Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΑΡΟΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

 

Με μαζική συμμετοχή φορέων, συνδικαλιστικών σωματείων, συλλογικοτήτων και απλών πολιτών, πραγματοποιήθηκε η χθεσινή συγκέντρωση του Εργατικού κέντρου Ρόδου , στο πλαίσιο της 24ώρης πανεργατικής απεργίας που είχαν προγραμματίσει για ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις «πολιτικές της λιτότητας» και στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού.

Ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης, στην οποία έδωσαν μαζικό παρόν εργαζόμενοι του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι εργαζόμενοι- απολυμένοι της ΕΡΑ Ρόδου με ένα εντυπωσιακό πανό, οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι  Ξεναγοί, οι εργαζόμενοι στο Έτοιμο Σκυρόδεμα, στη Δ/νση Καθαριότητας του Δήμου Ρόδου, στην ΔΕΥΑΡ, στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Συγκοινωνιών, στα Τουριστικά Λεωφορεία, στον κλάδο της οικοδομής, στη ΔΕΗ ,εκπαιδευτικοί Συνταξιούχοι ..

Οι απεργοί απέκλεισαν συμβολικά τα γραφεία της Ένωσης Ξενοδόχων και αντιπροσωπεία του Σωματείου Ξεν/λων με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Σωματείου, , και μέλη της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ έκαναν παρέμβαση διαμαρτυρίας για τους απλήρωτους ξενοδοχοϋπάλληλους

Οι ομιλητές ζήτησαν να μπει οριστικό τέλος στις καταστροφικές πολιτικές των μνημονίων που αποτυπώνονται στο προϋπολογισμό και που εξαθλιώνουν την κοινωνία και πολλαπλασιάζουν τα αδιέξοδα

. Το Ε.Κ.Ρ. καλεί όλους τους εργαζόμενους της Ρόδου να συνεχίσουν το ίδιο μαζικά τον αγώνα τους, μέχρι να ανατραπούν οι μνημονιακές  πολιτικές, που τους οδηγούν στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ

«…Η επίθεση μας αφορά όλους! Ήρθε η ώρα να δοθεί συνολική - δυναμική - ενωτική - ταξική απάντηση.» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής στη χθεσινή απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ έξω από τον ΟΑΕΔ, στην οποία συμμετείχαν ξενοδοχοϋπάλληλοι, ιδιωτικοί υπάλληλοι συνταξιούχοι νέοι..


‘’Μέσα στον μήνα’’ πρόσθεσε ‘’το κατώφλι του  ΟΑΕΔ,  το πέρασαν χιλιάδες εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, στον επισιτισμό και αλλού, για να συμπληρώσουν μια αίτηση, που αν θα περάσει τις συμπληγάδες πέτρες των προϋποθέσεων, θα πάρουν  για τρεις μήνες   ένα χιλιάρικο και μ’αυτά τα ψίχουλα πρέπει να ζήσουν  την οικογένειά τους.
Αυτήν την κατάντια δεν τη δεχόμαστε.’ συμπλήρωσε επισημαίνοντας για άλλη μια φορά τους πανηγυρισμούς κυβέρνησης, περιφερειαρχών δημάρχων μεγαλοξενοδόχων για την άνοδο του τουριστικού ρεύματος και της ανάπτυξης όταν αυτή η ανάπτυξη ‘’Πατά πάνω στα ερείπια τα δικά μας, σ’ όλες τις φάσεις της ζωής μας. Από το μεροκάματο μέχρι το φάρμακο, από το σχολείο μέχρι την εφορία, από τη σύνταξη μέχρι την ανεργία.’’

ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΚΑΡΠΑΘΟΥ ΖΗΤΑ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Δ. ΓΑΚΗΣ

 

Για πλημμελή συντήρηση των υποδομών, προβλήματα στους κοινόχρηστους χώρους, στους χώρους υγιεινής, στις εγκαταστάσεις ,ελλιπή σήμανση των χώρων, όσο και έλλειψη ενός σύγχρονου σχεδίου ασφαλείας του νέου αεροδρομίου, κάνει λόγο ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Γάκης σε ερώτηση σχετική με τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου στην ακριτική Κάρπαθο, μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις για την ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων (ανάμεσά τους οι αερολιμένες Ρόδου και Κω).

‘’Ο Κρατικός Αερολιμένας Καρπάθου, αποτελεί κομβικό σημείο εισόδου για τον τουρισμό και τις μεταφορές εμπορευμάτων στο νησί’’ υποστηρίζει ο κ. Γάκης

‘’Παρά όμως τις συνεχείς δεσμεύσεις των αρμοδίων κυβερνητικών παραγόντων για τη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών στους χιλιάδες επιβάτες, τα προβλήματα των νέων κτηριακών υποδομών στις εγκαταστάσεις του αερολιμένα Καρπάθου αντί να λυθούν, εντάθηκαν ακόμα περισσότερο ’’επισημαίνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζοντας και τις καταγγελίες τοπικών επαγγελματικών και αναπτυξιακών φορέων του νησιού για τα προβλήματα στις υποδομές του Κρατικού Αερολιμένα.


ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ Ο ΥΕΘΑ Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ

 

 Την τελική φάση της Τακτικής Άσκησης «Λεωνίδας ο Ρόδιος» παρακολούθησε χθες από το Πεδίο Βολής - Ασκήσεων Κατταβιάς της Ρόδου, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας κατά την επίσκεψή του στην Περιοχή Ευθύνης της  95 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής.

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε , με τη συμμετοχή δυνάμεων του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας.

‘’Διαπιστώσαμε όλοι ότι όσοι υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και οι έφεδροι διαθέτουν υψηλού επιπέδου εκπαίδευση την οποία εφαρμόζουν στην πράξη, χαρίζοντας αυτοπεποίθηση και σιγουριά στον ελληνικό λαό.’’ δήλωσε ο κ. Δένδιας

‘’ Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία ’’πρόσθεσε’’ οι Ένοπλες Δυνάμεις διαθέτουν την βούληση, το ηθικό, την ισχύ να πραγματοποιήσουν οποιοδήποτε άθλο απαιτεί η ασφάλεια της χώρας. ’’υπογράμμισε ο υπουργός ο οποίος επισκέφθηκε στη συνέχεια τη ΔΑΝ Μεγίστης και τα φυλάκια των νησίδων Στρογγύλη και Ρω.

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΑΝ ΤΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΟΥ ΥΕΘΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ



Εντωμεταξύ την ώρα που ο ΥΕΘΑ κατευθύνονταν στο Καστελλόριζο οι Τούρκοι κάλεσαν το πλήρωμα του ελικοπτέρου CHINOOK να απομακρυνθεί γιατί “πετάει σε τουρκικό εναέριο χώρο”.

Το πλήρωμα του ελικοπτέρου δεν απάντησε στην τουρκική κλήση ενώ την ώρα που ο Ν. Δένδιας προσγειωνόταν στο νησί ,δύο τουρκικά F 16 απογειώθηκαν από την Μπαντίρμα προσέγγισαν την περιοχή και δήλωσαν αναχαίτιση του αεροσκάφους, αφού προηγουμένως το είχαν εγκλωβίσει με το σύστημα ελέγχου πυρός!

 

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ‘’ΑΜΠΕΡΝΑΛΛΙ’’

 

Παραδοσιακούς λουκουμάδες, ετοιμάζουν τα μέλη του Λαογραφικού Συλλόγου Σορωνής Ρόδου “Το Αμπερνάλλι” γι αύριο Σάββατο 29 Νοεμβρίου ,εορτή του Αγίου Ανδρέα ,πιστοί στο έθιμο και τη λαογραφία.

Όπως αναφέρει το έθιμο του Αγίου Ανδρέα, του “Τρυποτηγανά” ή “Τρυποτηγανίτη”, οι νοικοκυρές έφτιαχναν λουκουμάδες ή τηγανίτες. Αλίμονο σε όποιαν αμελούσε να φτιάξει τέτοια μέρα. Ο Άγιος για να την τιμωρήσει, θα της τρυπούσε το τηγάνι. Κι από το ζυμάρι για τις τηγανίτες, έκαναν με το δάχτυλο σταυρό στο αμπάρι του σπιτιού, που αποθήκευαν το σιτάρι της χρονιάς, για να παραμένει τούτο πάντοτε γεμάτο. Εκτός από “Τρυποτηγανάς”, ο Άγιος Αντρέας είναι ο προάγγελος του χειμώνα που ακολουθεί, καθώς αντρειεύει, δυναμώνει δηλαδή, και το κρύο. Για τον λόγο αυτό και ένα γλύκισμα θερμαντικό όπως οι λουκουμάδες, συνδέθηκε άριστα αυτήν την εποχή, όπως μόνο η λαϊκή σοφία ξέρει.



ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ



ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ



Απεργιακή συγκέντρωση και στη συνέχεια πορεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης πραγματοποιήθηκε και στη Κω, με την συμμετοχή εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων Σωματείων της περιοχής και πολιτών.

Χαιρετισμό στους συγκεντρωμένους απηύθυναν εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, του Σωματείου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Κω .

Το παρόν έδωσαν και μαθητές του 1ου Λυκείου Κω στέλνοντας ελπιδοφόρα μηνύματα, σύλλογοι, συνταξιούχοι και άνεργοι, δείχνοντας ότι το εργατικό λαϊκό κίνημα στο αμέσως προσεχές διάστημα θα μπορέσει να παίξει καταλυτικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις και στην πορεία ανατροπής της συγκυβέρνησης.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΛΩΝΑΣ …ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

 

ΤΩΡΑ Ο Κ. ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ ΚΟΠΤΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ ?ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ?



‘’Τώρα ο κ. Υψηλάντης, κόπτεται για τα κόκκινα δάνεια της Τράπεζας, που αυτά, κατά τον κ. Προβόπουλο, ως μη εξυπηρετούμενα, έκλεισαν την τράπεζα. Για τους συνέταιρους, μικροαποταμιευτές που έχασαν τα λεφτά τους, για τους εργαζόμενους που έχασαν την δουλειά τους, για τα μικρονήσια, που έχασαν την εξυπηρέτηση τους, τι έχει να πει; αναφέρει σε επιστολή του ο πολιτικός μηχανικός Δημήτρης Μυλωνάς προσθέτοντας

‘’Βαρέθηκα να διαβάζω δηλώσεις των βουλευτών μας και για τις επερωτήσεις τους στην Βουλή, για τις δήθεν προσπάθειες που καταβάλλουν για την επίλυση προβλημάτων της Κω και της Δωδ/σου γενικότερα. Καλά κάνουν και ο λαός της Κω και της Δωδ/σου, όταν θα έρθει η ώρα, θα τους κρίνει σίγουρα αναλόγως…..

Προσωπικά, θέλω να εκφράσω το παράπονό μου, προς όλους, για την αδιαφορία που επέδειξαν όταν, πέρυσι τέτοια εποχή περίπου, ο κ. Προβόπουλος, εν μία νυκτί και με ένα σκεπτικό εντελώς άδικο και αδικαιολόγητο σφράγισε διά παντός την τράπεζα Δωδ/σου, μετά το γνωστό αποτέλεσμα.

Έστειλε στην ανεργία 135 άτομα, έχασαν τις οικονομίες τους περίπου 23.000 μέλη συνέταιροι της Τράπεζας και στέρησε τα Νησιά μας, από ένα εργαλείο οικονομικής στήριξης και ανάπτυξης.

Πού ήταν τότε οι κύριοι Βουλευτές μας; Καμία αντίδραση και ενέργεια, από μέρους τους ‘’υπογραμμίζει ο κ. Δημήτρης Μυλωνάς, πρώην Νομαρχιακός σύμβουλος.

ΜΕ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΧΘΕΣ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ



Το σχέδιο του Προϋπολογισμού εσόδων - εξόδων ύψους 68 εκ. 938 χιλ. 245 ευρώ συζητήθηκε χθες, με μικρή συμμετοχή των μελών της, στην επιτροπή διαβούλευσης



Στην μείωση των εσόδων του Δήμου από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους , και στη κατάργηση του ΔΗΦΟΔΩ επικεντρώθηκε η τοποθέτηση του δημάρχου ο οποίος μίλησε για μεγάλο πλήγμα που θα δεχθεί η αυτοδιοίκηση και οι δημότες, αν τελικά αποφασισθεί η κατάργηση του.

Θα επιβαρύνει ουσιαστικά τους χαμηλόμισθους ,πρόσθεσε ο κ. Κυρίτσης, και τους μη έχοντες μιας και η επιβάρυνση από την αντικατάσταση του, θα είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη για αυτούς σε σχέση με τους επαγγελματίες που κατέβαλλαν μέχρι τώρα το ΔΗΦΟΔΩ., εννοώντας εμμέσως πλην σαφώς ότι θα επιβληθούν νέοι φόροι

 

Ο Γ. Κυρίτσης έκανε λόγο και για περικοπές ύψους 300χιλ. ευρώ από τον ΔΗΡΑΣ και τον ΔΟΠΑΒΣ. που θα διοχετευθούν στη τουριστική διαφήμιση και στις εταιρείες χαμηλού κόστους.

Νέους φόρους από την περικοπή των πόρων της αυτοδιοίκησης προέβλεψε η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ιωάννα Ρούφα και χαρακτήρισε "διαχειριστικό" τον Προϋπολογισμό



ΣΤΟΝ ΑΝΑΚΡΙΤΗ ΟΙ ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΜΕ ΤΑ 400 ΓΡΑΜΜ.ΚΑΝΑΒΗΣ

 

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα οι δυο ημεδαποί ηλικίας 20 και 21 ετών, που συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για μεταφορά 400 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης ,με σκοπό τη διακίνηση.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη ένα άτομο, τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται και αναζητείται ως πρόσωπο που κατ’ εντολή του ενεργούσαν οι συλληφθέντες.
Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν τη στιγμή που επιχειρούσαν να παραλάβουν το δέμα με τη κάνναβη ,από μεταφορική εταιρεία στην Κω, που στη συνέχεια θα διέθεταν σε χρήστες.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54