Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ορεστιάδας

Υπό προϋποθέσεις επιτρέπεται η διακίνηση μηδικής

Σε δύο περιόδους χωρίζονται οι τροποποιήσεις που ανακοινώθηκαν και επίσημα από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου αναφορικά με τη διακίνηση της μηδικής. Η πρώτη περίοδος αφορά την παραγωγή που αποθηκεύτηκε έως και τις 31 Ιουλίου 2014, για την οποία δίνεται το “πράσινο φως” της ελεύθερης διακίνησης και η δεύτερη περίοδος είναι για την παραγωγή που αποθηκεύτηκε έως τις 30 Σεπτεμβρίου, η διακίνηση της οποίας απελευθερώνεται από την 1η Φεβρουαρίου του 2015. Για κανένα λόγο δεν επιτρέπεται η διακίνηση χορτονομής από εκτροφές που θανατώθηκαν, ενώ ακόμα και για τις δύο πρώτες κατηγορίες απαιτείται η σχετική βεβαίωση του παραγωγού προς την αρμόδια Διεύθυνση, ότι η χορτονομή του περισυλλέχθηκε εντός των χρονικών περιόδων που ορίστηκαν.



Εξιχνιάστηκαν τρεις διαρρήξεις στην Ορεστιάδα

Στον εισαγγελέα Ορεστιάδας οδηγήθηκαν οι δύο ανήλικοι που συνελήφθησαν την Κυριακή για διαρρήξεις που φέρεται να διέπραξαν στις 28 και 29 Νοεμβρίου σε δύο οικίες και μία επιχείρηση στην Ορεστιάδα. Και οι δύο δράστες έχουν συλληφθεί επανειλημμένα και έχουν καταδικαστεί για το ίδιο αδίκημα.



Επιτροπή κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος συγκροτήθηκε στο δήμο Σαμοθράκης

Στη σύσταση «επιτροπής κοινωνικού τιμολογίου ρεύματος» προχώρησε ο δήμος Σαμοθράκης. Η επιτροπή θα έχει την ευθύνη να ελέγχει εάν καταναλωτές από ευπαθείς κοινωνικές ομάδες πληρούν τις προϋποθέσεις επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος, ώστε να εκδίδεται, στη συνέχεια, η σχετική εντολή.



Ορεστιάδα: Από 15 Δεκεμβρίου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων

Το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων ανακοίνωσαν η Επαγγελματική Ένωση και ο Εμπορικός Σύλλογος Ορεστιάδας. Το πρόγραμμα ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου και διαρκεί μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου. Τα καταστήματα θα λειτουργούν, όλο το εικοσαήμερο, πρωί και απόγευμα, ενώ τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς θα είναι ανοιχτά από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Τις δύο Κυριακές, 21 και 28 Δεκεμβρίου, θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι. Αργίες είναι η 25η και 26η Δεκέμβρη, η 1η και 6η Ιανουαρίου, ενώ τα καταστήματα θα μείνουν κλειστά και την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου, λόγω της απασχόλησης του προσωπικού τις δύο Κυριακές.



Ορεστιάδα: Προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης από την Ε. Ε. Β. Ο. Π.

Δωρεάν προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης για απασχολούμενους μικρών επιχειρήσεων και εργοδότες θα υλοποιήσει η Ένωση Επαγγελματιών Ορεστιάδας στο πλαίσιο του προγράμματος δια βίου εκπαίδευσης για την ανάπτυξη οριζόντων και κοινωνικών δεξιοτήτων. Τα θέματα των προγραμμάτων αφορούν στην ικανότητα διαχείρισης συγκρούσεων στο χώρο εργασίας, στις διοικητικές και οργανωτικές ικανότητες και στην ξενόγλωσση επιχειρηματική ορολογία (ρωσική γλώσσα). Η περίοδος υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού αιτήσεων, ενώ για την επιλογή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.



Ορεστιάδα: Προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ MicrobirthMovie

Την προβολή της ταινίας MicrobirthMovie διοργανώνει την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στις 10 το πρωί στον παιδότοπο «Παραμύθι δίχως τέλος» η Εθελοντική Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Έβρου. Η δράση γίνεται σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Σεβασμού στη γέννα και θα επαναληφθεί σε Αλεξανδρούπολη και Διδυμότειχο. Η ταινία των ToniHarmanκαι AlexWakeford, φωτίζει τα μυστικά του τοκετού και έχει στόχο να προβληματίσει το κοινό για τις αλλαγές που παρατηρούνται τα τελευταία 30 χρόνια στον τρόπο της γέννας, για τις οποίες πολλοί επιστήμονες εκφράζουν την άποψη ότι μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των παιδιών.    



Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54