Ειδήσεις από την ΕΡΑ Δίκτυο Θεσσαλίας - Καρδίτσα

 

Δ.Κουτσούμπας: Ισχυροποίηση του ΚΚΕ

 

«Οι ψήφοι των βουλευτών του ΚΚΕ, που δε θα ψηφίσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν είναι κουκιά και δεν μπαίνουν σε κανένα πολιτικό σακούλι», τόνισε χαρακτηριστικά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες από την Καρδίτσα, σε εκδήλωσηπου έγινε, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ίδρυσης του ΚΚΕ και είναι αφιερωμένη στην μάχη της Καρδίτσας στις 11 Δεκεμβρίου του 1948.  Όπως τόνισε, χρειάζεται τώρα λαϊκή παρέμβαση, δυνατό ΚΚΕ, γιατί είτε η σημερινή κυβέρνηση πάρει μια παράταση ζωής είτε υπάρξει κυβερνητική εναλλαγή με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον φανερό ότι θα είναι εδώ οι δανειστές, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας της ΕΕ, το κεφάλαιο πρώτα απ’όλα. Άσκησε κριτική στην παρούσα κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι οι κυβερνώντες προσπαθούν να παραμυθιάσουν το λαό με μπόλικη προπαγάνδα, ότι εάν υπάρξει κάποια ανάκαμψη, κάποια συμφωνία με τους δανειστές, δε θα παρθούν άλλα μέτρα αντιλαϊκά, αλλά θα γίνουν μόνο διαρθρωτικές αλλαγές, λες και αυτές δεν περιέχουν μέσα τους μέτρα που πλήττουν το λαό. Ασκώντας κριτική στο ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, είπε ότι το μόνο που μπορεί να υποσχεθεί μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στο λαό είναι κάποια ψίχουλα που θα πέσουν, αν πέσουν και αυτά, από το νέο φαγοπότι του κεφαλαίου, και κάμποσες αυταπάτες ότι δήθεν «θα αλλάξει η αρχιτεκτονική της Ευρώπης, της Ευρωζώνης, και ότι τα κοράκια θα γίνουν περιστέρια. «Όλα τα άλλα περί λαϊκής κυριαρχίας που είπε ο κ. Τσίπρας μόνο ως ανέκδοτο μπορούν να ακουστούν.Γιατί ο λαός ποτέ και πουθενά δεν ήταν κυρίαρχος όταν πεινούσε για να αυγαταίνουν τα κέρδη τους οι πλουτοκράτες».

Συνέντευξη τύπου σήμερα του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μιχαλάκη

Ο βουλευτής Καρδίτσας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Μιχαλάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου σχετικά με την περιφερειακή συνδιάσκεψη που θα γίνει την Κυριακή στη Λάρισα, με κεντρικό ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνέντευξη θα δοθεί στη 1 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας θα μισθώσει λεωφορεία για όσους επιθυμούν να μεταβούν στη Λάρισα για να παρακολουθήσουν την ομιλία του κ. Τσίπρα. Τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 10.30 το πρωί της Κυριακής, από το 1ο Λύκειο.

 

Ελάχιστοι οι οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στη σχετική ρύθμιση

 

Ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε χθες το Περιφερειακό Υποκατάστημα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Καρδίτσας, με θέμα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που μπορούν να ρυθμιστούν βάσει του σχετικού νόμου, με 100 δόσεις. Ωστόσο σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν μόλις 246 οφειλέτες προς το ΙΚΑ, ενώ εκτός ρύθμισης βρίσκονται 2.433. Όπως τόνισαν οι ομιλητές η νέα ρύθμιση αποτελεί τελευταία ευκαιρία για όσους επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με ευνοϊκούς όρους. Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων υπαγωγής στη νέα ρύθμιση ορίζεται η τελευταία εργάσιμη ημέρα του Μαρτίου.

Το Παρατηρητήριο Πολιτών Καρδίτσας ρωτά αν το λούνα παρκ στην πλατεία Πλαστήρα πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας

Επιστολή προς Τεχνικό Επιμελητήριο Περιφερειακό Τμήμα Κεντρικής και Δυτικής Θεσσαλίας και το δήμο Καρδίτσας, έστειλε το Δημοτικό Παρατηρητήριο Πολιτών Καρδίτσας, με αφορμή τη λειτουργία του υπαίθριου λούνα παρκ στην πλατεία Πλαστήρα για την εορταστική περίοδο. Όπως επισημαίνεται, μέλη του παρατηρητηρίου κάνοντας μια βόλτα στην πλατεία κατά το στήσιμο διαπίστωσαν ότι μόνον σε ένα από τα παιχνίδια ήταν αναρτημένη δήλωση του ιδιοκτήτη περί της ασφάλειας του παιχνιδιού πιστοποιημένης από την TUV HELLAS S.A. Επίσης, επιφυλάξεις δημιουργεί ο τρόπος στήριξης και εξασφάλισης των συγκεκριμένων παιχνιδιών, οπότε προκύπτουν τα εξής ερωτήματα.:     αν η τοποθέτησή τους πληροί τις προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργίας όπως αυτές αναφέρονται στο πόρισμα των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που στοιχειοθετήθηκε ύστερα από το θανατηφόρο δυστύχημα του περασμένου Απριλίου στο δήμο Ελληνικού Αττικής. Αν τα υπόλοιπα παιχνίδια διαθέτουν πιστοποίηση ως προς την καταλληλότητα και την ασφάλεια τους. Αν η συγκεκριμένη λειτουργία έχει τύχει αδειοδότησης από το δήμο ή άλλο φορέα καθώς και τον αριθμό πρωτοκόλλου αναφοράς της παραχώρησης χρήσης μια και σε πρώτη διερεύνηση δεν κατέστη δυνατό να εντοπίσουμε κάτι σχετικά με την ύπαρξή του στον συγκεκριμένο χώρο. Καλείται το Τεχνικό επιμελητήριο Καρδίτσας, να συνδράμει το Δημοτικό Παρατηρητήριο Πολιτών Καρδίτσας (και όλους τους δημότες) και να ενημερώσει εγκαίρως αναφορικά με την διαπίστωση ή μη, πλήρωσης όλων των παραμέτρων της καλής λειτουργίας του λούνα πάρκ .

Δράσεις εθελοντισμού από το δήμο Καρδίτσας

 

Ο δήμος Καρδίτσας, μέσω της αντιδημαρχίας Αλληλεγγύης –Ειδικών Πληθυσμιακών Ευπαθών Ομάδων-Εθελοντισμού προσέφερε 48 τόνους πορτοκάλια σε 2.000 οικογένειες, οι οποίες είναι εγγεγραμμένες στο Κοινωνικό Μητρώο Αγορών. Παράλληλα το προσωπικό των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών του δήμου Καρδίτσας, συγκέντρωσε παιχνίδια, σχολικά είδη, παιδικά ρούχα, τα οποία έφεραν σε εκδήλωση που έγινε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού. Τα είδη θα μοιραστούν τα Χριστούγεννα, όπως δήλωσε η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Ελένη Αντωνίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54