Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Καρδίτσα, 28 Ιανουαρίου


Απάντηση της διοικήτριας του Νοσοκομείου Καρδίτσας για την Παιδιατρική

Απαντώντας σε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που ανέφερε ότι η Παιδιατρική Κλινική παραμένει κλειστή, η διοικήτρια του νοσοκομείου κ. Κωνσταντία Δάλλα επισημαίνει ότι η εν λόγω κλινική εφημερεύει καθημερινά από τις 14 του Γενάρη. Αναλυτικότερα το τμήμα της Παιδιατρικής αυτή τη στιγμή είναι στελεχωμένο με δύο μόνιμες ιατρούς και πέντε ειδικευόμενους. Όπως αναφέρει η κ. Δάλλα η 5η ΥΠΕ παραταύτα παραχώρησε άλλους δυο παιδιάτρους από τα Κέντρα Υγείας Αγιάς και Γόννων Λάρισας, με σκοπό να μην υπάρχει καμία δυσκολία στη λειτουργία της κλινικής. Τέλος, αναμένεται και η έλευση επικουρικού γιατρού.

Οργισμένοι οι κτηνοτρόφοι του νομού για την εξισωτική

Οι κτηνοτρόφοι του νομού Καρδίτσας με  τη στάση που κράτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης προεκλογικά σχετικά με την πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η τοπική εφημερίδα Νέος Αγών, ενώ το υπουργείο είχε προαναγγείλει πως οι δικαιούχοι θα πληρωνόταν παραμονές των εκλογών την εξισωτική, κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα να προκαλέσει τον εκνευρισμό των κτηνοτρόφων. Σύμφωνα με πληροφορίες που αναφέρει η ίδια πληροφορία ο πρώην πλέον αρμόδιος υπουργός κ. Καραμάνης που εκλέγεται στην Πέλλα, μοίρασε επιταγές της τάξης των 220 ευρώ ανά στρέμμα στους ροδακινοπαραγωγούς, εις βάρος των κτηνοτρόφων που πήραν ένα μικρό μέρος των εξισωτικών αποζημιώσεων.

Πενταετές επιχειρησιακό πρόγραμμα εκπονεί ο Δήμος Καρδίτσας

Επιχειρησιακό πρόγραμμα για τη δημοτική περίοδο 2014 - 2019 εκπονεί ο Δήμος Καρδίτσας, έχοντας συγκροτήσει για το σκοπό αυτό ομάδα εργασίας, στην οποία συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Ιωαν. Γεννάδιος και Σωτ. Μπακαλάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου. Η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή και του Δημάρχου Καρδίτσας Φ. Αλεξάκου.   Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος αποτελεί θεσμική υποχρέωση του Δήμου, με στόχο  να αποτελέσει βασικό εργαλείο προγραμματισμού, δράσεων τοπικής και εσωτερικής ανάπτυξης του Δήμου.

Η κατάρτισή του αποτελεί θεσμική υποχρέωση όλων των ΟΤΑ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/01/2015 - 10:08