Ειδήσεις από την ΕΡΑ Φλώρινας

ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ


ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ

Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα, με ιστορική σημασία για το λαό μας, που για πρώτη φορά ανέδειξε μέσα από δημοκρατικές κοινοβουλευτικές διαδικασίες κυβέρνηση της Αριστεράς, κυβέρνηση με βασικό κορμό το Σ.Υ.ΡΙΖ.Α.

Είναι μια μέρα ξεχωριστή για όλους εμάς, που επί χρόνια επιμέναμε να αγωνιζόμαστε μέσα από την Αριστερά για αξίες και ζητήματα όπως η συμμετοχική δημοκρατία, η ισονομία, η αξιοκρατία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική δικαιοσύνη στην καθημερινή ζωή των πολιτών. Από σήμερα η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη, όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό: μια ζωή με αξιοπρέπεια και με κοινωνική συνοχή.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλες και όλους τους συμπολίτες μου, που με εμπιστεύτηκαν και με τίμησαν με την ψήφο τους. Οι εκλογές όμως τελείωσαν το βράδυ της Κυριακής. Από σήμερα είμαι βουλευτής όλων των κατοίκων της Π.Ε. Φλώρινας, χωρίς διακρίσεις, διαχωρισμούς και προκαταλήψεις.

Η πόρτα του γραφείου μου θα είναι ανοιχτή σε όλους τους συμπολίτες μας, ώστε όλοι μαζί από κοινού να αγωνιστούμε για την λύση και την υπέρβαση των προβλημάτων που ταλανίζουν τον τόπο μας και να οικοδομήσουμε μια κοινωνία με Δημοκρατία, ισότητα, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια.

Με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια δεσμεύομαι να υπηρετήσω το ρόλο μου.

Σας ευχαριστώ όλους μαζί κι έναν – έναν ξεχωριστά!
Κώστας Σέλτσας,
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Φλώρινας

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Εξαιτίας παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Διεύθυνση Αστυνομίας, έχει ως εξής:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στην Επαρχιακή Οδό Φλώρινας-Καστοριάς (Μέσω Βιτσίου), από το 15ο χλμ. έως το 30ο χλμ.
Στο Εθνικό και στο λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στα κάτωθι σημεία:
• Επαρχιακή Οδό Καστοριάς - Φλώρινας (Μέσω Βιτσίου), από το 18ο έως το 28ο χλμ.
• Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (Μέσω Νεστορίου), από το 25ο έως το 35ο χλμ.
Στο Εθνικό και στο λοιπό Επαρχιακό οδικό δίκτυο η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
Η κυκλοφορία των οχημάτων στην Εγνατία Οδό, καθώς και σε όλο το Εθνικό και Επαρχιακό οδικό δίκτυο, διεξάγεται κανονικά.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΡΕΣΠΩΝ

Ο Δήμος Πρεσπών, μαζί με την διεύθυνση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας, διοργανώνει ανοιχτή συνάντηση ενημέρωσης - διαβούλευσης με τους μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σχετικά με το ενδεχόμενο μεταβολών στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Πρεσπών, εν όψει της απόφασης που πρέπει να λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με μεταβολές σχολικών μονάδων για το σχολικό έτος 2015 - 2016.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα 28.2.2015, στις 12.00 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Παλιού Δημαρχείου στο Λαιμό Πρεσπών.

ΚΑΙ ΤΥΠΙΚΑ ΑΝΕΛΑΒΕ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΑΠΘ Ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΜΗΤΚΑΣ

Τα καθήκοντα του πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανέλαβε και τυπικά ο καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Περικλής Μήτκας.

Στις 16 Ιανουαρίου δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση διορισμού του κ.Μήτκα, από το Συμβούλιο Ιδρύματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το οποίο προηγουμένως επικύρωσε το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας της 13ης Ιανουαρίου 2015, για την ανάδειξη πρύτανη στο ΑΠΘ.

Ο διορισμός του πρύτανη του ΑΠΘ, με πλήρη θητεία από τις 16-1-2015, διαπιστώθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας στην απερχόμενη κυβέρνηση, Αθανάσιο Κυριαζή, με απόφαση που αναρτήθηκε στη “Διαύγεια”, την Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015.

Σήμερα, στις 3 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση του Συμβουλίου Ιδρύματος του ΑΠΘ, με μοναδικό θέμα τον ορισμό των αναπληρωτών πρύτανη.

Σε δηλώσεις του ο κ.Μήτκας γνωστοποίησε, ότι η πρότασή του στο Συμβούλιο Ιδρύματος είναι να παραμείνουν αναπληρωτές του οι νυν αντιπρυτάνεις, ενώ τη θέση αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων (από την οποία είχε παραιτηθεί ο καθηγητής του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, Ιωάννης Τζιφόπουλος), προτείνει να αναλάβει η πρόεδρος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου.

Η καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας Παρασκευή Αργυροπούλου – Πατάκα προτείνεται να παραμείνει αντιπρύτανης Ανθρώπινων Πόρων και αντίστοιχα ο αν. καθηγητής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών Νικόλαος Βαρσακέλης ως αντιπρύτανης Οικονομικών, ο καθηγητής του Τμήματος Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών Θεόδωρος Λαόπουλος (και μέχρι πρότινος προσωρινά ασκών τα καθήκοντα πρύτανη) ως αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού, ενώ η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Δέσποινα Κλαβανίδου, ως αντιπρύτανης Προγραμματισμού και Ανάπτυξης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΕΓΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΩΝ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Εκ μέρους της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Αμυνταίου ευχαριστούμε θερμά όσους προσέφεραν υλικό ή εργάστηκαν αφιλοκερδώς για την δημιουργία του ημερολογίου του 2015 που εξέδωσε ο σύλλογος μας.

Με την προσπάθεια τους αυτή αφενός ενισχύουν τον σύλλογο μας, αφετέρου δε βοήθησαν να δημιουργήσουμε ένα χρηστικό ημερολόγιο, που συνάμα αποτελεί διαφημιστικό εγχειρίδιο για το Δήμο Αμυνταίου και φωτίζει διάφορες όψεις του πολιτισμού μας.

Ειδικότερα ευχαριστούμε:
• Τον Αρχιμ. π. Σεβαστιανό Τοπάλη για το φωτογραφικό υλικό
• Τον κ. Ιωαννίδη Στέφανο – γεωπόνο για το κείμενο του περί αμπελουργίας
• Την κ. Μουρτζούκου Σοφία – ψυχολόγο για το κείμενο της περί διαχείρισης του πένθους
• Τον κ. Στέλιο Γαβριηλίδη για το φωτογραφικό υλικό
• Τον κ. Δέδε Ιωάννη για τη γενική επιμέλεια και για το φωτογραφικό υλικό

Ευχαριστούμε επίσης τους χορηγούς μας:
• Το Δήμο Αμυνταίου
• Το κοσμηματοπωλείο του κ. Ιορδάνη Μπάντη
• Το Super Market «Πρόοδος»
• Τις επιχειρήσεις Ναουμίδη

Είμαστε δε ιδιαίτερα χαρούμενοι που χάριν της κοινής αυτής προσπάθειας καταφέραμε να έχουμε το ημερολόγιο του 2015 που εμπεριέχει ένα 48σελιδο ένθετο, με διαφορετικό θέμα στην αρχή κάθε μήνα που αφορά την ευρύτερη περιοχή.

Χατζής Σ. Περικλής
Πρόεδρος
Κέρλοβα Β. Αναστασία
Γεν. Γραμματέας

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΘΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΑΟΦ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΑΣ

Στο Μαύροβο της FYROM βρέθηκαν στις 23-24-25/1/2015, τρεις αθλητές του Αθλητικού Ομίλου Φλώρινας και συγκεκριμένα οι: Μπόικος Λεωνίδας-Παπαδημητρίου Ελένη-Ζωγράφου Μιχαέλα, προκειμένου να λάβουν μέρος στο Βαλκανικό Κύπελλο σκι Δρόμων Αντοχής. Αρχηγός αποστολής ήταν ο προπονητής του ομίλου Τίτας Χρήστος.

Σε μια ιδιαίτερα δύσκολη πίστα με φρέσκο χιόνι και σε υψόμετρο 1700 m,oι αθλητές των βαλκανικών χωρών κλήθηκαν να αγωνιστούν στα 10 km και στα 5 km,οι άνδρες και οι γυναίκες αντίστοιχα.

Οι θέσεις που κατέλαβαν οι χιονοδρόμοι του ΑΟΦ ήταν ενθαρρυντικές, μιας και ήταν ο πρώτος αγώνας τους για την φετινή χρονιά. Για τις αθλήτριες δε, ήταν ταυτόχρονα και ο πρώτος τους Διεθνής αγώνας .

Συγκεκριμένα:
ΜΠΟΙΚΟΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ: 33η θέση
ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΜΙΧΑΕΛΑ: 13η θέση
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΕΛΕΝΗ: 16η θέση

SUPER ΜΑΡΙΟΣ!

MVP ο Μάριος Ντώνος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13 στο Ξίφος Μονομαχίας την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ανέβηκε στο βάθρο 2 φορές, την πρώτη για να πάρει στο ασημένιο μετάλλιο στο ατομικό (61 συμμετοχές) και την δεύτερη για να σηκώσει το Κύπελλο ως αρχηγός της Πρωταθλήτριας ομάδας του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας.

Στα ατομικά, λοιπόν τόσο ο Μάριος όσο και ο Δημήτρης Γιαννάκηςαπό τους ομίλους έδειξαν τα δόντια τους και «πέρασαν» αήττητοι. στην κορυφή της κατάταξης. Ο Μάριος έφθασε άνετα έως τον τελικό, τον οποίο έχασε από τον άριστο Θεόδωρο Αβραμίδη (Γ.Σ. Ηρακλής). Ο Δημήτρης αν και νούμερο 1 έχασε το κρίσιμο παιχνίδι για την 8άδα και μαζί την ευκαιρία για ένα μετάλλιο (τελική κατάταξη 9ος).

Στο ομαδικό οι Υπέροχοι Ντώνος, Γιαννάκης, Χατζηευφραιμίδηςκαι Χατζητύπης δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους, κατά σειρά, Κολλέγιο Ν. Ηρακλείου, τον Μεσσαρά από την Κρήτη και τον Εθνικό Γ.Σ. να αμφισβητήσουν την κυριαρχία τους κατακτώντας το Πρωτάθλημα (9 συμμετοχές).

Ολοκληρώθηκε, έτσι, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -13, με τον Ο.ΞΙ.Φ. να οδηγεί την κούρσα της βαθμολογίας με 2 χρυσά – 2 ασημένια – 1 χάλκινο μετάλλιο συνολικά.

Επόμενος στόχος το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα -17 στην Αθήνα στις 7-8 και 14-15 Φεβρουαρίου στην Αθήνα..
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/01/2015 - 10:21