Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου  26/11/2014


--- Μονόδρομος ο αγώνας  εργαζομένων,  συνταξιούχων,  ανέργων,  νέων,  επαγγελματιών,  επιστημόνων,  αγροτών, κατά της ολοκλήρωσης των μέτρων εξαθλίωσης που σχεδιάζουν οι διεθνείς τοκογλύφοι και εφαρμόζει κατά γράμμα η ελληνική συγκυβέρνηση της διαπλοκής, της διαφθοράς, της προάσπισης των ξένων συμφερόντων.

«Αν δεν αντισταθούμε συντονισμένα και αγωνιστικά, θα μας εξοντώσουν οριστικά», το κύριο σύνθημα που θα ακουστεί αύριο σε Βόλο, Καρδίτσα, Λάρισα και Τρίκαλα, κατά την 24ωρη γενική απεργία που έχουν κηρύξει σύσσωμα τα Σωματεία.

Αύριο δεν θα λειτουργήσουν οι σιδηρόδρομοι, δημόσιες υπηρεσίες, με προσωπικό ασφαλείας νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, σχολεία, ιδιωτικές επιχειρήσεις, κατά συνείδηση θα ανταποκριθούν στην 24ωρη απεργία ιδιοκτήτες καταστημάτων και εμποροϋπάλληλοι.

---Ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση και πορεία προανήγγειλε το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα, για τις 9.30 αύριο το πρωί από την πλατεία Ελευθερίας, στο Βόλο. Την χαρακτηρίζει ντουφεκιά στην συνδικαλιστική γραφειοκρατία και απευθύνει κάλεσμα για οργάνωση γενικής πολιτικής απεργίας διαρκείας.

---Οι δύο άλλες συγκεντρώσεις έχουν ορισθεί για της 10 το πρωί, στις πλατείες Ελευθερίας και Πανεπιστημίου.

--- 117.000 ευρώ, για το δεύτερο τρίμηνο του 2014, από το υπουργείο Εργασίας στο δημοτικό γηροκομείο Λάρισας, την ελληνική μέριμνα «Παιδική Στέγη», το γηροκομείο Βόλου, το ορφανοτροφείο Βόλου, το γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων «Άγιος Νικόλαος» και τη Στέγη Ειδικής Θεραπευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Τρικάλων.

--- «Προσφέρω το σύνολο των μετοχών μου έναντι 600.000 ευρώ. Όποιος ενδιαφέρεται, να στείλει έγγραφη επιστολή στην ΠΑΕ με τα στοιχεία του και εγγυητική επιστολή 600.000 ευρώ. Υπάρχει μία καταληκτική ημερομηνία 30 ημερών», τάδε έφη Ανδρέας Πάτσης, αποχωρών πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκης Βόλου.

---Τέσσερις ειδικούς συμβούλους –με 1.360 ευρώ μηνιαίο μισθό ο καθένας-, προσέλαβε ο δήμαρχος Βόλου για θέματα Πολεοδομίας, διοίκησης και τουρισμού, Τύπου και ΜΜΕ και νομικής υποστήριξης.

---Εγκληματική η  αδιαφορία   Πολιτείας  -  αγροτών  στο Περιβάλλον και κατ΄επέκταση στις ζωές μας. Νόμος του κράτους έγινε μόλις το  2012,  η  ασφαλής και με συγκεκριμένες προδιαγραφές διαχείριση των κενών συσκευασιών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Χρειάστηκαν τρία ολόκληρα χρόνια για να κατανοήσουν οι ιθύνοντες πως η άμεση εφαρμογή του, ήταν κάτι παρά πάνω από επείγουσα, αλλά θα εφαρμοστεί από…του χρόνου.

Οι αγρότες είναι συνυπεύθυνοι, πετώντας στον Πηνειό και όπου αλλού τις δηλητηριώδεις συσκευασίες. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ανακοίνωσε λοιπόν πως συνεχίζει, για δεύτερη χρονιά,  σε συνεργασία με τον Ελληνικό Σύνδεσμο Φυτοπροστασίας. «Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια στη χώρα, που έτρεξε το πρόγραμμα αυτό και κάνουμε προσπάθεια έτσι ώστε να εφαρμοστεί σε ολόκληρη τη Θεσσαλία, δήλωσε περιχαρής, ο Κώστας Αγοραστός.

---Από την άλλη, όταν  ξεκινούν ήδη έργα πρόληψης για τις δασικές πυρκαγιές, καταδεικνύεται ο σεβασμός στο Περιβάλλον. Άμεσες παρεμβάσεις στο δημοτικό δάσος Μελιβοίας του Δήμου Αγιάς, προϋπολογισμού 124.160,00 ευρώ.

---Αυτοδιοικητικό μέτωπο απέναντι στην συγκυβέρνηση για την παραχώρηση των σκουπιδιών σε ιδιώτες. «H Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο στην διαχείρισή τους και, τον δευτερεύοντα ή τον τριτεύοντα λόγο ο ιδιωτικός τομέας», τονίσθηκε χθες σε διευρυμένη σύσκεψη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή αρκετών δημάρχων της περιφέρειας.

Αφορμή το επικαιροποιημένο Περιφερειακό σχέδιο Στερεών Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Θεσσαλίας, μετά και την αιφνιδιαστική απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος (ΥΠΕΚΑ) μέσω σχεδίου νόμου, να αφαιρέσει την αρμοδιότητα έγκρισης των ΠΕΔΣΑ από τα κατά τόπους Περιφερειακά Συμβούλια και να τη μεταβιβάσει στο ίδιο το Υπουργείο.

Εξέλιξη, εφόσον τελικά ψηφισθεί το σχέδιο  νόμου, με την οποία αφαιρείται ουσιαστικά από τους δήμους η δυνατότητα διαχείρισης των αποβλήτων και παράλληλα, με την «κηδεμόνευση» των διαδικασιών αναθεώρησης των ΠΕΣΔΑ «ανοίγει ο δρόμος» ανάθεσης του έργου στον ιδιωτικό τομέα. Τέλος αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας η οποία θα καταλήξει σε συγκεκριμένες προτάσεις, οι οποίες θα εξετασθούν σε 15 ημέρες.

---Ή αξιοποιείται άμεσα το κτήμα των 600 στρεμμάτων στο Καρποχώρι Καρδίτσας που σας έχουμε παραχωρήσει, ή ακυρώνουμε την πράξη παραχώρησης, ήταν το τελεσίγραφο του δημάρχου Σοφάδων, Θάνου Σκάρλου στον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γιώργο Πετράκο.

Υπενθυμίζεται πως αγρόκτημα έχει παραχωρηθεί στο Πανεπιστήμιο, το 1994, προκειμένου να συνδεθεί το Τμήμα Κτηνιατρικής με μονάδες παραγωγής, μεταποίησης και  διάθεσης  προϊόντων που θα παράγονται στο αγρόκτημα, την  δημιουργία εγκαταστάσεων δηλαδή για την πρακτική άσκηση των φοιτητών καθώς και την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων.

Ο πρύτανης  διαβεβαίωσε τους δωρητές, πως θα αναζητήσει τους πόρους υλοποίησης της μονάδας.

--- Με εφάπαξ τίμημα 1,234 δισ. ευρώ και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό, η κοινοπραξία του ομίλου Κοπελούζου, ανακηρύχθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, μεταξύ αυτών και της Σκιάθου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/11/2014 - 12:43