.
•      στο ξεπούλημα όλων των δημόσιων και κοινωνικών αγαθών
•      στις διαθεσιμότητες, στις απολύσεις.
•      στον εργασιακό μεσαίωνα.
•      στο «μαύρο στην ΕΡΤ»

ΠΑΜΕ..’’ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Ν.ΑΙΓΑΙΟΥ’’

Όταν η διαχείριση της φτώχειας βαφτίζεται «κοινωνική πολιτική»-η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου προκηρύσσει διαγωνισμό έκθεσης στα Δημοτικά και Γυμνάσια της Ρόδου, προκειμένου να επιλεγούν τρεις εκθέσεις για να αναγνωστούν αντί ομιλίας στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί προς τιμήν των χορηγών του κοινωνικού παντοπωλείου Ρόδου, επισημαίνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

‘’Ασφαλώς ο διαγωνισμός με θέμα «Η σημασία της προσφοράς στο συνάνθρωπο και την κοινωνία στις μέρες μας.» δεν πραγματοποιείται για να αναδείξουν οι μαθητές το συγγραφικό τους ταλέντο…’’εξηγεί το ΠΑΜΕ.

‘’ Άλλος είναι ο στόχος.’’ συμπληρώνει’’ Να πείσουν ακόμα και τα παιδιά ότι η «ελεημοσύνη», η «φιλανθρωπία» είναι κοινωνική πολιτική! Αυτός είναι ο σκοπός και ολόκληρης της φιέστας που ετοιμάζεται, για να τιμήσουν τους «ελεήμονες και φιλάνθρωπους» χορηγούς, προφανώς επιχειρηματίες του νησιού και «εθελοντικές» οργανώσεις.

Το ΠΑΜΕ αναρωτιέται
Μήπως οι Περιφέρειες και οι Δήμοι δεν είναι αυτοί που πρωτοστατούν στην αποδόμηση των εργασιακών σχέσεων, στην ιδιωτικοποίηση κοινωνικών δομών, στην αύξηση των τελών, στην συρρίκνωση υπηρεσιών που ανακουφίζουν τη λαϊκή οικογένεια, όπως είναι για παράδειγμα οι παιδικοί σταθμοί;

ΝΑ ΧΩΡΟΘΕΤΗΘΕΙ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΖΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΡΟΔΟΥ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ

Να προσδιοριστεί άμεσα  ο χώρος μετεγκατάστασης του οικισμού των Ρομά, στο νησί   ζητά με επείγον έγγραφό του προς τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο ο  Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου  Γιώργος Χατζημάρκος.

Ο οικισμός επιβάλλεται να χωροθετηθεί ως το τέλος του τρέχοντος έτους,  καθώς, σε αντίθετη περίπτωση, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέτει ζήτημα αιρεσιμότητας του νέου ΕΣΠΑ.

Η ανάγκη άμεσης επίλυσης ενός προβλήματος που μέχρι σήμερα δεν αντιμετωπίστηκε αποφασιστικά, τίθεται με επιτακτικό τρόπο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αποτελεί λόγο αιρεσιμότητας του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και του αντίστοιχου ΠΕΠ Νοτίου Αιγαίου.

Ειδικότερα, η υποχρέωση χωροθέτησης του οικισμού μετεγκατάστασης των Ρομά, απορρέει από τον Κανονισμό 1303/2013 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  ο οποίος αφορά στις ειδικές ευάλωτες ομάδες και ειδικότερα στους πληθυσμούς Ρομά. Σημειώνεται δε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάνει ιδιαίτερη μνεία στις περιπτώσεις της Ρόδου και της Κω.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Β. ΣΥΓΚ /ΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ.. ‘’Η ΛΟΓΙΚΗ ΤΟΥ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ’’

‘’Μη μειώνουμε τις απαιτήσεις μας, η λογική του μικρότερου κακού φέρνει στο προσκήνιο νέα επίθεση.   Να πάρουμε τη ζωή και το μέλλον μας στα χέρια μας.

Η ενίσχυση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων δεν θα μας ανακουφίσει από τον εφιάλτη της ανεργίας, το σάρωμα των μισθών και των συντάξεων, την ανέχεια και τη ζωή με ψίχουλα. ’’αναφέρει το Εργατικό κέντρο Β!Συγκ/τος στο κάλεσμα τους για συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης.

Αποκαλεί βόμβα στην κοινωνική ασφάλιση τη παρέμβαση του διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου στο Ελληνοαμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο όταν έθεσε το ζήτημα ότι οι παροχές υγείας και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους, θα γίνεται με διαβάθμιση και ανάλογα με τα ένσημα.

‘’Απαντάμε στην καθολική επίθεση του κεφαλαίου με πανελλαδική πανεργατική απεργία 27 Νοέμβρη. ’’υπογραμμίζει  η διοίκηση του Εργατικού κέντρου καλώντας τους εργαζόμενους σε ενιαίο μέτωπο απέναντι στη γραμμή των μονοπωλιακών ομίλων και της συγκυβέρνησης και στη συγκέντρωση στις 10.30 στη Πλατεία Ελευθερίας.

Β ́ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

’’ΑΠΑΝΤΑΜΕ  ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΡΗΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΚΑΛΥΜΝΟ ΚΑΙ ΚΩ’’

Η έξοδος του Σαμαρά από τα μνημόνια σημαίνει:
1) Ένας νέος ληστρικός προϋπολογισμός με καινούργια τσεκούρια σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές
2) Ένα νέο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο που φιλοδοξεί να τσακίσει τα συνδικάτα και το δικαίωμα στην απεργία, την ώρα που απελευθερώνει τις απολύσεις και επαναφέρει το εργοδοτικό lock out! την ίδια στιγμή που κλιμακώνει τη συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και μετατρέπει τη χώρα σε κόλαση για μετανάστες και πρόσφυγες,  επισημαίνει στο κάλεσμα της για συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία της Πέμπτης η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου.

‘’Η δική μας διέξοδος σημαίνει:
Τον πιο σκληρό και ανυποχώρητο αγώνα ρήξης και ανατροπής αυτών των πολιτικών με όπλο τα συνδικάτα, την απεργία, την κατάληψη, τη διαδήλωση, τους λαϊκούς αγώνες σε κάθε γειτονιά, τώρα! χωρίς καμία αναμονή για τις εκλογές, χωρίς καμία αυταπάτη για τα προεδρικά κοινοβουλευτικά μαγειρέματα ‘’, υποστηρίζει η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης καλώντας στη συγκέντρωση τα μέλη της στη Κάλυμνο στις 11 το πρωί στο Πνευματικό κέντρο και στη Κω στις 10.30 στη Πλατεία Ελευθερίας.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ..’’Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΕΞΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ’’

‘’Την στιγμή που νέα μέτωπα ανοίγονται σε βάρος των εργασιακών, συνδικαλιστικών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων του λαού, έχουμε το καθήκον να απαντήσουμε άμεσα και μαχητικά…’’ υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Κω που συμμετέχει στην αυριανή απεργία και στη Συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Πλατεία Ελευθερίας στις 10 : 30 πμ.

Η ανάπτυξη που ετοιμάζουν, προσθέτει, μας θέλει με ακριβοπληρωμένη υγεία. Η κατάθεση στην βουλή νομοσχεδίου για την σύσταση ανώνυμης Εταιρείας η οποία θα διαχειρίζεται τους διαθέσιμους πόρους για την υγεία θα οδηγήσει στην πλήρη απαξίωση των δημόσιων δομών υγείας, ο λαός θα αγοράζει εξολοκλήρου τις υπηρεσίες υγείας, τα Νοσοκομεία που δεν θα είναι «παραγωγικά» θα οδηγηθούν σε κλείσιμο. Το Νοσοκομείο μας είναι ήδη αποδέκτης αυτής της πολιτικής της Κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Επιχειρηματικών Ομίλων. …υπογραμμίζει η διοίκηση του σωματείου αντιδρώντας στα Νοσοκομεία – επιχειρήσεις .

ΣΥΡΙΖΑ ΚΩ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ!

‘’Θα είμαστε όλοι εκεί. Συμμέτοχοι, αλλά και συμπαραστάτες, στη μεγάλη απεργία των εργαζόμενων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα και στις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε όλη τη χώρα ‘’τονίζει στο κάλεσμα του για την αυριανή συμμετοχή στην απεργία ο ΣΥΡΙΖΑ στη Κω.

‘’Θα είμαστε όλοι εκεί,’’ συμπληρώνει’’ όχι μόνο για την απεργία, αλλά και για να τους δείξουμε, ότι οι πολιτικές τους μέρες είναι τελειωμένες. Ότι οι ίδιοι αποτελούν παρελθόν: το βρώμικο παρελθόν των μνημονίων.

Θα είμαστε εκεί για να τους δείξουμε ότι τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν με τον κοινωνικά βάρβαρο προϋπολογισμό του 2015, δε θα περάσουν.

Για να χτίσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία αλληλεγγύης, κοινωνικής δικαιοσύνης και αληθινής δημοκρατίας, όπου οι άνθρωποι  και οι ανάγκες τους θα είναι πάνω από τα κέρδη και τα συμφέροντα της διαπλοκής, τραπεζιτών και δανειστών.’’

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΧΕΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΧΘΗΚΑΝ-
 
Έξι θέσεις αγροτικών γιατρών εγκρίθηκαν για τη Κω.

Οι δύο θα καλύψουν τις θέσεις στην Κέφαλο, και οι υπόλοιποι 4 το Νοσοκομείο.

Να σημειωθεί ότι, έχουν προκηρυχθεί 2 θέσεις παιδιάτρων για το Νοσοκομείο ωστόσο ακόμα, κανένας δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον.

ΣΕΙΣΜΟΣ 3,8 ΡΙΧΤΕΡ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΗΣ ΚΩ

 Ασθενής σεισμική δόνηση μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών) σημειώθηκε στις 07:05 το πρωί, σε υποθαλάσσια περιοχή, ανατολικά της Κω.

Η αυτόματη λύση του EMSC δίνει το σεισμό στα 4,1 Ρίχτερ.

Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 44χλμ. ανατολικά της Κω και 70χλμ. βόρεια της Ρόδου.

Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 6χλμ.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ  12-2ΜΜ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Στάση εργασίας, 12-14 πραγματοποιεί σήμερα στη Κάλυμνο η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου  για να διευκολύνει τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση - παράσταση διαμαρτυρίας στο Μανιάειο (6ο Δημοτικό Σχολείο Καλύμνου) που έχει αποφασίσει η Συνέλευση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για την ακύρωση του σεμιναρίου σχετικά με την προαξιολόγηση των Διευθυντών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Β! ΕΛΜΕ καλεί τα μέλη της να σταθούν έμπρακτα αλληλέγγυοι στους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και να αγωνιστούν μαζί ενάντια στην αξιολόγηση.

Παράλληλα χαιρετίζει τη στάση των συναδέλφων του Γυμνασίου-ΛΤ Λειψών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία τάχθηκαν κατά της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας.

‘’Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΣΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ –ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ’’

 ‘’Η λεγόμενη αξιολόγηση ‘’εξηγεί για μια ακόμα φορά η Β! ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου ‘’δεν έχει καμία σχέση με την ανάγκη επιστημονικής, τεχνικής, επαγγελματικής στήριξης των εκπαιδευτικών, ούτε έχει στόχο να εξαλείψει τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα λαϊκά προβλήματα και στο χώρο της εκπαίδευσης. Αντίθετα, στοχεύει σ’ ένα σχολείο-επιχείρηση και σ’ έναν εκπαιδευτικό σκυφτό για να διδάξει αγωγή υποταγής και φτωχής κατάρτισης στους αυριανούς φτηνούς ευέλικτους εργαζόμενους. Στοχεύει επίσης να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και να δημιουργήσει μια νέα δεξαμενή απολύσεων’’.

ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Το ΔΣ της Β! ΕΛΜΕ  καλεί:
• τους διευθυντές και υποδιευθυντές των σχολείων να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους τους και να μη μετατραπούν σε αξιολογητές τους.

Αυτό σημαίνει: να μην ορίσουν ομάδες εργασίας, να μην παραδώσουν προγράμματα δράσης, να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς, να μην συμμετάσχουν σε καμία διαδικασία αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και αξιολόγησης των
εκπαιδευτικών.

• τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να απέχουν από τη συγκρότηση ομάδων εργασίας, από τον προγραμματισμό και την παράδοση οποιουδήποτε υλικού μπορεί να αναρτηθεί στο Παρατηρητήριο, από την εθελοντική αξιολόγηση, από τη σύνταξη έκθεσης ατομικής αξιολόγησης
(αν μας δοθεί σχετική φόρμα, την παραδίδουμε στο σωματείο μας), από κάθε διαδικασία αξιολόγησης από το σχολικό σύμβουλο και το διευθυντή.

‘’Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο! Είναι υποχρέωση απέναντι στον παιδαγωγικό μας ρόλο, απέναντι στα παιδιά του λαού μας!’’ υπογραμμίζουν οι εκπρόσωποι των καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης στο Βόρειο Συγκ/μα.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/11/2014 - 12:20