Ειδήσεις από την ΕΡΑ Βόλου

---Πορεία αλληλεγγύης για το Νίκο Ρωμανό αύριο, στις  12 το μεσημέρι στον Αγ. Νικόλαο, από τους νεολαίους του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα μήνα τώρα οι Ηρακλής Κωστάρης και Νίκος Ρωμανός, βρίσκονται σε απεργία πείνας διεκδικώντας τις εκπαιδευτικές άδειες που δικαιούνται ως προφυλακισμένοι. «Δεν είναι το πρώτο παράδειγμα, «ειδικής μεταχείρισης» πολιτικών κρατουμένων, αφού το κράτος έχει αποφασίσει από τη μια να εξαλείψει αυτή τους την ταυτότητα παρουσιάζοντας τους ως ψυχικά διαταραγμένους και επικινδύνους ποινικούς, και από την άλλη να
 καταστρατηγεί τη δική του νομοθεσία για να τους τιμωρεί συμπληρωματικά», αναφέρεται σε ανακοίνωση. Οι νεολαίοι του ΣΥΡΙΖΑ καλούν όλες τις συλλογικότητες της Μαγνησίας να διαμαρτυρηθούν μαζί τους για την καταστολή που εφαρμόζει η ανάλγητη συγκυβέρνηση.

---Με πρώτο θέμα τη «βόμβα» Φίλιππα Σαχινίδη κατά της κυβέρνησης «Απειλούν τη σταθερότητα της χώρας», κυκλοφορεί σήμερα η έντυπη έκδοση του ιστότοπου, Larissanet. Ο πρώην υπουργός ανοίγει τα χαρτιά του και δηλώνει  πως η κυβέρνηση παλινδρομεί.

---Δακτύλιος από Δευτέρα στον Βόλο, παρά τις αντιδράσεις που καταγράφηκαν από αρκετούς συμβούλους. Κοινή συνέντευξη Τύπου στο δημαρχείο από Μπέο και Κουλούρη(διοικητ΄ς της Τροχαίας),για τις νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Δημητριάδος και Ιάσονος.

--- Στο μεταξύ σε σημαντική μείωση των κομίστρων, κατά περίπου 30% προχωρούν οι ιδιοκτήτες των ταξί του Βόλου, από μεθαύριο  Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου, σε μια προσπάθεια τόνωσης της επιβατικής κίνησης και της κρίσης που περνά ο κλάδος των αυτοκινητιστών. Το επικόμιστρο από τα 1,92 ευρώ που είναι σήμερα, πέφτει στα 0,60 του ευρώ.

---Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται τα συμπεράσματα της διήμερης Πανελλαδικής συνάντησης για τη διαχείριση του νερού, στο αμφιθέατρο Σαράτση, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αύριο και την Κυριακή. Οι συλλογικότητες που θα συμμετάσχουν, θα παρουσιάσουν τη δράση τους, τις θέσεις τους για την οργάνωση της δικτύωσης, τις προτάσεις τους για κοινές δράσεις και μορφές αλληλοϋποστήριξης, ενώ θα ανταλλάξουν εμπειρίες και γνώση. Σ’ αυτό το πλαίσιο, ο καθηγητής Ν. Μυλόπουλος, του Πανεπιστημίου   Θεσσαλίας, οι καθηγητές του
 Αριστοτελείου Κ. Παναγιωτόπουλος και Θ. Παυλίδης, ο γεωλόγος του μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Βόλου Μ. Βαξεβανόπουλος και ο φυσικός καλλιεργητής – συγγραφέας Γ. Μακριδάκης,από την Χίο.

---Το θέμα της επανασύνδεσης του νερού στο «Στέκι Αλληλεγγύης για όλους», που κόπηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ λόγω παλαιών οφειλών, συζητήθηκε στην ανοιχτή γενική συνέλευση που έγινε χθες. Ζητούν ραντεβού με τον δήμαρχο Βόλου και συστράτευση από συλλογικότητες του νομού για επανασύνδεση του κοινωνικού αγαθού του νερού προκειμένου να συνεχιστεί η απρόσκοπτη δράση του Στεκιού.

---Αντιπρόταση για τα εργοστάσια βιομάζας, που πρόκειται να λειτουργήσουν ιδιώτες στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, υπέρ των τοπικών κοινωνιών από τον λέκτορα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Περιφερειακό σύμβουλο  των «Δρόμων ανατροπής για την Θεσσαλία», Γιώργο Σταμπουλή. Το νέο  ΕΣΠΑ και ένα Περιφερειακό Αναπτυξιακό Ταμείο ή Πιστωτικοί Συνεταιρισμοί  σε συνεργασία πιθανόν με  Συνεταιριστικές Τράπεζες, θα μπορούσαν να αναπτύξουν μοντέλα παραγωγής ενέργειας από γεωθερμία, ηλιακή
 ενέργεια, μικρά υδροηλεκτρικά και κυματική ενέργεια στα  παράλια και στις Σποράδες, αναφέρει μεταξύ άλλων στην πρότασή του,ο κ. Σταμπουλής.

--- Με κύριο θέμα συζήτησης τη σήραγγα του Περιφερειακού δρόμου, συνεδριάζει απόψε στις 7, η  Επιτροπή του ΤΕΕ Μαγνησίας. Επίσης θα συζητηθεί  η προοπτική παράκαμψης της Αγριάς μετά την σήραγγα και η εργολαβία –σκούπα. Σημειώνεται πως στην κυκλοφορία, σύμφωνα με τον Δήμο Βόλου, θα έπρεπε να είχε παραδοθεί χθες, 27 Νοεμβρίου.

--- Άλλοι δύο αντιδήμαρχοι και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου “ανέβασαν” τις δηλώσεις περιουσιακής τους κατάστασης, όπως ο νέος ορίζει, στο διαδίκτυο και την ιστοσελίδα του Δήμου Βόλου. Πρόκειται για τους αντιδημάρχους Τάσο Μπατζιάκα και Αριστείδη Σαββάκη καθώς και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργο Μουλά.

---Το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα αναζητούν μάταια κάτοικοι και περιοχών των Τρικάλων. «Φέρτε πίσω το …αναλογικό σήμα», ζητούσαν χθες εξαγριωμένοι Τρικαλινοί που δεν μπορούν εδώ και μέρες να «πιάσουν» τους κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και αναζήτησαν καφετέριες για να δουν τον προχθεσινό ποδοσφαιρικό αγώνα με τον Ολυμπιακό.

---Η καρδιά του Tae kwo Do από σήμερα και για τρείς ημέρες,  θα χτυπά στη Ν. Ιωνία Βόλου. Κατέφθασαν  400 αθλητές 50 Συλλόγων –τρεις από τον κάθε έναν -, για την διοργάνωση του Πρώτου Πανελληνίου Κυπέλλου, με την επωνυμία  «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΚΑΣΣΗΣ». Μια σπουδαία καινοτομία που θα παρουσιασθεί στους αγώνες του Βόλου, είναι η ηλεκτρονική καταγραφή πόντων, χωρίς την παρουσία διαιτητή.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54