Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  2/12/2014


ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΗ ΣΟΡΩΝΗ ΡΟΔΟΥ-ΦΡΕΖΑ ΤΕΜΑΧΙΣΕ ΑΓΡΟΤΗ

Τραγικό θάνατο, βρήκε χθες ,λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι, ένας εξηντάχρονος αγρότης από τη Σορωνή, την ώρα που  εκτελούσε γεωργικές εργασίες, με χειροκίνητη φρέζα, στο χωράφι του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 60χρονος φαίνεται να εγκλωβίστηκε στα πόδια από το κοπτικό εργαλείο που βρίσκονταν σε λειτουργία ,αδυνατώντας να  αντιδράσει ενώ και οι πρώτες βοήθειες που κάλεσαν περίοικοι δε έγινε δυνατόν να του παρασχεθούν λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας που επέφερε το μοιραίο.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΥΠΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΡΟΔΟΥ

‘’ΟΤΙ ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΣΡΕΕΙ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ’’

‘’Προτρέπουμε τον κόσμο να μην αγοράσει το παραμύθι που του πουλάνε για τη-δήθεν- ανάπτυξη και να αντιδράσει, να αντισταθεί όπως πρέπει, και να αναχαιτίσει αυτές τις καταστροφικές πολιτικές ‘’επισημαίνει ο Σύλλογος εργαζομένων στην ΥΠΑ στο αεροδρόμιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ  της Ρόδου, κάνοντας λόγο για επιβεβαίωση του τελικού στόχου που είχε, ευθύς εξ αρχής, επιδείξει το Βερολίνο για τη διαδικασία ιδιωτικοποίησης των υποδομών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το σωματείο ο λόγος δεν είναι άλλος από την πίεση για διεύρυνση του οικονομικού χώρου του Βερολίνου σε μία συγκυρία που παραπέμπει στον κατακτητικό ιμπεριαλισμό των τελών του 19ου αιώνα.

Οι εργαζόμενοι της ΥΠΑ εκτιμούν πως τα έσοδα που εξαγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ από την ιδιωτικοποίηση είναι κατά πολύ λιγότερα από τα καθαρά έσοδα των κρατικών αεροδρομίων, ενώ η εκμετάλλευσή τους από τη σύμπραξη ελληνικών και ξένων μονοπωλίων θα επιφέρει απώλεια των εσόδων που συνεισέφεραν στον κρατικό προϋπολογισμό, αυξάνοντας παράλληλα τα τέλη και τα ναύλα.

Μέσα στην πρώτη 5ετία, εξηγούν ,ο επενδυτής θα κάνει απόσβεση της προσφοράς του ενώ όσα εισπράξει την επόμενη 35ετία, θα αποτελούν καθαρό κέρδος.

Εκεί, όμως, που επικεντρώνουν οι εργαζόμενοι είναι η γκετοποίηση του τουρισμού από εταιρείες γερμανικών συμφερόντων, όπου διαβλέπουν πως μετά την παραχώρηση των αεροδρομίων μας, θ' ακολουθήσουν νέες συμφωνίες με τη γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa,  tour operators της ξένης αυτής χώρας, με αποτέλεσμα ότι εισπράττεται από την τουριστική κίνηση των νησιών μας, να εισρέει στα γερμανικά ταμεία.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΦΠΑ..

‘’..ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΙ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ’’

 ‘’. Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια εκφράζεται συνολικά και ενιαία, σε όλα τα επίπεδα, χωρίς καμία διάκριση μεταξύ Κυκλάδων και Δωδεκανήσου. Και αυτό δεν μπορεί να το αγνοήσει και να το απαξιώσει κανένας. ’’τόνισε ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου παραπέμποντας στο κείμενο-ψήφισμα   των αυτοδιοικητικών παραγόντων, και των εκπροσώπων κοινωνικών, επιστημονικών φορέων και παραγωγικών τάξεων για το ζήτημα των συντελεστών ΦΠΑ.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πρόσθεσε, απαιτεί  πλέον, όχι μόνο τη σθεναρή στάση της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στις παράλογες απαιτήσεις της τρόικας, αλλά και την άμεση επανόρθωση όλης της βλάβης που έχουν υποστεί τα νησιά, την αποκατάσταση της δικαιοσύνης σε ότι έχει να κάνει με την νησιωτική Ελλάδα, σε όλους τους τομείς, όπου οι διαφορές και η ανισότητα, είναι παραπάνω από εμφανείς, οι δε επιπτώσεις στα νησιά, τραγικές.

Κατήγγειλε ως ψευδή τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ ως προς το προσδοκώμενο όφελος από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, επικαλούμενος οικονομικές μελέτες και αναλύσεις ,αφήνοντας αιχμές για τη σκοπιμότητα που εξυπηρετείται από μια τέτοια πρακτική.

 Σε ερώτηση αν υπάρχουν σκέψεις για παραιτήσεις των αυτοδιοικητικών φορέων, ο κ. Χατζημάρκος  δήλωσε:
«Πρέπει να προηγηθούν οι παραιτήσεις των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων της περιοχής. Δεν νομοθετούμε εμείς. Δεν είμαστε εμείς εκείνοι οι οποίοι θα κληθούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο, να επικυρώσουν με την προσωπική τους ψήφο μια ενδεχόμενη συμφωνία για τους συντελεστές ΦΠΑ».

Δ. ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ..

’’ΚΑΜΜΙΑ ΛΟΓΙΚΗ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ’’

Να απαντήσει για τη διχοτόμηση της επικοινωνίας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με το πέρασμά της στην ψηφιακή εποχή, ζητά από τον Υπουργό Μεταφορών ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δ. Κρεμαστινός.

‘’Με προθεσμία τη 18η Δεκεμβρίου 2014,’’αναφέρει σε σχετική ερώτηση ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ,’’ τα τοπικά ΜΜΕ της Περιφέρειας Δωδεκανήσου καλούνται να υπογράψουν συμβάσεις ένταξης στην ψηφιακή εποχή οι οποίες δεν ακολουθούν καμία κοινωνική λογική. Σύμφωνα με αυτές, τα Δωδεκάνησα ενοποιούνται με τη Σάμο και διαχωρίζονται επικοινωνιακά από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στην οποία ανήκουν διοικητικά. Με το νέο καθεστώς, η εμβέλεια των ΜΜΕ Δωδεκανήσου δε θα φτάνει ως τις Κυκλάδες ούτε το αντίστροφο.’’
 
ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΟΙ 11 ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΟΙ ΡΟΔΟΥ

Ανεπαρκείς χαρακτήρισε τις απαντήσεις των αρμόδιων υπουργών ,αναφορικά με το αίτημα επανατοποθέτησης στο δήμο Ρόδου των 11 πρώην δημοτικών αστυνόμων, ο βουλευτής Δημήτρης Γάκης.

Το μόνο που γνωστοποιούν στους υπαλλήλους ανέφερε ο κ. Γάκης,σε συνάντηση που είχε μαζί  τους είναι πως με βάση την ισχύουσα νομοθεσία παραμένουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, χωρίς να μπαίνουν στην ουσία του ζητήματος το οποίο είναι η αξιοποίηση από το ελληνικό δημόσιο υπαλλήλων του που παραμένουν ανενεργοί επαγγελματικά σχεδόν 18 μήνες.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ 7ΟΥ ΔΗΜ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΑΡΝΕΙΤΑΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΝΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ 6ΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 Με τους γονείς να επιμένουν να ζητούν έγγραφη διαβεβαίωση από το δήμο και τις Τεχνικές υπηρεσίες, αναφορικά με την ασφαλή μετακίνηση και εγκατάσταση των μαθητών του 7ου δημ. σχολείου στο ανακαινισμένο πρώην 6ο στο Πλατάνι αλλά και το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στο σχολείο τους από τη μια  και την άρνηση της νέας διοίκησης του Συλλόγου και του προέδρου Γιώργου Κανετάκη να παρέμβουν στη δημοτική αρχή και στις ΤΥ από την άλλη ,έληξε άδοξα η χθεσινοβραδινή συνέλευση του Συλλόγου γονέων του ιστορικού σχολείου.

Χωρίς να ενημερωθούν οι γονείς  ακόμα και για τον τρόπο  προσέλευσης των 150 παιδιών στο σχολείο ,με τα Λεωφορεία του δήμου ούτε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο ούτε και από τη Διευθύντρια του σχολείου Ειρήνη Κουτσούτη , πληροφορήθηκαν πως αύριο Τετάρτη επιστρέφουν στα μαθήματα τους στο κτίριο του ΒΑΚΟΥΦ στο Πλατάνι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΑ Ρόδου ούτε η επιτροπή καταλληλότητας του δήμου έχει συγκληθεί ενώ  άκρα του τάφου σιωπή τηρούν οι θεσμικοί παράγοντες ο Περιφερειακός Διευθυντής κ. Μεσάρης και ο Προϊστάμενος Α!θμιας κ. Βασιλειάδης καθώς και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Κω-Νισύρου παρά τις οχλήσεις των γονέων, ενώ έγινε μέχρι και προσπάθεια αποθάρρυνσης ώστε να μη προσφύγουν οι γονείς σε αγωγές γιατί θα ζημιωθούν οικονομικά με δυσβάσταχτα ποσά της τάξεως των 100.000 ε.

 ‘’ΝΑ ΜΗ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΙΩΜΕΝΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΦΠΑ ‘’

 "Κόκκινη γραμμή" για την Περιφέρεια και τους φορείς των νησιών χαρακτήρισε την απαίτηση της Τρόικας από την κυβέρνηση να καταργηθούν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά ο αντιπεριφερειάρχης Χ. Κόκκινος σε χθεσινή συνέντευξη τύπου στο παράρτημα του ΕΒΕΔ στη Κω.

Κάλεσε σε εγρήγορση όλους τους πολίτες του Αιγαίου για το ενδεχόμενο δυναμικών κινητοποιήσεων θεωρώντας ότι η κατάργηση αυτή θα βάλει ταφόπλακα στις όποιες αναπτυξιακές προσπάθειες των νησιών.

Υποστήριξε πως μια τέτοια απόφαση θα πλήξει επιχειρηματικότητα και ανάπτυξη θα σημάνει όμως και αύξηση των αγαθών για όλους τους πολίτες και ζήτησε  από τους Δωδεκανήσιους Βουλευτές και όλους τους Βουλευτές του Ν. Αιγαίου να μην συνδράμουν με την ψήφο τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ

Τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  αφορούσε η χθεσινή ημερίδα  που διοργάνωσε  η Αναπτυξιακή Εταιρία της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου στο παράρτημα του ΕΒΕΔ στη Κω, στο πλαίσιο υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Διασυνοριακού Έργου «SHAPES: Ανταλλαγή κοινών εμπειριών και καλών πρακτικών για την υποστήριξη του δημιουργικού δυναμικού στη Μεσόγειο».

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μικρομεσαίους επιχειρηματίες με σκοπό την ενημέρωση και εκπαίδευση τους για τους τρόπους προώθησης της καινοτομίας και την ενίσχυση της δημιουργικότητας και της ανταγωνιστικότητας στις επιχειρήσεις τους.
Το έργο SHAPES, προυπ.1.295.200€  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους, υλοποιείται στο πλαίσιο του Διακρατικού Προγράμματος MED  Capitalization και έχει ως στόχο την μεταφορά γνώσης και την ενίσχυση της δημιουργικής οικονομίας στην περιοχή της Μεσογείου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02/12/2014 - 12:23