Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ζακύνθου

ΕΡΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ-ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ-2-12-2014

Εγκαταλελειμμένο πλοίο, φορτωμένο με κιβώτια τσιγάρων, εντοπίστηκε πάνω σε βράχια σε περιοχή της βορειοδυτικής Ζακύνθου!  


Ένα εγκαταλελειμμένο πλοίο, φορτωμένο με κιβώτια τσιγάρων, εντοπίστηκε, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, νωρίς χθες το πρωί, από τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος, να έχει πέσει πάνω στα βράχια στην περιοχή, «Πόρτο Βρώμη», στη βορειοδυτική Ζακύνθο. Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αποτέλεσμα να ξεκινήσει επιχείρηση πρόσδεσης του, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος βύθισης του. Από την ξηρά τις προσπάθειες συνδράμουν και άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την απάντληση υδάτων. (σ.σ. Στη συνέχεια θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση).

Σε κινητοποίηση ο δικηγορικός σύλλογος Ζακύνθου, για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, που ευνοεί τις τράπεζες και τους πλειστηριασμούς εξπρές!

Στις κινητοποιήσεις που έχουν ξεκινήσει οι δικηγόροι σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στο νησί μας, αναφέρθηκε με δηλώσεις του, στην τοπική ΕΡΑ, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου και αλληλέγγυος του αγώνα μας, Σπύρος Καλογερίας, υπογραμμίζοντας πως τα αιτήματα δεν αφορούν συντεχνιακά τον κλάδο, αλλά την κοινωνία ευρύτερα, αφού αφορούν τον τρόπο απονομής της Δικαιοσύνης.
Ο κ. Καλογερίας εξήγησε τις συνέπειες που θα υπάρξουν από τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων την κατάργηση των μαρτύρων από τις δίκες, αλλά και ρυθμίσεις που ευνοούν τους τραπεζικούς ομίλους σε θέματα πλειστηριασμών ακινήτων κ.α.
Να τονίσουμε ότι βάσει απόφασης που ελήφθη και από το Δικηγορικό Σύλλογο του νησιού μας, η αποχή των δικηγόρων συνεχίζεται μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου και αφορά  τις παραστάσεις σε όλα τα δικαστήρια, τις διοικητικές αρχές και τις επιτροπές, με εξαίρεση συνεχιζόμενες ποινικές δίκες, συμπλήρωση ορίου προσωρινής κράτησης και αυτόφωρα, αναστολές πλειστηριασμών,προσωρινέςδιαταγέςκ.τ.λ.

«Ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας είναι ο Νόμος που ορίζει τις δίκες των πολιτικών δικαστηρίων είτε πρόκειται για διαζύγια, για διανομές κτλ. Επιχειρείται να τροποποιηθεί συλλήβδην και στις  βασικές του διατάξεις , όπως είναι η εισαγωγή μιας αγωγής και η εκδίκασή της στο δικαστήριο αλλά και το στάδιο της αναγκαστικής εκτέλεσης. Για παράδειγμα καταργείται η κατάθεση μαρτύρων στο Δικαστήριο και πλέον εισηγούνται να γίνονται Δικαστήρια χωρίς μάρτυρες, μόνο με έγγραφα που θα συλλέγουν οι διάδικοι με δική τους φροντίδα και δικά τους έξοδα, όπως για παράδειγμα ένορκες βεβαιώσεις. Τα Δικαστήρια θα κρίνουν αν θέλουν να εξετάσουν μάρτυρες. Καταργείται η προφορικότητα της διαδικασίας και η υποβολή σε βάσανο των μαρτύρων με ερωτήσεις και απαντήσεις. Από αυτή τη διαδικασία κρίνεται η φερεγγυότητα, η αξιοπιστία και αν λέει αλήθεια ή ψέματα», επισήμανε ο κ. Καλογερίας ενώ χαρακτήρισε απόλυτα αντικοινωνικό το χαρακτήρα της πρότασης για τροποποίηση των διατάξεων για αναγκαστική εκτέλεση και κυρίως για τους πλειστηριασμούς ακινήτων. «Επιχειρείται μια ριζική μεταβολή των διατάξεων, ώστε οι τράπεζες να κάνουν πλειστηριασμούς εξπρές μέσα σε 40 μέρες, καταργούνται ένδικα μέσα δηλαδή ανακοπές κατά της αναγκαστικής εκτέλεσης, στερώντας αυτό το δικαίωμα από τους διαδίκους, ενισχύονται τα προνόμια των τραπεζών και παραγκωνίζονται οι απαιτήσεις εργαζομένων, των ΟΤΑ, ακόμη και του Δημοσίου» συμπλήρωσε, κάνοντας λόγο για «εξωφρενικές»διατάξεις.

Στο Νομοσχέδιο αυτό τάσσονται απέναντι όχι μόνο οι δικηγόροι πανελλαδικά, αλλά και η διοικητική ολομέλεια του Αρείου Πάγου και  μεγάλων Εφετείων.
«Στόχος είναι να καθιερωθεί ένα νομικό οπλοστάσιο υπέρ των τραπεζών για τους   πλειστηριασμούς και μέσα σε μια νύχτα, ακίνητα θα αλλάξουν χέρια. Αυτό θα γίνει σε συνδυασμό με την καθιέρωση πλειστηριασμών και ηλεκτρονικά., που προωθείται μέσω ενός άλλου Νομοσχεδίου» κατέληξε ο κ.Καλογερίας.


Προσωπικό και ρυθμίσεις στα χρέη του Δήμου Ζακύνθου…υποσχέθηκαν στο Δήμαρχο, οι αρμόδιοι υπουργοί

Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, Παύλος Κολοκοτσάς, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Υπουργό Εσωτερικών Αργύρη Ντινόπουλο. Τον Δήμαρχο στις συναντήσεις, που έγιναν στα αντίστοιχα υπουργεία, συνόδευαν ο Αντιδήμαρχος Αρκαδίων Γιάννης Κόκλας και ο δημοτικός σύμβουλος,ΚώσταςΚόκλας. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, αντικείμενο της συνάντησης με τον κ. Μητσοτάκη, ήταν το αίτημα του Δημάρχου για περισσότερο προσωπικό στον Δήμο Ζακύνθου, δεδομένου ότι ο υπάρχων μειωμένος αριθμός δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών και για την εξυπηρέτηση των πολιτών, με αποτέλεσμα οι δημοτικοί υπάλληλοι να καταβάλλουν υπερπροσπάθεια. Ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεσμεύτηκε, πως όχι μόνον δεν θα υπάρξουν απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων κατά τη διαδικασία επανελέγχου συμβάσεων αορίστου χρόνου -με εξαίρεση όσους έχουν μονιμοποιηθεί με πλαστά δικαιολογητικά- αλλά και πως το νέο έτος θα προχωρήσει σε προκήρυξη με κλειστή διαδικασία για όσους δήμους έχουν έλλειψη προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν οι υποχρεώσεις τους σε προσωπικό ΠΕ-ΤΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Ντινόπουλος δεσμεύτηκε πως για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου, ύψους περίπου 27.000.000 ευρώ, θα γίνουν ευνοϊκές ρυθμίσεις από το νέο έτος, προκειμένου να μπορέσει ο Δήμος Ζακύνθου να ορθοποδήσει από τα χρέη του παρελθόντος και οι πολίτες να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, τις οποίες αδυνατούν να καλύψουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο Δήμαρχος Ζακύνθου, συναντήθηκε, επίσης, με τον Γενικό Γραμματέα  Διαχείρισης Υγρών και Στερεών Αποβλήτων του Υπουργείου Εσωτερικών  Δημήτρη Καλογερόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν το πρόβλημα διαχείρισης στερεών αποβλήτων στο νησί της Ζακύνθου. Τέθηκε επί τάπητος, θέμα άμεσης επίλυσης του προβλήματος (το οποίο ούτως ή άλλως βρίσκεται σε εξέλιξη) με κατεπείγουσες διαδικασίες, προκειμένου να υπάρξει μέριμνα και πρόληψη, ώστε η νέα τουριστική περίοδος να ξεκινήσει δίχως σκουπίδια στους δρόμους.

Στο περιθώριο της επίσκεψης στην Αθήνα, ο Δήμαρχος Ζακύνθου συναντήθηκε με τον Βουλευτή Ν.Δ. Νομού Ηλείας Ανδρέα Μαρίνο, με τον οποίο συζήτησε το πρόβλημα που έχει ανακύψει στο Μουσείο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων της Ζακύνθου, το οποίο παραμένει κλειστό λόγω έλλειψης προσωπικού φύλαξης. Ο κ. Μαρίνος, δεσμεύτηκε πως τις επόμενες μέρες θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή, στο πλαίσιο Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, προκειμένου σύντομα να υπάρξει τοποθέτηση επί του θέματος από τον αρμόδιο υπουργό.

Με σημαντική συμμετοχή έγιναν οι εκλογές για την ανάδειξη νέων οργάνων στον Ενιαίο Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζακύνθου

Με τη συμμετοχή 526 αγροτών, αρκετά σημαντική-τηρουμένων πάντα των αναλογιών-έγιναν προχθές, Κυριακή  30  Νοεμβρίου, οι  εκλογικές  διαδικασίες  στον  Ενιαίο  Αγροτικό  Συνεταιρισμό  Ζακύνθου, (Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου), για  την  ανάδειξη  των νέων οργάνων και συγκεκριμένα Διοικητικού Συμβουλίου, Εποπτικού  Συμβουλίου, αντιπροσώπων  στην ΠΑΣΕΓΕΣ  και  αντιπροσώπων  της  αντιπροσωπευτικής  Γενικής  Συνέλευσης. Οι κάλπες στα γραφεία  του  Συνεταιρισμού  στο  Λυκούδι  άνοιξαν από  τις  10 το  πρωί και έμειναν ανοιχτές μέχρι τις 3 το μεσημέρι, αναμένοντας τους 2.036 νέους συνεταιριστές. Από αυτούς προσήλθαν και ψήφισαν οι 526 και τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 520. Σημειώνεται πως στην  εκλογική  διαδικασία  πήραν  μέρος  όλοι  οι  ταμειακά  τακτοποιημένοι  συνεταιρισμένοι  αγρότες  που  είναι  γραμμένοι  στους  30  συνεταιρισμούς  που  αποφάσισαν  την  ενοποίηση  τους  με  την  Ένωση  Αγροτικών  Συνεταιρισμών και  δημιούργησαν  τον  νέο  Ενιαίο  Αγροτικό  Συνεταιρισμό. Να σημειωθεί ότι για τις εκλογές-και όχι μόνο-μίλησε στην τοπική πρωινή ενημερωτική ζώνη της ΕΡΑ Ζακύνθου, ο διευθυντής της ΕΑΣΖ, Πέτρος Βισβάρδης.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο εκλέγονται με σειρά ψήφων οι κάτωθι: Αντώνης Αντίοχος, Νίκος Πέττας, Νίκος Τρούσας, Αντώνης Αλιάζης, Κώστας Κόκκορης, Τιμόθεος Κυβετός και Γιάννης Ανδρωνάς. Αναλυτικά οι υποψήφιοι για το ΔΣ έλαβαν τους εξής ψήφους: Αντώνης Αλιάζης 170, Γιάννης Ανδρωνάς 105, Αντώνης Αντίοχος 304, Πέτρος Αρβανιτάκης 57, Διονύσης Αυγουστίνος 49, Πέτρος Γιγάντες 48, Διονύσης ΚακολύρηςΒλατζός 56, Τότης Καμπίτσης 33, Κώστας Κόκκορης 135, Τιμόθεος Κυβετός 106, Αντώνης Παπαδάτος 20, Νίκος Πέττας 229, Νίκος Τρούσας 208, Καίσαρας Φλεμοτόμος 41, Αλέξανδρος Χαλικιόπουλος 20.
Στο Εποπτικό Συμβούλιο εκλέγονται οι: Κώστας Χαρακτινός 291, Χρήστος Τσουκαλάς 178, Παναγιώτης Μπάστας 111. Υποψήφιος ήταν και ο Αναστάσιος Κλαυδιανός που έλαβε 53 ψήφους. Εκπρόσωποι στην ΠΑΣΕΓΕΣ εκλέγονται οι: Αντώνης Αντίοχος, Διονύσιος Βούλτσης, Διονύσης Βερτζάγιας, Ανδρέας Ξένος και Διονύσιος Κακολύρης.
Αναλυτικά οι υποψήφιοι για την ΠΑΣΕΓΕΣ έλαβαν τους κάτωθι σταυρούς:
Αντώνης Αντίοχος 185, Διονύσης Αυγουστίνος 21, Διονύσης Βερτζάγιας 145, Διονύσιος Βούλτσης 149, Διονύσιος Κακολύρης 26, Τότης Καμπίτσης 12, Αναστάσιος Κλαυδιανός 6, Ανδρέας Ξένος 37, Αντώνης Παπαδάτος 12, Καίσαρας Φλεμοτόμος 24 και Αλέξανδρος Χαλικιόπουλος 10.


Εκδήλωση τοπικής οργάνωσης του ΚΚΕ για τα 70χρονα από τα Δεκεμβριανά

Η Τομεακή επιτροπή Ζακύνθου του ΚΚΕ, πραγματοποιεί την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου και ώρα 20:30μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο, εκδήλωση με θέμα «70 χρόνια από τον ηρωικό Δεκέμβρη του '44». Στην εκδήλωση θα μιλήσει ο Γιώργος Κωνσταντίνου, μέλος της Τ.Ε, Ζακύνθου και θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα. Επίσης, στο χώρο θα λειτουργούν έκθεση αρχειακού υλικού και βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης «ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΤΟΥ ’44-ΚΡΙΣΙΜΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ» .

Ακόμα ένα…παζάρι, με ρούχα, από το Δήμο Ζακύνθου, για βοήθεια προς τους απόρους

Ο υπεύθυνος του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ζακύνθου, Νίκος Πέττας, γνωστοποιεί ότι την προσεχή Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου και ώρα 9 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί παζάρι με διανομή ρούχων στον προαύλιο χώρο των εγκαταστάσεων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου (Μουσικό Γυμνάσιο). Στόχος, σύμφωνα με το Δήμο, είναι να βοηθηθούν με είδη ένδυσης, οι φτωχοί και άποροι συμπολίτες μας, οι οποίοι καλούνται να παραβρεθούν στο χώρο αυτό, τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54