Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  15/1/2015


ΣΤΗ ΡΟΔΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΥΠΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ  ‘’ΔΙΑΓΟΡΑΣ’’ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΤ/ΡΧΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΡΟΔΙΝΙ ΣΤΙΣ 5ΜΜ

Ανοικτή ομιλία στο Ροδίνι πραγματοποιεί στις 5 το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται σήμερα τη Ρόδο  στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας θα φτάσει στο ΔΙΑΓΟΡΑΣ στις 2.30 το απόγευμα με πτήση της «Aegean» θα συζητήσει με τους εργαζόμενους της ΥΠΑ για την εκποίηση του αερολιμένα και, αφού συναντηθεί με τους υποψήφιους βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος θα πραγματοποιήσει περίπατο στο κέντρο της πόλεως και θα επισκεφθεί καταστήματα στην πλατεία Κύπρου και στον πεζόδρομο της οδού Καρπάθου.

Θα παρουσιάσει στους  Δωδεκανήσιους  το Πρόγραμμα Οικονομικής Ανασυγκρότησης και Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο κ. Τσίπρας θα κάνει ιδιαίτερες αναφορές στον τουρισμό, αλλά και σε θέματα Υγείας Παιδείας και νησιωτικότητας.

Ο κ. Τσίπρας θα  αναχωρήσει από τη Ρόδο στις 7.30 το βράδυ, επίσης με πτήση της Aegean
 
ΑΝΕΛ’’ ΟΙ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΜΝΗΜΗ ΚΑΙ ΓΝΩΣΗ’’

Ως υπεύθυνη, σοβαρή, έντιμη πατριωτική φωνή στη Βουλή χαρακτηρίζει το πρόεδρο του κόμματος Πάνο Καμμένο,  δωδεκανησιακής καταγωγής ,η Συντονιστική Επιτροπή Ρόδου των ΑΝΕΛ ,’’μια φωνή που αναδεικνύει  τα μεγάλα εθνικά ζητήματα της χώρας, καταγγέλλοντας τον τουρκικό επεκτατισμό, λόγω της ενδοτικής στάσης της συγκυβέρνησης, σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, επιμένοντας με σθένος στην ανακήρυξη της ΑΟΖ από το Καστελόριζο’’.

Οι  “Ανεξάρτητοι  Έλληνες” επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή ‘’άσκησαν στη συγκυβέρνηση των Σαμαρά και Βενιζέλου την πλέον έντονη αντιμνημονιακή κριτική, για το ξεπούλημα της χώρας και για την φτωχοποίηση του ελληνικού λαού, αποκαλύπτοντας ταυτόχρονα τα μεγάλα σκάνδαλα με τις μίζες των υποβρυχίων και της “Siemens”.

Πολέμιος της σήψης και διαφθοράς ο Πάνος Καμμένος έδωσε και δίνει τη μάχη για ένα κράτος δικαίου, για αξιοκρατία και πραγματική δημοκρατία, προκαλώντας  την οργή του σάπιου πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου.’’ υπογραμμίζουν οι ΑΝΕΛ κάνοντας λόγο για άθλιες μεθοδεύσεις για τη διάλυση του κόμματος .

Πρώτα με τις μαζικές “ανεξαρτητοποιήσεις” βουλευτών του, όπως της Μίκας Ιατρίδη, και τώρα ‘’κλείσιμο του δρόμου προς την Βουλή, με πρωταγωνιστές τους μεγαλοκαναλάρχες και τους κάθε λογής νταβατζήδες της δημόσιας ζωής. Όμως’’ συμπληρώνει η Συντονιστική Επιτροπή Ρόδου.

‘’Οι υπεύθυνοι πολίτες, πατριώτες της Δωδεκανήσου έχουν και μνήμη και γνώση.

Και φυσικά θα δώσουν τη δική τους μάχη ώστε οι “Ανεξάρτητοι  Έλληνες” και ο Πάνος Καμμένος να είναι παρόντες και στη νέα Βουλή.

ΣΕΤΕ ‘’ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ’’

Επιβεβαιώνονται τα οικονομικά σενάρια του ΣΕΤΕ σχετικά με το ντόμινο των αρνητικών εξελίξεων στην ελληνική οικονομία που θα επιφέρει το ενδεχόμενο διπλασιασμού του ΦΠΑ της διαμονής από το 6,5% στο 13%, σύμφωνα με ανεξάρτητη μελέτη που εκπόνησε η εταιρεία Ernst & Young.

Η μελέτη εκτιμά ότι η συνολική αύξηση εσόδων ΦΠΑ θα ανέλθει έως τα 200 εκατ. Ευρώ το 2015 και σε βάθος πενταετίας έως κατά μέγιστο τα 70 εκατ. Ευρώ. Όμως, η συνολική επίπτωση στην εθνική οικονομία και την απασχόληση θα είναι καταστροφική.

Συγκεκριμένα, οι απώλειες του τουριστικού τομέα για τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου υπολογίζεται από 415 εκατ. Ευρώ έως 680 εκατ. Ευρώ, ενώ μακροπρόθεσμα, η απώλεια φθάνει από 1 έως 1,7 δισ. Ευρώ, επιφέροντας συνολική επίπτωση έως -1,4% του ΑΕΠ ή έως -3 δισ. Ευρώ.

Όσον αφορά στις θέσεις απασχόλησης (μετρημένες σε ισοδύναμες θέσεις πλήρους απασχόλησης), οι απώλειες που θα προκύψουν είναι εξαιρετικά σημαντικές και υπολογίζονται από 18.500 έως 30.000 για το πρώτο χρόνο εφαρμογής του μέτρου, ενώ σε βάθος πενταετίας, από 44.000 έως 73.000 θέσεις.

Το συγκεκριμένο μέτρο θα πλήξει, ως επί το πλείστον, τις χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες προσπαθούν να επιβιώσουν, να αποδώσουν τις εισφορές τους, να παραμείνουν ανταγωνιστικές και να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας που έχουν δημιουργήσει.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β! ΣΥΓΚ/ΤΟΣ

‘’Ο Γ. ΠΑΠΠΑΣ ΗΡΘΕ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΜΕ ΡΥΜΟΥΛΚΟ’’

‘’Τη ημέρα που το “Παναγία Σπηλιανή” το μοναδικό πλοίο της Νισύρου χτυπιόταν από μουράγιο σε μουράγιο επειδή το λιμάνι του νησιού δεν μπορεί να είναι ασφαλές καταφύγιο για κανένα πλοίο .Την ημέρα που δύο συμπατριώτες μας ανήμποροι από ατυχήματα προσπαθούσαν με το ρυμουλκό να μετακινηθούν προς την Κω για να μεταβούν σε νοσοκομεία της Αθήνας (αφού τα νοσοκομεία της Κω και της Ρόδου με την υποβάθμισή αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε πιο δύσκολα περιστατικά). ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας  Γιάννης Παππάς με ελικόπτερο επισκέφτηκε το νησί  για να αποσπάσει τη ψήφο των “ιθαγενών”....

επισημαίνει η ΝΕ Β! Συγκ/τος του ΣΥΡΙΖΑ  με αφορμή την επίσκεψη του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ  στο νησί για τα χθεσινά εγκαίνια του εκλογικού του γραφείου .

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΚΚΕ ‘’ΟΧΙ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΜΑΤΑ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ ‘’

Ενάντια στα εκβιαστικά διλήμματα την κινδυνολογία και τη παροχολογία, τοποθετήθηκαν στην χθεσινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία του ΚΚΕ Κω οι εκπρόσωποι του ,ο γραμματέας της ΝΕ Μικές Ρήγας και οι υποψήφιοι βουλευτές από το Βόρειο Συγκ/μα Σάκης Χούλλης και Κική Μακρή.

Υποστήριξαν ότι η  πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης είναι μία και δεν αλλάζει ,μια πολιτική που γεννά φτώχεια, ανεργία, αυτοκτονίες, κακοπληρωμένη δουλειά, εργασιακή περιπλάνηση .

Οι επόμενες εκλογές «θα είναι αναμέτρηση ανάμεσα στο φόβο και την οργή» διατείνονται διάφοροι αναλυτές, προσπαθώντας να διαμορφώσουν κριτήριο ψήφου σε ευρύτερα εργατικά - λαϊκά στρώματα. ‘’Η ΝΔ’’ πρόσθεσαν ‘’ ποντάρει στο φόβο για να κινητοποιήσει ανάλογα ανακλαστικά που οδηγούν σε συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στη λαϊκή αγανάκτηση για την εφαρμοζόμενη πολιτική, για να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση ότι αρκεί να φύγουν αυτοί που κυβερνούν τώρα και να αναδειχτεί αυτός σε κυβέρνηση, να αλλάξει ορισμένα πράγματα στον τρόπο υλοποίησης της πολιτικής υπέρ του κεφαλαίου, χωρίς να αλλάξει η ουσία της.’’ υπογράμμισαν.

Για τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα, δεν πρέπει να υπάρχουν πλαστά διλήμματα ‘’επεσήμαναν οι υποψήφιοι του κόμματος από το Βόρειο Συγκ/μα .’’καλώντας τους εργαζόμενους να μην ματώσουν άλλο για τα μονοπώλια.

ΑΝΕΛ ‘’ΟΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΣΤΗ ΚΩ’’

Οι "ΝΑΙ" σε όλα Βουλευτές Δωδεκανήσου ΝΔ – ΠΑΣΟΚ Παππάς, Κρεμαστινός, Κόνσολας και Υψηλάντης περιοδεύουν το Νησί της Κω, ζητώντας την ψήφο των πολιτών !

Ας καμαρώσουν κι ΕΔΩ τα ΛΟΥΚΕΤΑ και την ΑΝΕΡΓΙΑ –απάνθρωπα αποτελέσματα της απόλυτης υπακοής τους στις μνημονιακές οδηγίες της Τρόικα! τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή των ΑΝΕΛ στη Κω προσθέτοντας πως ‘’σε λίγες μέρες,  ο Ελληνικός λαός, με την ψήφο του, θα βάλει στο ΑΡΧΕΙΟ το κυβερνητικό καθεστώς και την πολιτική απάτη Σαμαρά – Βενιζέλου, που οι κύριοι αυτοί εκπροσωπούν!’’

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΛΥΜΝΟ

ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΤΟ ΔΛΤ

Κατά της συνένωσης-συγχώνευσης  των Λιμενικών Ταμείων σε ενιαίο Νομικό πρόσωπο Περιφερειακής μορφής, τάσσεται το ΔΛΤ Καλύμνου .

Με ομόφωνη απόφαση του ,το ΔΣ τάσσεται υπέρ της διατήρησης του υπάρχοντος καθεστώτος λειτουργίας των λιμενικών ταμείων υποστηρίζοντας ότι:
‘’Δράσεις όπως η συνεχείς λειτουργία του λιμένα Καλύμνου ως λιμένα εισόδου – εξόδου, η προσέλκυση κρουαζιερόπλοιων, η ανάπτυξη του θαλάσσιου τουρισμού, η παροχή υπηρεσιών προς του αλιείς μας, είναι πράγματα αδιαπραγμάτευτα.’’

Παράλληλα ζητά την ενίσχυση του υπάρχοντος θεσμού με κατάλληλο προσωπικό το οποίο θα προσληφθεί από τα Λιμενικά Ταμεία, αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών από τις αρμόδιες υπηρεσίες έτσι ώστε να υλοποιηθούν τα έργα τα οποία προγραμματίζει, αλλά και η ωρίμανση φακέλων για την ένταξη σε επιδοτούμενα προγράμματα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΑΤΜΟ

ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΟΔΗΓΟΣ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ ΣΤΟ ΚΥ

Με έναν οδηγό ασθενοφόρου έχει μείνει το Κέντρο υγείας Πάτμου, σύμφωνα με την ιστοσελίδα’’ Πατμιακά  Χρονικά ’’ Ο λόγος είναι πως ο δεύτερος οδηγός βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια και η τρίτη οδηγός έκανε τις βάρδιες της συνεχόμενες και πήρε τα ρεπό της συνεχόμενα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά κενά και πολλά προβλήματα. Ο ένας και μοναδικός δικαιούται 5 βάρδιες την εβδομάδα τις οποίες έχει μοιράσει νύχτα και μέρα, ενώ παραμένουν στον αέρα άλλες 16, που κανείς δεν υπάρχει να τις κάνει.

Η 2η ΥΠΕ , υποστηρίζει η ενημερωτική ιστοσελίδα της Πάτμου ,θα μπορούσε να είχε καλύψει ένα μεγάλο μέρος των κενών αλλά δυστυχώς μέχρι τώρα δεν το έχει κάνει .

Τι γίνεται ,διερωτάται ,αν συμβεί περιστατικό στις κενές βάρδιες;

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15/01/2015 - 12:47