Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΠΕΜΠΤΗ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΚΤΑΣ ΕΞΕΛΕΓΗ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΣΤΟ ΑΠΘ

Ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Περικλής Μήτκας, εξελέγη, με ποσοστό 83%, Πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στις επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές, που διεξήχθησαν την Τρίτη με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ο κ. Μήτκας έλαβε 1.278 ψήφους. O δεύτερος υποψήφιος, καθηγητής του Τμήματος Χημείας Ανδρέας Γιαννακουδάκης, έλαβε 261 ψήφους και ποσοστό 17%, ενώ υπήρξαν 67 λευκά.

Η συμμετοχή στις επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές κυμάνθηκε στα επίπεδα της εκλογικής διαδικασίας του περασμένου Ιουνίου. Από τους 2010 εκλέκτορες - μέλη ΔΕΠ - ψήφισαν 1.606, που αντιστοιχεί σε ποσοστό συμμετοχής 79,9%.

Οι επαναληπτικές πρυτανικές εκλογές έγιναν έπειτα από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακύρωσε για τυπικούς λόγους και αποδεχόμενο σχετική ένσταση, την εκλογική διαδικασία της 13ης Ιουνίου 2014.

Σε δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ιδρύματος, καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, Βασίλης Ταρλατζής, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συμμετοχή στις εκλογές και την ομαλή διεξαγωγή τους, επισημαίνοντας την ανάγκη, με το κλείσιμο του διοικητικού κενού που δημιουργήθηκε μετά την απόφαση του ΣτΕ, να προχωρήσουν - όπως επισήμανε - γρήγορα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και ο νέος πρύτανης να μπορέσει να αντιμετωπίσει τις μεγάλες προκλήσεις που έχει μπροστά του το Πανεπιστήμιο.

«ΜΑΘΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ»

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας υλοποιεί πρόγραμμα παρέμβασης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης μαθητών Λυκείων και Γυμνασίων στο θέμα της Έμφυλης Βίας. Το Πρόγραμμα «Μάθε για την Έμφυλη Βία» είναι σχεδιασμένο για το σχολικό έτος 2014-2015 στα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Φλώρινας.

Σκοπός του προγράμματος είναι να συνεισφέρει στην αποδόμηση των στερεοτύπων του φύλου, να προάγει τη δημιουργία υγιών σχέσεων και να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και τις μαθήτριες σε θέματα έμφυλης βίας. Βασική αρχή του προγράμματος είναι η ισότητα και τα δικαιώματα των φύλων.

Ο σχεδιασμός και η υλοποίηση του προγράμματος  «Μάθε για την Έμφυλη Βία»  θα πραγματοποιηθεί από το Επιστημονικό Προσωπικό του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών του Δήμου Φλώρινας, μέσω δίωρων παραβάσεων ανά θεματική ενότητα και ανά τάξη. Το Πρόγραμμα «Μάθε για την Έμφυλη Βία» είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και εντάσσεται στο Κοινωνικό Σχολείο.

Ο «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ» ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Το ΔΣ του ΦΣΦ «Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ», ευχαριστεί θερμά τον κ. Μηνά Δόγα, για τη δωρεά είκοσι (20) βιβλίων δικής του συγγραφής, με τίτλο «Θησαυρός Μακεδόνων», προς ενίσχυση της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας.

Η χειρονομία αυτή καταδεικνύει, εκτός από την ανιδιοτελή και ευγενική χειρονομία εκ μέρους του κ. Μηνά Δόγα, την αγάπη και εκτίμηση που τρέφουν προς τον «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» οι Φλωρινιώτες, όπου γης, για το έργο που επιτελεί επί 74 συνεχή χρόνια.

Ιδιαιτέρως, η προσφερόμενη δωρεά, αποτελεί πολύτιμη ενίσχυση για το Ιστορικό Τμήμα της Βιβλιοθήκης του Συλλόγου μας στη ξεχωριστή θέση για τη Μακεδονίας μας.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΕ ΚΟΖΑΝΗ ΚΑΙ ΦΛΩΡΙΝΑ

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του Προέδρου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, Πάνου Καμμένου, σε Κοζάνη και Φλώρινα έχει ως εξής:

Σάββατο 17-1-2015
18:30 Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη
19:00 Επίσκεψη στον Δήμαρχο Κοζάνης κ. Λευτέρη Ιωαννίδη
19:30 Πολιτική ομιλία-Παρουσίαση ψηφοδελτίου Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε. Κοζάνης στο Κοβεντάρειο
21:30 Αναχώρηση για Φλώρινα-Διανυκτέρευση

Κυριακή 18-1-2015
09:00 Συνάντηση με Συντονιστική Επιτροπή και Υποψήφιους Βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Π.Ε. Φλώρινας
09:30 Επίσκεψη στο Φυλάκιο Νίκης
10:30 Αναχώρηση για Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΖΩΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Τo Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ανακοινώνει ότι παρατείνεται λόγω της κακοκαιρίας μέχρι τις 21 Ιανουαρίου η διαδικασία ολοκλήρωσης της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, παράλληλα δε ξεκινούν έλεγχοι από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την καταγραφή των απωλειών στη γαλακτοπαραγωγή εξαιτίας του καταρροϊκού πυρετού.

Συγκεκριμένα ανακοινώνεται ότι:
1. Οι δικαιούχοι της εξισωτικής αποζημίωσης για το 2014 πρέπει να φροντίσουν για την ολοκλήρωση της απογραφής του ζωικού τους κεφαλαίου έως τις 21 Ιανουαρίου, στις κατά τόπους Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής γιατί χωρίς την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας δεν μπορούν να είναι δικαιούχοι της ενίσχυσης.
2. Ξεκινούν άμεσα από τον ΕΛΟΓΑΚ οι συστηματικοί διασταυρωτικοί έλεγχοι και συγκρίσεις σε όλη την επικράτεια προκειμένου να εξεταστούν από τα μέχρι σήμερα διαθέσιμα στοιχεία οι πραγματικές επιπτώσεις της ασθένειας του καταρροϊκού πυρετού στην παραγωγή γάλακτος και κρέατος, ώστε να καταγραφεί πλήρως η επίπτωση της ασθένειας στη γαλακτοπαραγωγή και στο ζωικό κεφάλαιο και να σχηματισθεί σχετικός φάκελος.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Πάρις Κουκουλόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη στήριξη της κτηνοτροφίας το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει ξεκινήσει την καταγραφή του ζωικού κεφαλαίου της χώρας και απευθύνουμε έκκληση στους κτηνοτρόφους να προχωρήσουν στην έγκαιρη απογραφή του ζωικού κεφαλαίου στις κατά τόπους ΔΑΟΚ μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Παράλληλα με την απογραφή που είναι σε εξέλιξη, ξεκινούν από τον ΕΛΟΓΑΚ διασταυρωτικοί έλεγχοι και συγκρίσεις για τις επιπτώσεις στη γαλακτοπαραγωγή και του ζωικού κεφαλαίου που επλήγη από τον καταρροϊκό πυρετό. Με την ολοκλήρωση των δύο παραπάνω διαδικασιών η χώρα μας θα μπορεί να τεκμηριώσει μια σοβαρή και ολοκληρωμένη πρόταση προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε τόσο για τη στήριξη του ζωικού κεφαλαίου της χώρας που επλήγη από τον καταρροϊκό πυρετό, καθώς και για το ενδεχόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού των ζώων».
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15/01/2015 - 09:37