Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 27 Νοεμβρίου 2014


Θανατηφόρο τροχαίο στη διασταύρωση Αγιοπηγής

Δυο ηλικιωμένοι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο που έγινε χθες στη διασταύρωση Αγιοπηγής στο δρόμο Καρδίτσας-Κέδρου. Το τροχαίο σημειώθηκε όταν το φορτηγό στο οποίο επέβαιναν οι δυο άντρες, ένας 76χρονος και ένας 80χρονος, ξέφυγε της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο παρακείμενης επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό και των δυο, κατοίκων εν ζωή στο Λεοντάρι.

Γενική απεργία με δύο συγκεντρώσεις στην Καρδίτσα

Λουκέτο μπαίνει σήμερα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, λόγω της 24ωρης απεργίας. Στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, στις 10.30 το Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και πρωτοβάθμια σωματεία πραγματοποιούν συγκέντρωση, καλώντας τους εργαζόμενους να συμμετέχουν μαζικά. Μισή ώρα αργότερα, στις 11, στον ίδιο χώρο, απεργιακή συγκέντρωση πραγματοποιούν, το ΠΑΜΕ και διάφορα σωματεία Εργαζομένων. Στις απεργιακές συγκεντρώσεις συμμετέχουν επαγγελματίες, έμποροι, βιοτέχνες, αλλά και συνταξιούχοι.

Οι αγρότες βγάζουν τα τρακτέρ τους

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής γενικής απεργίας, κινητοποιούνται και οι αγρότες. Από διάφορες περιοχές του νομού, οι αγρότες με τα τρακτέρ τους θα κινηθούν προς την Καρδίτσα, με το ραντεβού να είναι στις 11 το πρωί, στην κεντρική πλατεία. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού Καρδίτσας (ΕΟΑΣΚ) απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής στον αγροτικό κόσμο, που βρίσκεται σε εξαθλίωση και οδεύει στον αφανισμό λόγω της βαρβαρότητας των πολιτικών που ακολουθούνται.

Γενική Συνέλευση της  Επιτροπή Ειρήνης

Αύριο, στις 6 το απόγευμα, στα γραφεία της ΠΕΔ θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση της Επιτροπής Ειρήνης Νομού Καρδίτσας, κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκλεγούν νέα γραμματεία και αντιπρόσωποι για το 17ο Συνέδριο της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη ( ΕΕΔΥΕ ) που θα γίνει στις 6 και 7 Δεκεμβρίου στην Αθήνα. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε η Επιτροπή Ειρήνης, ο κ. Σωτήρης Στουρνάρας τόνισε ότι επιδίωξη είναι να ξεπεραστούν αδυναμίες και να συνδεθεί η Επιτροπή με τη νεολαία, για να επεκταθεί η δράση της στα σχολεία και στα ΤΕΙ. Κάλεσε δε σε διαρκή αγώνα ενάντια στον πόλεμο και στον ιμπεριαλισμό.

Την ίδρυση Ένωσης Αγροτουρισμού εξετάζουν τοπικοί φορείς

Την ίδρυση Ένωσης Αγροτουρισμού σε επίπεδο Θεσσαλίας, εξετάζουν τοπικοί φορείς. Το θέμα συζητήθηκε σε σύσκεψη που συγκάλεσε το επιμελητήριο Καρδίτσας σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ενώσεων Αγροτουρισμού Ελλάδας και την Αναπτυξιακή Καρδίτσας. Στη σύσκεψη συμμετείχαν και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στον αγροτουρισμό. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ενώσεων Αγροτουρισμού κ. Φραντζεσκάκης τόνισε ότι στο εξωτερικό υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, τις οποίες η Ελλάδα μπορεί να παρέχει απλόχερα, σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα στη χώρα αυξάνεται δυναμικά το ενδιαφέρον κυρίως από νέους,  και, τέλος, πρότεινε την ίδρυση συνδέσμου αγροτουριστικών επιχειρήσεων στη Θεσσαλία για να μπορούν να προωθούνται τα ζητήματα από τους επιχειρηματίες του κλάδου.

Έμπρακτη αξιοποίηση του αγροκτήματος Καρποχωρίου ζήτησε ο Δήμαρχος Σοφάδων

Η στήριξη της δημοτικής αρχής Σοφάδων και η διάθεση συνεργασίας με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επιβεβαιώθηκε σε συνάντηση που είχε ο δήμαρχος κ. Θάνος Σκάρλος με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γιώργο Πετράκο. Κυρίαρχο θέμα συζήτησης ήταν η αξιοποίηση του αγροκτήματος Καρποχωρίου, συνολικής έκτασης 600 στρεμμάτων, το οποίο ο δήμος έχει παραχωρήσει στο Πανεπιστήμιο εδώ και μια 20ετία περίπου. Ο κ. Σκάρλος εξέφρασε τον προβληματισμό του για την ελλιπέστατη αξιοποίηση του αγροκτήματος, ξεκαθαρίζοντας ότι εάν δεν γίνουν έμπρακτα βήματα στην κατεύθυνση του σκοπού της παραχώρησης, η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να προασπίσει τα συμφέροντα του δήμου και των δημοτών.

Εκτίμησε ωστόσο ότι υπάρχουν οι δυνατότητες για ουσιαστική σύνδεση των δράσεων της Σχολής με την κοινωνία και ότι προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή παραμένει η σύνδεση των δραστηριοτήτων του Τμήματος με την παραγωγή, τη μεταποίηση και τη διάθεση κτηνοτροφικών προϊόντων. Ο δήμαρχος Σοφάδων και ο Πρύτανης συμφώνησαν πως θα γίνουν από κοινού ενέργειες προκειμένου να βρεθούν κονδύλια για την ανάπτυξη του αγροκτήματος, με τον κ. Σκάρλο να θέτει ως κύριο στόχο τη δημιουργία εγκαταστάσεων για την πρακτική άσκηση των φοιτητών και την ανάπτυξη ερευνητικών προγραμμάτων. Ο Πρύτανης αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας του εκπαιδευτικού ιδρύματος με το δήμο, τονίζοντας ότι οι δράσεις του πανεπιστημίου μπορούν να συνεισφέρουν εμπράκτως και στην οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 27/11/2014 - 10:12