Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Δελτίο Ειδήσεων Καρδίτσα 10 Δεκεμβρίου 2014



Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό

Την αμέριστη αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Νίκο Ρωμανό εξακολουθούν να δηλώνουν πολίτες της Καρδίτσας. Σήμερα στις 7.30 το απόγευμα μέλη κυρίως εκπαιδευτικών σωματείων, καλούν σε σύσκεψη, προκειμένου να καθορίσουν την παραπέρα πορεία της διαμαρτυρίας.

Στη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας την Κυριακή

Η προγραμματισμένη επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να παρουσιάσει του άξονες του περιφερειακού προγράμματος της Θεσσαλίας για την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου, στις 11 το πρωί, στο Χατζηγιάννειο, όχι μόνο δεν αναλάβετε λόγω των πολιτικών εξελίξεων, απεναντίας αποκτά και ένα προεκλογικό υπόβαθρο. Η περιφερειακή συνδιάσκεψη έχει τον χαρακτήρα της διαβούλευσης με τους φορείς της Θεσσαλίας, οι οποίοι έχουν κληθεί να παραστούν και να παρέμβουν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα  το άνοιγμα εργασιών της ημερίδας θα κάνει ο Δημήτρης Παπαιωάννου, Συντονιστής Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλλίας, ενώ χαιρετισμούς θα απευθύνουν:  Κώστας  Αγοραστός , Περιφερειάρχης Θεσσαλίας και  Αποστόλης Καλογιάννης, Δημάρχος Λαρισαίων, ενώ το καλωσόρισμα θα κάνει η Ηρώ Διώτη, Επικεφαλής της Περιφερειακής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα έχει ως ακολούθως:
11:17 Οι κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία
Γιώργος Σταμπουλής, Υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για τη Θεσσαλία
11:50 Άμεσες βασικές κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
12:45 Παρεμβάσεις Θεσμικών, Επιστημονικών, Επαγγελματικών,
Συνδικαλιστικών Φορέων Περιφερειακής συγκρότησης - πεντάλεπτες
13:30 Διάλειμμα
13:40 Παρεμβάσεις / Χαιρετισμοί Συμμετεχόντων Κομμάτων και Βουλευτών
- πεντάλεπτο
14:10 Παρεμβάσεις (Φορέων - Συλλογικοτήτων - Ατομικές)
 
Παράνομο το χριστουγεννιάτικο έλατο του Δήμου Καρδίτσας;

Το Δασαρχείο Καρδίτσας διενεργεί έλεγχο για το αν και κατά πόσο το χριστουγεννιάτικο έλατο που τοποθετήθηκε στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας από το Δήμο Καρδίτσας, υλοτομήθηκε μονίμως. Στην ενέργεια αυτή κατέφυγε ο Δασαρχείο μετά από καταγγελίες στην υπηρεσία, ενώ για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο νόμος δίνει τη δυνατότητα να τακτοποιηθεί το όλο θέμα μέσα σε διάστημα 3 μηνών. Γιατί τόση προχειρότητα από πλευράς του δήμου;

Εκατοντάδες Καρδιτσιώτες στο γραφείο ενημέρωσης για το εγγυημένο εισόδημα

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των δημοτών Καρδίτσας για το πρόγραμμα του εγγυημένου κοινωνικού εισοδήματος, οι οποίοι καθημερινά προσέρχονται στο ειδικό γραφείο που έχει συσταθεί στο δήμο Καρδίτσας, προκειμένου να λάβουν σχετικές πληροφορίες.

Συνέντευξη τύπου για τα αδέσποτα

Στις 11.30 το πρωί θα παραχωρηθεί συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο με θέμα τα αδέσποτα. Να σημειωθεί ότι ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών που καθημερινά κυκλοφορούν στην πόλη της Καρδίτσας είναι ιδιαίτερα μεγάλος και οι διαμαρτυρίες για επιθέσεις των δημοτών καθημερινές.

48 τόνοι πορτοκάλια σε άπορους δημότες

Διανομή πορτοκαλιών σε άπορους δημότες της Καρδίτσας έχει ξεκινήσει από χθες μέσω της Αντιδημαρχίας Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών και Κοινωνικών Ομάδας και Αλληλεγγύης του Δήμου Καρδίτσας.

Δος μου το χέρι σου… από το Δήμο Σοφάδων

Τριάντα πέντε εκδηλώσεις και δημιουργία τράπεζας αγαθών περιλαμβάνουν οι φετινές χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Σοφάδων, οι οποίες παρουσιάστηκαν χθες σε συνέντευξη τύπου. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων ξεκινάει από αύριο Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί στις 5 του Γενάρη.
 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10/12/2014 - 10:27