Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Πανεπιστημίου Φλώρινας, διοργανώνει σήμερα εθελοντική αιμοδοσία στο Νοσοκομείο Φλώρινας, από τις 9:00 το πρωί έως τις 2:30 μετά το μεσημέρι.

ΤΕΤΑΡΤΗ ΝΕΚΡΗ ΑΡΚΟΥΔΑ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ ΤΟ 2014

Ένα ακόμη θανατηφόρο τροχαίο, το τέταρτο συνολικά για το 2014 με θύμα αρκούδα, συνέβη την Κυριακή τα ξημερώματα. Λίγο πριν τις 7.00 το πρωί στο 26ο χλμ. Φλώρινας-Κοζάνης (στον κάθετο άξονα «Κοζάνη – Φλώρινα – Νίκη» της Εγνατίας Οδού) στο ύψος του Κλειδιού διερχόμενο όχημα παρέσυρε και σκότωσε ενήλικη αρκούδα. Ο θάνατος για το άτυχο ζώο ήταν ακαριαίος, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και το αυτοκίνητο. Την ώρα του ατυχήματος στο σημείο υπήρχε πυκνή ομίχλη με αποτέλεσμα η ορατότητα να είναι περιορισμένη τόσο για τον οδηγό όσο και για την αρκούδα.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ειδοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας και έσπευσε στον τόπο του ατυχήματος όπου και διαπίστωσε το θάνατο του ζώου. Με αφορμή το περιστατικό ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα όρια ταχύτητας ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα του εθνικού δικτύου που δεν υπάρχει κατάλληλη περίφραξη που να αποτρέπει μεγάλα ζώα να διασχίσουν το δρόμο.

Το 2014 ο αριθμός των τροχαίων με θύματα αρκούδες έχει περιοριστεί σημαντικά. Ας είναι αυτό το τελευταίο ατύχημα.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Όλγας Μούσιου- Μυλωνά συνεδρίασε την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας, με τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
• «Εκμίσθωση για υλοτομία των συστάδων 3β και 4α του Δημοτικού δάσους Αλώνων», με εισηγητή τον Δρ. Ιωάννη Μουντούση, Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Σεχίδης, Παλτατζή, Κασκαμανίδης, Σταύρου και Γκέκτσης ψήφισαν κατά.

• «Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.

• «Έγκριση της υπ’ αριθ. 04/2014 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Φλώρινας που αφορά στο Τεχνικό Πρόγραμμα έτους 2015 του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κ. Ιωάννη Βοσκόπουλο, Δήμαρχο Φλώρινας.
Το παραπάνω θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Σεχίδης, Παλτατζή, Κασκαμανίδης και Παπαναστασίου ψήφισαν κατά.

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ- ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ

Προς τους κατοίκους του Δήμου Φλώρινας  (Γονείς ή Κηδεμόνες) που επιθυμούν να εγγράψουν  τα νήπιά τους στη δύναμη των Παιδικών Σταθμών του Νομικού Προσώπου για το σχολικό έτος 2014-2015.

Σας ενημερώνουμε όπως παρακάτω σχετικά με τα θέματα που πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς και οι κηδεμόνες προκειμένου να υποβάλλουν τις σχετικές αιτήσεις εγγραφής   των νηπίων τους στους Παιδικούς Σταθμούς του Ν.Π.

Στο Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Φλώρινας  λειτουργούν οι  παρακάτω Παιδικοί Σταθμοί:
1)   Παιδικός Σταθμός Ι.Καραβίτη 38Φλώρινα  
Υπεύθυνη: Τραικοπούλου Αλίκη -τηλ.2385022522
2)   Παιδικός Σταθμός Τέρμα Μοναστηρίου Φλώρινα
Υπεύθυνη: Κατσινέλη Ελένη -τηλ.2385022711
3)   Παιδικός Σταθμός Κοντοπούλου 56 Φλώρινα
Υπεύθυνη: Μπόικου Ελένη -τηλ. 2385028632
4)   Παιδικός Σταθμός Αρμενοχωρίου
Υπεύθυνη: Μουρατίδου Ελισάβετ -τηλ. 2385036263
5)   Παιδικός Σταθμός Σκοπιάς
Υπεύθυνη: Μακρή Σπυριδούλα -τηλ. 2385022803
6)   Παιδικός Σταθμός Μελίτης     
Υπεύθυνη: Παπά Φωτεινή -τηλ. 2385037205
7)   Παιδικός Σταθμός Ιτιάς
Υπεύθυνη: Δημητριάδου Μαρία -τηλ. 2385041896
8)   Παιδικός Σταθμός Παπαγιάννη
Υπεύθυνη: Νεοκάζη Γιαννούλα- τηλ. 2385041224
9)   Παιδικός Σταθμός Περάσματος
Υπεύθυνη: Σιδηροπούλου Όλγα -τηλ. 2385030389
10) Παιδικός Σταθμός Αμμοχωρίου
Υπεύθυνη: Ιωαννίδου Ξανθίππη - τηλ. 2385036266
11) Παιδικός Σταθμός Κ. Κλεινών
Υπεύθυνη: Διδύμου Άρτεμις -τηλ. 2385092276
12) Παιδικός Σταθμός Σιταριάς
 Υπεύθυνη:Μουρατίδου Μαρίνα -τηλ. 2385026474
13) Παιδικός Σταθμός Καλλινίκης
Υπεύθυνη: Χατζόγλου Γεωργία -τηλ. 2385026474
14) Παιδικός Σταθμός Νεοχωρακίου
Υπεύθυνη: Τσαχειρίδου Αγγελική -τηλ. 2385037282

ΕΓΓΡΑΦΕΣ
 Από τον κανονισμό λειτουργίας του Ν.Π.Δ.Δ καθορίζονται τα ακόλουθα:
• Στους Παιδικούς Σταθμούς, γράφονται νήπια που έχουν συμπληρώσει  τα 2,5 έτη ή πρόκειται να συμπληρώσουν τα 2,5 έτη έως της 31/07/2015 και  αυτοεξυπηρετούνται.

• Οι αιτήσεις εγγραφής υποβάλλονται  στα γραφεία του Ν.Π.Δ.Δ. που στεγάζονται στο Σ.Σ. Ιωαννίδη (πρώην Δημοτικό Σχολείο), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2385026474 από 2 Δεκεμβρίου έως 16 Δεκεμβρίου 2014, από 09:00 έως 13:00.

• Στην περίπτωση που οι αιτήσεις για εγγραφή νηπίων στους Παιδικούς Σταθμούς θα είναι περισσότερες από τις κενές θέσεις, τότε αυτές θα αξιολογηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο βάσει των κοινωνικοοικονομικών κριτηρίων των οικογενειών και θα εγκριθούν τελικώς από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ
1. Αίτηση του γονέα προς το Διοικητικό Συμβούλιο του Νομικού Προσώπου Παιδικών Σταθμών του Δήμου Φλώρινας.
2. Ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού.
3. Βεβαίωση εργοδότη ότι οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι  και επικυρωμένο φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ενσήμων των γονέων προκειμένου για  εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα.
4. Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγειά του παιδιού καθώς και πρωτότυπο του βιβλιαρίου υγείας του με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού. Επίσης πρόσφατα αποτελέσματα φυματινοαντίδρασης.
5. Αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος.
6. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
7. Για την εγγραφή παιδιών αλλοδαπών γονέων στο σταθμό εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι η άδεια  νόμιμης παραμονής στη χώρα μας όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗΝ ΕΛΜΕ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ:
197 ψήφοι,  έδρες πέντε (5)
ΔΑΚΕ Δ.Ε:
56 ψήφοι, έδρες δύο (2)
ΑΠΕΚ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ) :
31 ψήφοι
ΛΕΥΚΑ: 5  
ΑΚΥΡΟ :  1

Από την ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ :  
ΜΠΟΥΝΤΟΥΛΟΥΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ
ΠΕΓΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Από τη ΔΑΚΕ Δ.Ε. :
ΜΟΥΛΕΛΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. εκλέγονται:
ΚΟΥΡΕΜΠΑΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΕΤΡΙΔΟΥ ΕΥΓΕΝΙΑ

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΕΣ ΣΤΗΝ ΕΞΑΛΕΙΨΕΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις αφιερωμένες στην Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, οι οποίες διοργανώθηκαν από το Δήμο Φλώρινας και το Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου, και διήρκησαν από τις 25 Νοεμβρίου 2014 έως και τις 28 Νοεμβρίου 2014.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δήμου Φλώρινας και σε συνεργασία με τις εταιρίες διανομής StraDa Films, Fellgood και FALIRO HOUSE PRODUCTIONS S.A. προβλήθηκαν οι ταινίες «Το Δέντρο και η Κούνια» και «Miss Violence».

Αμέσως μετά το τέλος προβολής των ταινιών ακολούθησε διάλογος των υπευθύνων του Κέντρου Συμβουλευτικής με τους παρευρισκόμενους, σχετικά με τη βία στις γυναίκες αλλά και την ενδοοικογενειακή βία.

Την Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014 στον ίδιο χώρο και σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, προβλήθηκε η παιδική ταινία «Une Vie de Chat- Μια ζωή γάτου». Πριν την προβολή της ταινίας αναγνώστηκε κείμενο από το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο σχετικό με το θέμα των εκδηλώσεων, ειδικά διαμορφωμένο ώστε να υπάρξει ευαισθητοποίηση των ατόμων νεαρής ηλικίας.

Ο Δήμος Φλώρινας ευχαριστεί θερμά για τη συμβολή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Ελλάδα και το Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα, το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και το Γαλλικό Ινστιτούτο στη Θεσσαλονίκη, τις εταιρίες διανομής StraDa Films, Fellgood και FALIRO HOUSE PRODUCTIONS S.A, καθώς και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας.

Η ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Ελλάδος υπό τη Διεύθυνση του μαέστρου Βαγγέλη Αραμπατζή, είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν όσοι παρευρέθηκαν το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014 στην αίθουσα «Θεόδωρος Αγγελόπουλος» του Πολιτιστικού Κέντρου Φλώρινας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από το Δήμο Φλώρινας σε συνεργασία με τη Μ.Κ.Ο. «ΠΕΛΑΓΟΝΙΑ» και την παρακολούθησαν περισσότερα από 400 άτομα, δημιουργώντας το αδιαχώρητο στην αίθουσα και στους χώρους έξω από αυτή.

O Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος, χαιρετίζοντας την εκδήλωση είπε:
«Θα ήθελα να συγχαρώ το μαέστρο, όλη την ορχήστρα, αλλά και τους γονείς που συμπαραστέκονται στα παιδιά τους. Είναι όλοι τους, άξιοι συγχαρητηρίων.

Θέλω επίσης να τους ευχηθώ επιτυχίες και να τους ευχαριστήσω θερμότατα, που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας. Ιδιαίτερα, θέλω να ευχαριστήσω και το μαέστρο για την πρόταση που μας έκανε να είναι κάθε χρόνο στη Φλώρινα, πρόταση την οποία φυσικά και αποδεχόμαστε με μεγάλη μας χαρά και ελπίζω να βρούμε και έναν πολύ μεγαλύτερο χώρο, ώστε να μπορέσουν να σας απολαύσουν περισσότερα άτομα.

Συγχαρητήρια σε όλους σας».

Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος έδωσε μια αναμνηστική πλακέτα στο μαέστρο, για τη συμβολή της ΣΟΝΕ στην ανάδειξη του πολιτισμού και της μουσικής και για την ευαισθητοποίηση των νέων.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΥ ΜΕΛΙΤΗΣ

Λόγω απαραίτητων τεχνικών εργασιών, στις 02.12.2014, ημέρα Τρίτη και για τα διαστήματα από 08:00 έως 08:30 και 12:00 έως 12:30 θα πραγματοποιηθούν ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος στις Τοπικές Κοινότητες:

 Αχλάδας
 Μελίτης
 Νεοχωρακίου
 Σκοπού
καθώς και στο Συνοικισμό Αγ. Αθανασίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/12/2014 - 10:17