Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΔΙΗΜΕΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ

Με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου και των Επιμελητηρίων, της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, λοιπών δημόσιων και ιδιωτικών οργανισμών, πραγματοποιείται το Αναπτυξιακό Συνέδριο Φλώρινας με τίτλο«Αειφόρος Ανάπτυξη – Τουρισμού – Επιχειρηματικότητας και Διαβαλκανικής Συνεργασίας στην Φλώρινα»,στις12-13 Δεκεμβρίου2014 υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας – Δυτικής Μακεδονίας.
Η έναρξη του Συνεδρίου θα λάβει χώρα τηνΠαρασκευή 12 Δεκεμβρίου, ώρα 10:30,στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα διεξαχθούν 4 παράλληλα θεματικά εργαστήρια στο Επιμελητήριο Φλώρινας 17:30-20:00.
Το συνέδριο θα συνεχιστεί τοΣάββατοστο Πολιτιστικό Κέντρο Φλώρινας με Εξατομικευμένες Συναντήσεις Επιχειρηματιών της Φλώρινας με Έλληνες εμπορικούς ακολούθους, Εκπροσώπους Διακρατικών και Ξένων Επιμελητηρίων. Το Συνέδριο θα ολοκληρωθεί με την παρουσίαση των αποτελεσμάτων των 4 θεματικών εργαστηρίων και την βράβευση εξωστρεφών επιχειρήσεων της Φλώρινας.
Στα πλαίσια τέλος του Συνεδρίου, την Κυριακή θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση τοπικής γαστρονομίας και έκθεση τοπικών προϊόντων στην Κεντρική Πλατεία της Φλώρινας, όπου θα μαγειρέψουν οι σπουδαστές της Σχολής Μαθητείας.
Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2385350400 / 2385350460 / 2385350422




ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ LOCFOOD

Επιχειρηματικότητα, Επικοινωνία, Έρευνα, Εξωστρέφεια, Εξαγωγές, Εμπόριο, Ελλάδα και Ευρωπαϊκή Ένωση, Επιχειρηματικός συνεργατισμός, Έξυπνη Εξειδίκευση αλλά και Έμπνευση, Επινόηση και Ευρηματικότητα στην παραγωγή, προώθηση, διάθεση των τοπικών τροφίμων και ποτών.
Η βιώσιμη ανάπτυξη, η εξωστρεφής επιχειρηματικότητα και τα τοπικά (συχνά παραδοσιακά) προϊόντα, η τέχνη της γευσιγνωσίας – οινογνωσίας και τα καινοτόμα, βιολογικά και ποιοτικά τρόφιμα, παράγοντες σημαντικής προστιθέμενης αξίας για το σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, αποτελούν αντικείμενα του Συμποσίου, καθώς ο κλάδος τροφίμων – ποτών αποτελεί προτεραιότητα στην ενίσχυση των επιχειρήσεων, κατά την εφαρμογή του σχεδίου της έξυπνης εξειδίκευσης 2014-2020 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Στο Συμπόσιο της 13ης Δεκ 2014 επιχειρείται η σύνδεση με τα προϊόντα και τους παραγωγούς του, τις επιχειρήσεις τροφίμων - ποτών, τους καταναλωτές – πολίτες, επαγγελματίες της εστίασης, ειδικούς επιστήμονες στον τομέα της διατροφής και των εξαγωγών, οινοποιούς, οινολόγους και ειδικούς στη γαστρονομία, αλλά και τους επαγγελματικούς και οικονομικούς φορείς, το πολιτικό και αυτοδιοικητικό προσωπικό της Δυτικής Μακεδονίας, τα μέσα μαζικής επικοινωνίας κ.α.
«Ζητούμενο είναι τα διακρατικά προγράμματα ανταλλαγής γνώσεων και εμπειριών να συνδράμουν τόσο στις πολιτικές ανάπτυξης, όσο και στην σύνδεση με τις τοπικές κοινωνίες και τους επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας».
Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
Άγιος Παντελεήμονας Φλώρινας,
πρώην Τουριστικό Περίπτερο (Αίθουσα Ναουμίδη)
ώρα 9.30 π.μ.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα Locfood:http://www.locfood.no/, ενώ για το συμπόσιο από την υπεύθυνη έργου κα Κούτσιανου Κατερίνα 2461053996 και τον επιστημονικό συνεργάτη της εκδήλωσης κο Νίκου Κων-νο τηλ. 6973392637.

Το πρόγραμμα Locfood είναι χρηματοδοτούμενο από το INTERREG IVC.




ΣΕΙΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Η Ένωση Φιλολόγων Φλώρινας διοργανώνει σειρά επιμορφωτικών ημερίδων για καθηγητές και μαθητές με θέμα:“Τα φιλολογικά μαθήματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Διδασκαλία και αξιολόγηση στο Νέο Σχολείο”.
Ο κύκλος των ημερίδων θα περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:
1.Κοινωνικές Επιστήμες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
2.Η παραγωγή γραπτού λόγου: από το Γυμνάσιο στην Τράπεζα Θεμάτων και στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
3.Οι “πηγές” στη διδασκαλία της Ιστορίας.
4.Η Δημιουργική Γραφή πάει σχολείο: Κείμενα Νεολλληνικής Λογοτεχνίας και Τράπεζα Θεμάτων.
5.Η αξιολόγηση των Λατινικών στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
6.Γνωστό, άγνωστο και μεταφρασμένο: το αρχαίο κείμενο στο σύγχρονο σχολείο.
Οι ημερίδες θα περιλαμβάνουν εισαγωγικές εισηγήσεις και εργαστηριακά μαθήματα και θα απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς Γυμνασίου και Λυκείου, αλλά και σε μαθητές.
Θα πραγματοποιείται περίπου μια συνάντηση κάθε μήνα και θα βγαίνει σχετική ανακοίνωση πριν από κάθε ημερίδα. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν οι συνάδερφοι και οι μαθητές για τα γνωστικά αντικείμενα και την εξεταστική διαδικασία και να προκύπτει κάθε φορά σχετικός διάλογος με τους ομιλητές, μέσα από τις απορίες και τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Ομιλητές θα είναι Καθηγητές ΑΕΙ, Σχολικοί Σύμβουλοι και συνάδερφοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και θα οργανώνονται σε συνεργασία με άλλους φορείς και συλλόγους.
Μετά την ανακοίνωση και πριν την διεξαγωγή της ημερίδας, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί θα δηλώνουν συμμετοχή στα τηλέφωνα 2385025921 (Σοφία Ζαχαροπούλου), 6977036617 (Αναστασία Σταμπουλίδου), 6937140146 (Σίσσυ Καλαϊτζή) και στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Θα δίνονται βεβαιώσεις συμμετοχής για τις ημερίδες, ενώ για όποιον επιλέξει να παρακολουθήσει τον κύκλο των ημερίδων συνολικά θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής σε Κύκλο Σεμιναρίων των ανάλογων ωρών.




Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΡΑΜΑΤΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΗΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η εορταστική περίοδος του 2014 είναι ιδιαίτερα δύσκολη, λόγω της γενικότερης κυβερνητικής πολιτικής των τελευταίων ετών και της οικονομικής δυσπραγίας που αναπόφευκτα προκαλεί. Εν μέσω πολιτικών και οικονομικών αναταραχών, η Περιφερειακή αρχή της Δυτικής Μακεδονίας εξακολουθεί να οραματίζεται, αλλά και να υλοποιεί τον πολιτικό σχεδιασμό της για την τόνωση της τοπικής αγοράς.
Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί συναντήσεις με εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων και Εμπορικών Επιμελητηρίων, οι οποίες θα συνεχισθούν τις επόμενες ημέρες, με σκοπό την εύρεση πλαισίου συνεργασίας για την επίλυση των προβλημάτων του εμπορικού κλάδου. Προτεραιότητά μας αποτελεί η τόνωση της τοπικής αγοράς, ειδικά την περίοδο αυτή, για την οποία η Περιφέρεια έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό διαφημιστικής εκστρατείας και άλλων πρωτοβουλιών, με στόχευση την προτροπή των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας για ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων και προϊόντων, αντί των καθιερωμένων ετήσιων Χριστουγεννιάτικων ευχών.
Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε και να εδραιώνουμε τις πολιτικές μας για μια βιώσιμη και ουσιαστική ανάπτυξη στον επιχειρηματικό κλάδο της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς ημίμετρα και ανούσια διάθεση πόρων, με αποτέλεσμα να καθιστούν τον επιχειρηματικό κόσμο αδύναμο να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.
Σκοπός μας δεν είναι να τονώνεται πρόσκαιρα η αγορά με σπατάλη εορταστικών χορηγιών, διακοσμήσεων και ευχών, αλλά να μπορεί ο εμπορικός κλάδος να χαρακτηριστεί υγιής και να ανταπεξέλθει, βασισμένος στις δυνάμεις του με ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα που γνωρίζουμε πως διαθέτει.
Αντιπεριφέρεια Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Εμπορίου




ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Τα παιδιά και τα στελέχη του κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μέσα από την καρδιά μας όλους τους φίλους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας για το 2ο Χριστουγεννιάτικο Bazaar.
Ιδιαίτερα θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους συνέβαλαν στην διοργάνωση, με μοναδικό τους κίνητρο την κοινωνική προσφορά.
• Τον μουσικό Χρυσικό Γιώργο.
• Την υπεύθυνη της ομάδας χορού Βασιλάκη Μαριαλένα
• Το κατάστημαCarpe Diem της Κωνσταντίνας Γαζέα.
• Τις φοιτήτριες του Παιδαγωγικού τμήματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Kαθώς επίσης και όλους όσους προσέφεραν δώρα για την υλοποίηση της λαχειοφόρου αγοράς.
• Το Ταξιδιωτικό γραφείο «Γαϊγάνης travel».
• Το κατάστημα «Μπέλλης ΑΒΕΕ.
• Το βιβλιοπωλείο «η Γωνιά».
• Το κατάστημα ειδών καθαριότητας του «Πετανίδη- Καραγιάννη».
• Το Βιβλιοπωλείο «Τσιώκας».
• Την πιτσαρία «Ramona».
• Την νεφρολόγο του Γ.Νοσοκομείου Φλώρινας κας Βασιλείου Ειρήνη.
• Την κα Ζουζέλη Ασπασία.
Τέλος το υπερ μαρκετ Γρηγοριάδη Cash and carry που προσέφερε χυμούς και σοκοφρέτες σε όλα τα παιδάκια και την αγαπημένη φίλη και υποστηρίκτρια μας Νάιδου Νούλα που έφτιαξε τα ζαχαρωτά σπιτάκια που απόλαυσαν οι μικροί μας φίλοι


Η παρουσία και η συμβολή όλων σας , μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας.



ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟ.Π. ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ

Το Δ.Σ. Του Σωματείου εργαζομένων ΔΕΗ Α.Ε. θέλει να ευχαριστήσει όλα τα μέλη του για τη μαζική προσέλευση τις ημέρες των εκλογών επιλέγοντας τους εκπροσώπους τους.
Δείχνοντας την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση προς το σωματείο, δίνοντας το σύνθημα στους νέους εκλεγμένους για περισσότερη δουλειά και ενημέρωση.
Με τη σειρά του το νέο διοικητικό συμβούλιο δεσμεύεται να φανεί αντάξιο των επιλογών τους, να βρίσκει και να δίνει λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.
Η σύνθεση της Κεντρικής Διοίκησης είναι:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΤΣΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΡΑΪΑΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΤΣΙΓΛΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΓΙΟΦΤΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΤΑΜΙΑΣ Α’: ΝΙΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΕΚΤΕΛ.ΣΥΜΒ.ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ-ΔΕΔΔΗΕ: ΜΑΒΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΕΚΤΕΛ.ΣΥΜΒ.ΟΡΥΧΕΙΩΝ: ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ
ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ: ΤΣΙΣΜΑΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΑΞΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΓΙΩΣΗΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΠΑΣΣΑΣ ΠΑΥΛΟΣ
ΜΕΛΟΣ: ΔΟΥΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Η σύνθεση του τοπικού παραρτήματος του Ορυχείου και Α.Η.Σ.Aμυνταίου είναι.
Πρόεδρος: Λαβασίδης Γεώργιος
Αντιπρόεδρος: Παπαντώνης Κωνσταντίνος
Γεν.Γραμματέας: Λεβαντίδου Παρασκεύη
Ταμίας: Γεωργόπουλος Πέτρος
Μέλος: Βασιλειάδης Πέτρος
Μέλος: Κωστένης Γεώργιος
Μέλος: Μάινος Δημήτριος
Μέλος: Τσαχάκης Αναστάσιος
Μέλος: Χατζογλάκης Απόστολος
Η σύνθεση του τοπικού παραρτήματος του ΑΗΣ Μελίτης-Aυλής λιγνίτη και διανομής είναι:
Πρόεδρος: Κυρκάτσης Αθανάσιος
Αντιπρόεδρος: Μπίσιος Τραϊανός
Γεν.Γραμματέας: Δούμτσης Λάζαρος
Αν.Γραμματέας: Παναγιωτίδης Δημήτριος
Ταμίας: Κλόπτσης Βασίλειος
Μέλος: Δεληγιώργης Ευάγγελος
Μέλος Φωστηρόπουλος Δημήτριος




Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Υπό την Προεδρία της Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας κ. Μούσιου-Μυλωνά Όλγας και παρουσία του Δημάρχου Φλώρινας, κ. Βοσκόπουλου Γιάννη συνεδρίασε την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014 το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με είκοσι τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη και τρία εκτός αυτής.
Τα εκτός ημερήσιας διάταξης θέματα είναι:
1.«Ανάληψη-διάθεση πίστωσης για χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 24.600,00 € σε 123 δικαιούχους», με εισηγήτρια την κα Μούσιου-Μυλωνά Όλγα, Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας.
2.«Σχετικά με την έγκριση οριστικού πρωτοκόλλου παραλαβής της προμήθειας εξοπλισμού σχολικών μονάδων ειδικής αγωγής Δήμου Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
3.«Έγκριση του ΑΠΕ και β΄ ΠΚΤΜΝΕ του έργου “Ανάπλαση Λεωφ. Μοναστηρίου”», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής και Παλτατζή-Φιλλιπίδου δήλωσαν «Παρών».
Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι:
1.«Έγκριση της υπ’ αριθμ. 121/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με την Ι΄ τροποποίηση προϋπολογισμού ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ οικ. έτους 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης   Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας», με  εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής, Παλτατζή-Φιλλιπίδου, Γκέκτσης και Σταύρου-Λιθοξοΐδου ψήφισαν κατά.
2.«Έγκριση της υπ’ αριθμ. 120/2014 απόφασης του Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας σχετικά με απολογιστικά στοιχεία Γ΄ τριμήνου 2014 του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Φλώρινας», με  εισηγήτρια την κα Ελένη Γκορτσίλα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Δ/νσης του Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής  Προστασίας και Αλληλεγγύης Πολιτισμού και Αθλητισμού  Δήμου Φλώρινας.
 Το θέμα ψηφίστηκε ομόφωνα.
3.«1η τροποποίηση προγραμματικής σύμβασης της πράξης με τίτλο ¨Επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής, Παλτατζή-Φιλλιπίδου και Σταύρου-Λιθοξοΐδου ψήφισαν κατά.
4.«Έγκριση παραλαβής Α΄ Φάσης της Πράξης ¨Επιστημονική και τεχνική υποστήριξη του Δήμου Φλώρινας¨, με παραδοτέα τα τεύχη με τίτλο: ¨Τεύχος Παραδοτέων Πράξης - Φάση Α - Υποέργο 1¨ &  ¨Τεύχος Παραδοτέων Πράξης - Φάση Α - Υποέργο 2¨», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς οι κ.κ. Ρασάικος, Κασκαμανίδης, Σεχίδης, Καρυπίδης, Παπασωτηρίου, Μαυρουδής, Παλτατζή-Φιλλιπίδου και Σταύρου-Λιθοξοΐδου ψήφισαν κατά.
5.«Έγκριση περιβαλλοντικών όρων για το έργο Υδροδότησης Υδραγωγείου Δημοτικής Ενότητας Μελίτης από το Φράγμα Παπαδιάς», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
6.«Έγκριση τροποποίησης συστατικής πράξης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
7.«Μελέτες διαχείρισης λυμάτων Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας», με εισηγήτρια την κα Βασιλική Σεχίδου, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
8.«Επιστροφή αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
9.«Καταβολή Z΄ τακτικής επιχορήγησης ποσού 130.000,00 € στο Ν.Π.Δ.Δ. Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Φλώρινας, για το έτος  2014», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
10.«Αλλαγή χρήσης του με αριθ. 14 καταστήματος της Δημοτικής Αγοράς», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
11.«Έγκριση δαπανών διοργάνωσης συνεδρίων, συναντήσεων και διαλέξεων», με εισηγήτρια την κα Άννα Βογδάνη-Δημητρίου, Διευθύντρια Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Φλώρινας.
12.«Λήψη απόφασης για τις περαιτέρω διαδικασίες ώστε να προκύψουν ανάδοχοι και για τις περιοχές που δεν υποβλήθηκε προσφορά στον διαγωνισμό για τις ¨Εργασίες αποχιονισμού Δήμου Φλώρινας 2014 - 2015¨», με εισηγητή τον κ. Χρήστο Μπαρδάκα, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
13.«Σύσταση επιτροπής φιλικού διακανονισμού Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Μιχαήλ Καρακόλη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Στην επιτροπή ορίστηκαν οι κυρίες Τσομπάνου Στεφανία και Νεοκαζιώτη Μαρία, υπάλληλοι του Δήμου Φλώρινας.        
14.«Κατανομή ποσού 119.250,74 Ευρώ (καθαρό 119.071,86 Ευρώ) για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών των σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας και κάλυψη της δαπάνης για την υλοποίηση του θεσμού του σχολικού τροχονόμου, για το δεύτερο εξάμηνο του 2014», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
15.«Έγκριση παραχώρησης χρήσης του Νηπιαγωγείου της Τ.Κ. Πολυπλατάνου στον Αθλητικό Σύλλογο Καράτε ¨ΠΑΓΚΡΑΤΙΟΝ¨ Φλώρινας, για ένα έτος», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
16.«Έγκριση παραχώρησης χρήσης αιθουσών του Δημοτικού Σχολείου Κολχικής στον Αθλητικό Μορφωτικό Σύλλογο ¨ΔΟΞΑ ΚΟΛΧΙΚΗΣ¨, για ένα έτος», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.
17.«Έγκριση παραχώρησης χρήσης του παλαιού κτιρίου του Ιδρύματος στην Τ.Κ. Ιτέας του Δήμου Φλώρινας, για ένα έτος», με εισηγητή τον κο Αντώνιο Σίπκα, Δημοτικό Σύμβουλο και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Φλώρινας.

18.«Έγκριση της με αριθμ. 130/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σχετικά με έγκριση του κανονισμού λειτουργίας συστήματος κοινοχρήστων ποδηλάτων του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
19.«Έγκριση της με αριθμ. 132/2014 απόφασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δήμου Φλώρινας, σχετικά με γνωμοδότηση για αλλαγή παραχωρηθείσης θέσης ΑμεΑ στην οδό Μητροπολίτου Αυγουστίνου Καντιώτη 8», με εισηγητή τον κο Θεοδόσιο Καραγκιοζίδη, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
20.«Συγκρότηση Δημοτικής Επιτροπής Ισότητας των Φύλων του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
21.«Ανάκληση και Ανατροπή δέσμευσης πιστώσεων για αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου που αφορούν στον Κ.Α. 00-6735 «Επιχορηγήσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και σωματεία» του Δήμου Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Τα παραπάνω θέματα ψηφίστηκαν ομόφωνα.
22.«Επιχορήγηση Συλλόγου Ελλήνων Ορειβατών Φλώρινας», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
23.«Επιχορήγηση του Φιλεκπαιδευτικού Συλλόγου Φλώρινας ¨Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ¨», με εισηγητή τον κο Αριστείδη Αριστείδου, Αντιδήμαρχο Φλώρινας.
Το θέμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία καθώς η κα Σταύρου- Λιθοξοΐδου ψήφισε κατά.






Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 12/12/2014 - 09:00