Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑ


Ο ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΚΟΠΕΙ Η ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Με επιστολή του προς την Κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, τον υφυπουργό υποδομών μεταφορών και δικτύων Μιχάλη Παπακωνσταντίνου και την ΕΕΤΤ ο δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, ζητά να μην προχωρήσουν στην υλοποίηση του switch-off του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος στη Δ. Μακεδονία στις 19 Δεκεμβρίου.

Στην επιστολή του ο κ. Πασχαλίδης ενημερώνει ότι, σύμφωνα με τους χάρτες κάλυψης που έχει δημοσιοποιήσει η εταιρεία DIGEA AE, από τις 19.12.2014 οι 11 από τους 18 οικισμούς του Δήμου Πρεσπών θα βλέπουν 3 μόνο κανάλια, ένα από την Αλβανία και δύο από την πΓΔΜ πράγμα αδιανόητο για την Ελλάδα του 2014, έστω και σε περίοδο κρίσης.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Πρεσπών τονίζει ότι αν ο Δήμος αποφάσιζε να αναλάβει το κόστος εγκατάστασης των αναμεταδοτών από την DIGEA τότε θα έπρεπε να ξοδέψει το σύνολο της χρηματοδότησης για επενδυτικές δαπάνες του προϋπολογισμού 2015. Παράλληλα διαπιστώνει ότι όλοι οι ορεινοί δήμοι της χώρας αντιμετωπίζονται με την ίδια μεροληψία πράγμα που έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 101 παρ. 4 του Συντάγματος της Ελληνικής Δημοκρατίας που ορίζει πως “Ο κοινός νομοθέτης και η Διοίκηση, όταν δρουν κανονιστικά, υποχρεούνται να λαμβάνουν υπόψη τις ιδιαίτερες συνθήκες των νησιωτικών και ορεινών περιοχών, μεριμνώντας για την ανάπτυξή τους”..

Ο Δήμαρχος Πρεσπών καταλήγει ζητώντας από τους υπουργούς να αναβάλουν την παύση μετάδοσης του αναλογικού σήματος μέχρι να εξασφαλίσουν την κάλυψη των ορεινών και ακριτικών περιοχών στην εθνική αναλογία (95%) είτε με αλλαγή του ψηφιακού χάρτη και συνακόλουθα της κατανομής των κέντρων εκπομπής είτε με ειδική χρηματοδότηση των Δήμων για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις εγκατάστασης τοπικών αναμεταδοτών.

Για περισσότερες πληροφορίες: Μιχάλης Πετράκος τηλ. 238535318, 6942984455


ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Το 5ο Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας του Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει στην Κοζάνη επιμορφωτικό σεμινάριο 15 ωρών με θέμα:
ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Το πρόγραμμα  θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου και ώρες από 9:00 με 16:30 συνολικής διάρκειας 15 ωρών στο μεγάλο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα Κοζάνης, με εισηγητές τους κ.κ. Γάκη Βασίλειο και Νάνο Ιωάννη.

Αναλυτικά οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής θα έχουν ως εξής:
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου ώρες 09:00 – 16:30 (ώρες 7,5)
Κυριακή 14 Δεκεμβρίου ώρες 09:00 – 16:30 (ώρες 7,5)

Δικαίωμα συμμετοχής στο σεμινάριο έχουν τα μέλη του Ο.Ε.Ε., εφόσον έχουν τακτοποιήσει τις οικονομικές τους υποχρεώσεις μέχρι και το έτος υποβολής της αίτησης παρακολούθησης και οι Λογιστές Φοροτεχνικοί που έχουν ανανεωμένη την επαγγελματική τους ταυτότητα (Υποβολή Υπεύθυνης Δήλωσης) κατά την περίοδο υποβολής της αίτησης παρακολούθησης.

Δικαίωμα συμμετοχής, χωρίς την υποχρέωση της οικονομικής τακτοποίησης και της ανανέωσης της επαγγελματικής ταυτότητας Λογιστή Φοροτεχνικού έχουν επίσης οι Λογιστές Φοροτεχνικοί, οι οποίοι κατά την υποβολή της αίτησης είναι άνεργοι ή μη απασχολούμενοι γενικώς. Όσοι ενδιαφερόμενοι υπάγονται σε αυτή την κατηγορία θα πρέπει να προσκομίσουν στην Υπηρεσία του αρμόδιου Π.Τ., κατά την υποβολή της αίτησης παρακολούθησης ή το αργότερο μέχρι τις 12/12/14 νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Κάρτας Ανεργίας από τον ΟΑΕΔ ή νομίμως επικυρωμένο αντίγραφο Βεβαίωσης Διακοπής Εργασιών από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., καθώς επίσης και Υπεύθυνη Δήλωση με την οποία θα δηλώνουν ότι κατά την υποβολή της αίτησης, για την παρακολούθηση του σεμιναρίου, βρισκόντουσαν σε κατάσταση μη απασχόλησης. Στην περίπτωση, που ο ενδιαφερόμενος δεν προσκομίσει τα ανωτέρω δικαιολογητικά μέχρι τις  12/12/14, η αίτησή του δεν θα λαμβάνεται υπόψη.

Τα σεμινάρια διατίθενται δωρεάν.

Μετά το τέλος του επιμορφωτικού προγράμματος θα χορηγηθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης σε όλους τους συμμετέχοντες, εφόσον έχουν παρακολουθήσει το σύνολο του σεμιναρίου.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται καθημερινά από το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας – Κωστή Παλαμά 6 Κοζάνη με φάξ στο 24610-37462 ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή αυτοπροσώπως στα γραφεία του 5ου Π.Τ..

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίουκαι ώρα 14:00.

Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στο 24610-27783.

Έντυπο αίτησης θα διατίθεται από το Περιφερειακό Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας – Κωστή Παλαμά 6 Κοζάνη, αλλά και από τη σχετική ιστοσελίδα του Ο.Ε.Ε. (www.oe-e.gr).

Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν και από τρίτο πρόσωπο.


ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ

Το Π.Τ του Συλλόγου Κοινωνικών Λειτουργών (ΣΚΛΕ) Δυτ. Μακεδονίας προσκαλεί τα μέλη τουσε εκλογοαπολογιστική συνέλευση, στις 11 Δεκεμβρίου 2014, ημέρα Πέμπτη,  στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης, επί της οδού Ν. Πλακοπίτη& Ζαφειράκη 4  στις 15:00 μ.μ και προκηρύσσει την έναρξη των εκλογών,για την εκλογή νέου Διοικητικού Συμβούλιου, Εξελεγκτικής Επιτροπής και Πειθαρχικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος, καθώς και νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Δυτ. Μακεδονίας. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 16:00μ.μεώς τις 19:00 μ.μ.

Η συμμετοχή όλων μας για μία συλλογική προσπάθεια είναι σημαντική. Η παρουσία σας είναι απαραίτητη και καθοριστική για την πορεία και εξέλιξη του κλάδου μας. Η ανάδειξη του επαγγέλματος μας και η στήριξη του ρόλου μας, στη σημερινή εποχή, προβάλει περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

Αγωνιζόμαστε με συνέπεια και θέληση για τους Κοινωνικούς Λειτουργούς, για την Κοινωνική Εργασία.

                                                          Για το Δ.Σ
                                  Η Πρόεδρος                         Η Γεν. Γραμματέας
                      Αναστασία Βαβλιάρα                          Μαρίνα Σεννή


REM BRAND NAME PROJECT-Η ΓΝΗΣΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΤΕΧΝΟΧΩΡΟΣ

Με την τελευταία έκθεση για το 2014 με τίτλο “Rem Brand Name – Η γνησιότητα του καλλιτέχνη”, ένα εικαστικό project των φοιτητών του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μπορούν όλοι να αποκτήσουν ένα έργο τέχνης δίνοντας, γιατί όχι, έστω και 5 ευρώ!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το project, που υποστηρίζεται στην Αθήνα από την αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος και στη Θεσσαλονίκη από την γκαλερί Λόλα Νικολάου, είναι προ των πυλών. Νέοι εικαστικοί, κυρίως τελειόφοιτοι και απόφοιτοι από τις σχολές καλών της Ελλάδας καλούνται να δημιουργήσουν έργα με σκοπό να κεντρίσουν το ενδιαφέρον του φιλότεχνου κοινού και να «ανεβάσουν» τη Φήμη τους ως καλλιτέχνες.

Όποιος εισέρχεται στο χώρο της γκαλερί θα βλέπει κρεμασμένο ένα αντίγραφο του πορτραίτου του Ρέμπραντ (αυτοπορτραίτο με τραγιάσκα) να δεσπόζει στο χώρο. Τα υπόλοιπα έργα τα οποία έχουν δημιουργήσει 60 νέοι καλλιτέχνες θα βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο, ένα ιδιότυπο ντεπό, μια τράπεζα φύλαξης έργων τέχνης.

Οι όροι για αυτό το επιτοίχιο art- παιχνίδι λειτουργούν ως εξής:
Ο καθένας από εμάς μπορεί να «παίξει» δοκιμάζοντας την τύχη του και να κερδίσει ένα έργο πιθανά με ελάχιστα χρήματα.
Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να πλειοδοτήσει για κάθε ένα από τα έργα αγοράζοντας ΦΗΜΕΣ (λαχνούς), κόστους 5€ η μία και στη συνέχεια να τοποθετήσει το έργο που επέλεξε στο ισόγειο της γκαλερί σε θέση επιλογής του σε σχέση με το πορτραίτο του Ρέμπραντ, δίνοντας του ιδιαίτερη αξία.

Φυσικά, υπάρχει και η δυνατότητα να αγοράσει κάποιος ένα έργο στην προκαθορισμένη τιμή του (οι τιμές των έργων είναι ιδιαίτερα προσιτές).

Σε περίπτωση που ένα έργο αποκτηθεί στην αρχική του τιμή και ενώ έχει ήδη πλειοδοτηθεί με κάποιες ΦΗΜΕΣ από άλλους ενδιαφερόμενους, εκείνοι θα πρέπει να μεταφέρουν τις πλειοδοτήσεις τους (ΦΗΜΕΣ) σε άλλα έργα.

Γνωστοί ιστορικοί τέχνης, θα επισημάνουν πριν το άνοιγμα της έκθεσης τα έργα της προτίμησής τους.

Στο τέλος της έκθεσης στις 30 Δεκεμβρίου, όλα τα έργα για τα οποία αγοράστηκαν Φήμες θα κληρωθούν ένα- ένα, μεταξύ εκείνων που έχουν αγοράσει ΦΗΜΕΣ για αυτά, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάποιον τυχερό να αποκτήσει ένα εικαστικό έργο πιθανά και με 5€. Βέβαια όσες περισσότερες ΦΗΜΕΣ δώσει κάποιος για ένα έργο τόσες περισσότερες πιθανότητες έχει να το αποκτήσει. Η κλήρωση θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω Internet από το site του Τεχνοχώρου.

Ο Χάρης Κοντοσφύρης υπεύθυνος καθηγητής του 3ου εργαστηρίου Ζωγραφικής ΤΕΕΤ Φλώρινας γράφει σχετικά:
«Με αφορμή το αυτοπορτραίτο του Rembrandt με τραγιάσκα θα διερευνήσουμε στιγμές υποκειμενικότητας και αυθεντικότητας στην εικαστική καθημερινή ζωή. Ζωγράφος, γλύπτης ή καλλιτέχνης. Η γνήσια ατομικότητα δεν μπορεί παρά να είναι η σύνθεση μιας συγκεκριμένης ιδιαιτερότητας με το καθολικό. Για να μπορέσει το υποκείμενο ζωγράφος-γλύπτης να εμφανιστεί ως καλλιτέχνης πρέπει ταυτόχρονα να είναι πλούσιο σε ένα περιεχόμενο ιδιότυπο και ωστόσο γενικεύσιμο. Αυτή η ολοκλήρωση έρχεται με μια σειρά ενδιάμεσων δραστηριοτήτων που μας προμηθεύει η αισθητική. Τι εκκλήσεις εκπέμπει μέσα στην κοινωνία ο καλλιτέχνης; Η Αγορά της τέχνης τι συνδιαμορφώνει; Παραμένει ανάρμοστη ως προς τον καλλιτέχνη; Θα ενδώσουμε στις πλάνες της χαμένης παράδοσης ή θα σταθούμε στο επίπεδο της πρόκλησης που εκτοξεύει η απόσυρση του καταναλωτικού κόσμου; Πώς ένας καλλιτέχνης βλέπει τον καλλιτέχνη-εαυτό;»

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Ανδρεοσόπουλος, Katarina Vasickova, Βασίλης Αλεξάνδρου, Ελευθερία Ανδριανοπούλου, Νικόλας Αντωνίου, Νικόλαος Βουτσέλας, Πηνελόπη Γαΐτη, Aναστασία Γιοβάνογλου, Αφροδίτη Γκρίζη, Τζίνα Δελλασούδα, Μάρα Δημοπούλου, Κωνσταντίνος Δρούκας, Ελωίζος Θεμιστοκλέους, Μαρί Θεοφίλου, Ευαγγελία Καραστέργιου, Γιώργος Κορμπάκης, Δέσποινα Κοταλακίδου, Μαρία Κωνσταντινοπούλου, Σοφία Λιβανού, Άννα Λιόκα, Ανδριάννα Μαλτέζου, Χαράλαμπος Μαργαρίτης, Έλενα Μαρίνου, Θεόδωρος Μαυρίδης, Ευαγγελία Μενούνος, Ειρήνη Μνατσακανιάν, Δήμητρα Μπαϊρακτάρη, Θανάσης Μπλιούμης, Όλγα Μπογδάνου, Άννα Μπονάρου, Κυριάκος Μπουρνάς, Αλεξάνδρα Νάκου, Περσεφόνη Νικολακοπούλου, Κατερίνα Ξαρχοπούλου, Χρυσούλα Ξυνέλη, Αγγέλα Παναγιώτου, Μαρία Παναγιώτου, Γιώργος Πανταζής, Κορίνα Παπαφράγκου, Ελένη Παρχαρίδου, Eιρήνη Πουλιάσση, Έλενα Προβατά, Αργύρης Ρήμος, Άννα-Μαρία Σαμαρά, Βίκη Σαμουηλίδου, Ίριδα Σπίνουλα, Αικατερίνη Τουρτούρα, Αναστασία Τρυγούτη, Τζάνη Χριστίνα,Νικολέτα Τσαντίκη, Μάνθα Τσιάλιου, Παναγιώτης Τσίκος, Μαρία Τσινιά, Αλεξάνδρα Τσιτσιντά, Ιωάννα Τσόγκου, Παναγιώτης Φερεντίνος, Γαβριήλ Φτελκόπουλος, Γεσθημανή Χατζή, Λίλια Χατζηγεωργίου, Χαρίτα Χατζηνεοφύτου, Μάγδα Χριστοπούλου.

Μπορείτε να βρείτε το πρωτότυπο έργο του Rembrandt στον ακόλουθο σύνδεσμο: http://www.rembrandtpainting.net/slf_prtrts/gorget.htm
Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014,  20:00

Διάρκεια Έκθεσης: 11-30 Δεκεμβρίου 2014

Ημέρες και ώρες λειτουργίας:
Παρασκευή 12 και Τρίτη 16 έως Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 11:00-14:30 και 17:30-20:30
Δευτέρα και Τρίτη 22,23 και 29,30 Δεκεμβρίου 11:00-20:30
Σάββατα, Κυριακές και Παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς 11:00-17:00

Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 4 και Μακρυγιάννη, Αθήνα - metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο:  211 182 38 18
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10/12/2014 - 10:45