Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ιωαννίνων

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΤΡΙΤΗ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014


Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τον φάκελο του ξεπουλήματος της γαλακτοβιομηχανίας «ΔΩΔΩΝΗ», για το «πώς οργανώθηκε αυτή η αρπαγή του δημόσιου πλούτου» υποσχέθηκε ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στα Γιάννενα την Κυριακή, κατά τη διάρκεια των εργασιών της περιφερειακής συνδιάσκεψης.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του στην ιδιωτικοποίηση των φραγμάτων της ΔΕΗ στον Άραχθο, ενώ έθεσε ως στόχους την κατασκευή σιδηροδρομικού δικτύου που θα συνδέει την Ηγουμενίτσα με την Καλαμπάκα, την άμεση ολοκλήρωση της Ιόνιας οδού, την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης της Εγνατίας και του αεροδρομίου του Ακτίου.

ΠΟΡΕΙΑ αλληλεγγύης στον απεργό πείνας κρατούμενο Νίκο Ρωμανό ο οποίος διεκδικεί να του δοθεί η εκπαιδευτική άδεια για να παρακολουθήσει τις σπουδές του καλείται στις 6 το απόγευμα στα Γιάννενα. Σημείο συγκέντρωσης η κεντρική πλατεία, μπροστά από το κτίριο της περιφέρειας Ηπείρου. Ανακοινώσεις συμπαράστασης στο Νίκο Ρωμανό εξέδωσαν η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αναρχικές συλλογικότητες.

Μέτρα ώστε να απομακρυνθούν άμεσα από τον οικισμό του Μετσόβου δύο αρκουδάκια γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος να γίνουν οικόσιτα με ό,τι αυτό συνεπάγεται, σχεδιάζονται από την συντονιστική επιτροπή Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας. Σε σύσκεψη στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αποφασίστηκαν η προμήθεια αποτρεπτικών μέσων, η τοποθέτηση κάδων απορριμμάτων ασφαλείας και η ενημέρωση των κατοίκων του Μετσόβου.

Την Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Du Lac», οι τομεακές οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ διοργανώνουν βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης της Ιδεολογικής Επιτροπής της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ «Κόμμα "παντός καιρού"». Το βιβλίο θα παρουσιάζει η Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Εκδήλωση -συζήτηση για τον υδάτινο πλούτο της Ηπείρου διοργανώνουν η Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο και η Αριστερή Παρεμβαση στα Γιάννενα την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στη Στοά Σάρκα, στην αίθουσα της Περιφέρειας Ηπείρου. Ομιλητής θα είναι ο Χάρης Σμυρνιώτης, υδρογεωλόγος και Πρόεδρος των Εργαζομένων ΙΓΜΕ. Σύμφωνα με τις παρατάξεις, ο έλεγχος του υδάτινου πλούτου πρέπει να αφαιρεθεί από τα ιδιωτικά κερδοσκοπικά συμφέροντα και να περάσει σε δημόσιο φορέα.

ΤΗΝ ταινία «Το ημερολόγιο ενός εφημέριου» προβάλλει η Κινηματογραφική Ομάδα του πανεπιστημίου Ιωαννίνων σήμερα στις 10 το βράδυ στον κινηματογράφο «Πολυθέαμα».
Γενική είσοδος: 1 ευρώ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/12/2014 - 11:35