Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου  28/1/2015


Θρήνος στο Στρούσι για τον 31χρονο σμηναγό
 
Από την Ηλεία και συγκεκριμένα από το χωριό Στρούσι Ανδραβίδας κατάγεται ο ένας από τους δύο πιλότους του μοιραίου F-16D Block 50 της 111ΠΜ στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας. Ο 31χρονος Σμηναγός Θανάσης Ζάγκας πατέρας δύο ανήλικων παιδιών έχασε τη ζωή του, όταν το μαχητικό κατά την απογείωση απώλεσε τη δύναμη του κινητήρα του και έπεσε στο έδαφος σε πέντε αεροσκάφη Mirage και Alpha Jet. Μαζί του έχασε τη ζωή του και ο δεύτερος πιλότος του ελληνικού αεροσκάφους, Παναγιώτης Λάσκαρης, 35ετών. Η είδηση έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία στο μικρό χωριό του ηλειακού κάμπου που θρηνούν τον άδικο χαμό του δικού τους παιδιού, του 31χρονου Θανάσξ Ζάγκα.
 
 Φρικτός θάνατος 70χρονης

Φρικτό θάνατο βρήκε μια 70χρονη γυναίκα όταν ξέσπασε πυρκαγιά  στο διαμέρισμά της, στον πεζόδρομο  της Γρηγορίου Ε στον Πύργο. Εκτιμάται πως ο θάνατος της επήλθε από ασφυξία λόγω αναθυμιάσεων, ωστόσο, η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει φως στα ακριβή αίτια του θανάτου της.
 
Διαμαρτυρία για την αναστολή του «Κλειστού» Πύργου
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας αθλητικών σωματείων μπάσκετ και βόλεϊ, μαθητών, αθλητών και γονέων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015 και ώρα 12:00 το μεσημέρι θα στην κεντρική πλατεία Πύργου, μπροστά από το Δημαρχείο, για την αναστολή της λειτουργίας του Δημοτικού κλειστού γυμναστηρίου Πύργου “Γεώργιος Βασιλακόπουλος”.

Την απόφαση αυτή έλαβαν οι ανωτέρω στη συνάντηση που πραγματοποίησαν την προηγούμενη Τετάρτη 21του μηνός .
 
Υδροστρόβιλος στο Κατάκολο
 
 Νέος υδροστρόβιλος εμφανίστηκε χθες το πρωί στο Κατάκολο. Πρόκειται για τον τρίτο καταγεγραμμένο υδροστρόβιλο – ανεμοστρόβιλο στην περιοχή τις τελευταίες 15 ημέρες και πλέον το φαινόμενο λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις λόγω της συχνότητάς του. Άλλωστε οι ζημιές που προκάλεσε ο πρόσφατος ανεμοστρόβιλος που ξεκίνησε από τη θάλασσα την περασμένη Παρασκευή, δεν αφήνει περιθώρια για εφησυχασμό στους κατοίκους καθώς προκάλεσε μεγάλες καταστροφές..
 
60χρονος «μπούκαρε» στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αμαλιάδας

 Επεισόδιο με «πρωταγωνιστή» έναν 60χρονο από την Αμαλιάδα σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Αμαλιάδας Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 60χρονος που φέρεται ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, εισέβαλε στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και άρχισε να φωνάζει στους υπαλλήλους, ενώ καταφέρθηκε σε μία εξ αυτών. Όσοι ήταν μέσα θεώρησαν ότι ήταν μεθυσμένος, ωστόσο επειδή διαπιστώθηκε ότι έφερε επάνω του και ένα μαχαίρι, κλήθηκε η αστυνομία. Αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο έβαλαν χειροπέδες στον 60χρονο άνδρα και του αφαίρεσαν και το μαχαίρι και εν συνεχεία τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας. Αμέσως μετά ο 60χρονος εξετάστηκε από γιατρούς και τελικά μεταφέρθηκε για νοσηλεία, καθώς αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.
 
Τέλος για το σκουπιδότοπο της ΑΓΡΟΤΕΚ και η κατάσταση με τα βουνά των σκουπιδιών στην πόλη του Πύργου και τα δημοτικά διαμερίσματα έχει φτάσει στο απροχώρητο, και γίνεται πλέον επικίνδυνη όχι μόνο για τη δημόσια υγεία αλλά και την σωματική ακεραιότητα οδηγών και διερχομένων από τα σημεία συγκέντρωσής τους. Εξάλλου, μετά τις εξελίξεις της προηγούμενης εβδομάδας και τη σύλληψη από την αστυνομία χειριστή εκσκαφέα του δήμου Πύργου, με την κατηγορία της υποβάθμισης του περιβάλλοντος, η έκταση της ΑΓΡΟΤΕΚ που επί μήνες δεχότραν τα σκουπίδια του δήμου Πύργου, κλείδωσε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθεί η αποκατάστασή του.
 
Η Ανακύκλωση στον Πύργο

Ο Δήμος Πύργου καλεί τις  επιχειρήσεις  της πόλης, να συμμετέχουν ενεργά στο πρόγραμμα της Ανακύκλωσης του Δήμου, εναποθέτοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά στους αντίστοιχους κάδους.

Επίσης, να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών προσφέροντας ανταποδοτικά κίνητρα στους ευαισθητοποιημένους πολίτες του Δήμου, όπως εκπτωτικά κουπόνια ή προσφορές στους πολίτες που θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

Τελευταίες πρόβες

Με εντατικούς ρυθμούς γίνονται οι τελευταίες οι πρόβες τα τελευταία της Θεατρικής Ομάδας Πύργου που προετοιμάζεται για την πρεμιέρα της παράστασης «Εμμανουήλ Ροΐδης – Εφήμερα». Μια πρεμιέρα που είναι προγραμματισμένη για το βράδυ του Σαββάτου, 31 Ιανουαρίου, στο θέατρο «Απόλλων» στον Πύργο, η οποία θα σημάνει και την έναρξη της φετινής θεατρικής σεζόν στην πρωτεύουσα της Ηλείας.
 
Σήμερα ξεκινά στην Aμαλιάδα το πρώτο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου που θα διεξαχθεί ταυτόχρονα σε 5 πόλεις της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα σε Τρίπολη, καλαμάτα, Σπάρτη, Μεγαλόπολη και Αμαλιάδα.. Το φεστιβάλ θα διαρκέσει έως τις 7 Φεβρουαρίου, και η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Εκτός των προβολών και των συζητήσεων για τα προβαλλόμενα ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο εκπαιδευτικών για τα comics καθώς και για τον ηθοποιό μπροστά στο φακό.
 
 Αναβάλλονται αγώνες

Αναβάλλονται οι προγραμματισμένοι για σήμερα Τετάρτη αγώνες της ΕΠΣ Ηλείας εξαιτίας της κακοκαιρίας που πλήττει το Νομό μας. Η νέα ημερομηνία για την διεξαγωγή τους θα γνωστοποιηθεί με σχετική  ανακοίνωση από την ΕΠΣ Ηλείας.

Καιρός
Σήμερα και αύριο περιμένουμε κατά περιόδους μπόρες, βροχές και πιθανόν καταιγίδες στα Δυτικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8oC στα πεδινά, 3 με 4οC στα ημιορεινά - ορεινά,  το μεσημέρι 11 με 12οC στα πεδινά, 6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - βορειοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 28/01/2015 - 10:40