Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 15 Ιανουαρίου 2015


Δράση εθελοντικού καθαρισμού οργανώνει ο Δήμος Καρδίτσας

Κάλεσμα στους δημότες να συμμετάσχουν στην δράση εθελοντικού καθαρισμού που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, με αφετηρία το Αθλητικό Πάρκο και ώρα συνάντησης στις 10.15 π.μ. απηύθυνε ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησε σήμερα μαζί με τον Πρόεδρο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γ. Μπούκη, η οποία υποστηρίζει την δράση με χορηγία υλικών. Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Δημοτικής Αρχής για την περαιτέρω ανάπτυξη του εθελοντισμού στο Δήμο και την μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση των δημοτών στο θέμα της καθαριότητας του δημόσιου χώρου.Όπως τόνισε εισηγητικά ο Δήμαρχος στην συνέντευξη τύπου η καθαριότητα είναι μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του Δήμου που κρίνει την ποιότητα ζωής των δημοτών, αλλά και κρίνεται η Δημοτική Αρχή.

Επεσήμανε ότι στον τομέα της καθαριότητας η δημοτική αρχή παρέλαβε μια κακή κατάσταση λόγω κυρίως της έλλειψης προσωπικού και της οικονομικής αδυναμίας του Δήμου να συντηρήσει τον απαρχαιωμένο μηχανικό εξοπλισμό. Η συνεχής μείωση του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων που δεν αντικαθίσταται με νέες προσλήψεις επιδεινώνει την κατάσταση, με αποτέλεσμα η εικόνα της πόλης την περίοδο των εορτών λόγω των αργιών και της αύξησης του όγκου των απορριμμάτων να είναι κακή. Μάλιστα ο δήμαρχος ζήτησε συγνώμη  από τους δημότες γι’ αυτό. Γνωστοποίησε ότι σε πρώτη φάση καλέστηκε το προσωπικό να εργαστεί πέραν του ωραρίου, για να καλυφθούν τα κενά, ενώ στο σχεδιασμό της δημοτικής αρχής είναι να προσλάβει προσωπικό με 2μηνες συμβάσεις εργασίας -που “πάγωσαν” λόγω των εκλογών.

Επιπλέον η υπηρεσία θα ενισχυθεί από το πρόγραμμα 5μηνης κοινωφελούς εργασίας που επίσης θα προκηρυχθεί μετά τις εκλογές και στη συνέχεια θα προσληφθούν 12-15 άτομα με 8μηνες συμβάσεις. «Ό,τι κι αν κάνει όμως ο Δήμος, με το ελάχιστο πλέον μόνιμο προσωπικό δεν θα είναι αρκετό για μια καθαρή πόλη, αν δεν βοηθήσουμε όλοι ως δημότες τηρώντας κάποιους βασικούς κανόνες, διατηρώντας καθαρά τα πεζοδρόμια μπροστά στα σπίτια ή τα καταστήματά μας και τους κοινόχρηστους χώρους, αλλά και συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή της Κυριακής, στην οποία έχουμε την συμπαράσταση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας που μας χορηγεί τα υλικά που θα χρειαστούμε και η οποία είναι πάντα δίπλα μας και την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό.” κατέληξε ο κ. Αλεξάκος.

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Καρδίτσας κ. Γ. Μπούκης, εξήρε τη σημασία της ενεργοποίησης των πολιτών για μια πιο καθαρή πόλη. “ Η καθαριότητα είναι δείγμα πολιτισμού και σεβασμού του δημόσιου χώρου. Η Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας συμμετέχει και στηρίζει την πρωτοβουλία του Δήμου στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, θέλοντας να συμβάλουμε στην προσπάθεια για μια πόλη καθαρή, αξιοπρεπή και βιώσιμη. Η Τράπεζα όλων των Καρδιτσιωτών πέρα από ένας σημαντικός οικονομικός κρίκος, θέλουμε να είμαστε και ένας εξίσου σημαντικός κοινωνικός κρίκος για την τοπική μας κοινωνία” τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούκης.

Συνελήφθησαν οι δυο από τους τρεις δράστες της ληστείας σε βάρος 88χρονου

Από το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας εξιχνιάστηκε η ληστεία που διαπράχθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της 12ης Ιανουαρίου  στην Καρδίτσα. Για την συγκεκριμένη υπόθεση, συνελήφθησαν χθες βράδυ στην Καρδίτσα δύο αλλοδαποί, Αλβανοί υπήκοοι,  ηλικίας 26 και 24 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για διάπραξη ληστείας. Να υπενθυμιστεί ότι οι δύο άντρες μαζί με έναν ακόμη, άγνωστο μέχρι στιγμής, συνεργό τους, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής μπήκαν στο σπίτι ενός 88χρονου, και με την άσκηση σωματικής βίας, καθώς και την απειλή μαχαιριού, τον ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών

Συνέντευξη τύπου δόθηκε χθες το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της οποίας, παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών στο Νομό Καρδίτσας. Υποψήφιοι είναι: Βαϊόπουλος Γεώργιος, Γεωκτηνοτρόφος, αντιπρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αγελαδοτρόφων & Προβατοτρόφων Δυτικής Θεσσαλίας (2013 έως σήμερα), εκλεγμένος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΑΣΕΓΕΣ (2014 έως σήμερα). Νταρακλίτσης Κώστας, γεωργός, στο χώρο της αγροτικής παραγωγής, πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Αγίου Θεοδώρου. Ντράχας Στέφανος, γεωπόνος και αγρότης. Ζαρχανής Σωτήριος, Υπάλληλος ΟΤΕ για 35 χρόνια, Πρόεδρος της Ένωσης Απανταχού Καρποχωριτών.

Παρουσιάζονται αύριο οι υποψήφιοι βουλευτές με το Ποτάμι

Στην Καρδίτσα θα βρεθεί αύριο ο Μίλτος Κύρκος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. Στη 1 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου στο Κιέριον, κατά την οποία θα παρουσιάσει τους υποψήφιους βουλευτές στο νομό Καρδίτσας.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15/01/2015 - 09:31