Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014


-- Σε συμμετοχή στην αυριανή 24ωρη πανελλαδική πανεργατική απεργία καλούν τα συνδικάτα εργαζόμενους, άνεργους, νέους και νέες, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες.

Στα Γιάννενα πραγματοποιούνται δύο συγκεντρώσεις: στις 10 το πρωί στο δημαρχείο καλεί το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στις 10.30 στη Γιοσέφ Ελιγιά το Εργατικό Κέντρο, το νομαρχιακό τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία.

-- Σε σοβαρή κατάσταση βρίσκεται το αρκουδάκι που εντοπίστηκε χτυπημένο το πρωί της Δευτέρας στο Μέτσοβο. Το αρσενικό αρκουδάκι, ηλικίας δύο περίπου ετών, βρέθηκε σοβαρά τραυματισμένο σε παράδρομο πολύ κοντά στον οικισμό, από κάτοικο της περιοχής. Από την δεύτερη εξέταση προέκυψε ότι το ζώο έχει πυροβοληθεί στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο.

-- Από τα Γιάννενα ξεκινούν οι περιφερειακές συνδιασκέψεις του ΣΥΡΙΖΑ. Την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου στις 5.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Du Lac ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζει τις άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο βουλευτής Ιωαννίνων Χρήστος Μαντάς θα εισηγηθεί τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του κόμματος για την Ήπειρο. Από τις 10.30 το πρωί της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθούν δύο ανοιχτές συσκέψεις του κόμματος για το αγροτοδιατροφικό ζήτημα και τη διαχείριση του νερού στην Ήπειρο.

-- Ελάχιστοι άνεργοι της Ηπείρου επωφελούνται έστω και από τα ψίχουλα, των προγραμμάτων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας, επισημαίνει η παράταξη «Ήπειρος Ανατροπής» αντιπροσωπεία της οποίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο των Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Νομού Ιωαννίνων, Παντελή Ζαρβαλιά. Από τη συζήτηση αναδείχθηκε η τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σημαντικά τμήματα της κοινωνίας ως αποτέλεσμα των μνημονιακών πολιτικών και της υπερφορολόγησης.

-- Εκπαιδευτικοί από την Ήπειρο συνυπογράφουν κείμενο 210 προσώπων από το χώρο της εκπαίδευσης με το οποίο ζητείται να χορηγηθεί εκπαιδευτική άδεια στους απεργούς πείνας κρατούμενους Ηρακλή Κωστάρη και Νίκο Ρωμανό.

«Θεωρούμε απαράδεκτο να φτάνουν δυο άνθρωποι να διεκδικούν ένα τόσο βασικό και αυτονόητο δικαίωμα, όπως η πρόσβαση στην παιδεία, χρησιμοποιώντας ως έσχατο μέσο το σώμα τους», τονίζεται στο σχετικό κείμενο.

-- Το έργο του Δημήτρη Ψαθά «Εταιρεία θαυμάτων» ανεβάζει η θεατρική ομάδα Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων «εξ έδρας». Θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 8 το απόγευμα το Σάββατο, 29 και την Κυριακή, 30 Νοεμβρίου στην αίθουσα Λόγου και Τέχνης «Δημήτρης Χατζής» στην πανεπιστημιούπολη.

Είσοδος ελεύθερη.

-- Με την ταινία της Βαλέρια Γκολίνο, Μέλι ολοκληρώνεται το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο που διοργανώνουν το Πνευματικό Κέντρο και ο Ελληνο – Ιταλικός Σύλλογος Φιλίας Ιωαννίνων.

Η ταινία προβάλλεται σήμερα στις 8.30 το απόγευμα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής».

Είσοδος ελεύθερη.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26/11/2014 - 12:52