Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  18/2/2015


ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΡΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΙΑΤΡΟΥ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΥ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ Β! ΥΠΕ

ΤΟ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΗΛΙΑΣ ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ Η ΕΡΑ ΡΟΔΟΥ

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η μετάθεση-απόσπαση ενός από τους ακτινολόγους του Νοσοκομείου της Ρόδου στο Νοσοκομείο Βόλου, όταν υπάρχει  τραγική έλλειψη ιατρών και ιδιαίτερα ακτινολόγων  στο ίδρυμα .

 Η μετακίνηση εγκρίθηκε από το διοικητή της Β !ΥΠΕ, μετά από αίτημα του ενδιαφερόμενου  με αποτέλεσμα να αποδυναμωθεί περισσότερο το Ακτινολογικό τμήμα  το οποίο εξυπηρετεί και εξωτερικούς ασθενείς.

Μιλώντας στις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή ο Ηλίας Καματερός βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο μεταξύ άλλων για ‘’Πολιτικές αποκλεισμού’’ με την απαξίωση των Νοσοκομείων και των δομών Υγείας και  την υποστελέχωση ιατρικού νοσηλευτικού προσωπικού, τις μειώσεις σε φάρμακα ..αντιπαραβάλλοντας αυτά τα προβλήματα με τη τεράστια σπατάλη από το κόστος των  αεροδιακομιδών και ζητώντας άμεσα λύσεις.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του κ. Καματερού  από το βήμα της Βουλής σε ‘’ καταγγελίες για φιλικές μεταθέσεις τις τελευταίες μέρες...!!!  ‘’

Μεταθέσεις που αφορούσαν  στο Νοσοκομείο της Ρόδου και  συγκεκριμένα ιατρού που  ζήτησε από τη απερχόμενη διοίκηση τη μετάθεση του και παραμονή εκλογών αυτή εγκρίθηκε.

ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΔΕΥΑΡ ΓΙΑ ΑΜΕΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 70%

Τη  μείωση των τιμολογίων της επιχείρησης ,για τους συμπατριώτες μας με ειδικές ανάγκες , κατά 50% αποφάσισε ομόφωνα το Δ.Σ της ΔΕΥΑΡ στη τελευταία του συνεδρίαση.

Αποφασίστηκε επίσης όσες πολύτεκνες οικογένειες έχουν μέλη ΑΜΕΑ οι μειώσεις των τιμολογίων τους να αγγίζουν το 70% ,δηλ.50% επιπλέον από τη μέχρι σήμερα έκπτωση .Η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από τη 1η Ιανουαρίου.

ΑΙΣΙΟΔΟΞΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΜΙΛΑΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΟΣΕΧΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ

Αισιόδοξα θεωρούνται από τη Περιφέρεια Ν. Αιγαίου τα μηνύματα από τις  εκθέσεις ΒΙΤ και Grekland Panorama, στο Μιλάνο και τη Στοκχόλμη αντίστοιχα για την προσεχή τουριστική περίοδο.

 Σύμφωνα με δελτίο τύπου έγιναν ενδιαφέρουσες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες και ΜΜΕ της Ιταλίας και της Σκανδιναβίας, οι οποίοι εξέφρασαν μεγάλο ενδιαφέρον για το Νότιο Αιγαίο και αποδέχτηκαν με ικανοποίηση την πρόσκληση από την ΠΝΑ να συμμετέχουν σε δημοσιογραφικές αποστολές και famtrips τόσο στους δημοφιλείς όσο και στους λιγότερο γνωστούς προορισμούς, στο ευρύ κοινό, των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Να σημειωθεί ότι στην έκθεση ΒΙΤ, η ΠΝΑ φιλοξένησε δεκατρία νησιά και πιο συγκεκριμένα τη Ρόδο, την Κω, τη Σαντορίνη, την Πάρο, την Αστυπάλαια, την Κάρπαθο, την Άνδρο, τη Φολέγανδρο, τη Σέριφο, την Κέα, την Αμοργό, την Αντίπαρο και τη Μήλο.

Στην έκθεση Grekland Panorama, φιλοξενήθηκαν εννέα νησιά και συγκεκριμένα η Ρόδος, η Κάλυμνος, η Άνδρος, η Ίος, η Σέριφος,   η Αντίπαρος,  η Μήλος, η Σίφνος και  η Αμοργός.
 
4,5 ΤΟΝΟΙ ΚΑΠΑΚΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΕΣ  ΡΟΔΟΥ

2.500.000 καπάκια!! κατάφεραν να συγκεντρώσουν και να στείλουν σε εργοστάσιο ανακύκλωσης οι Εθελοντές Σαμαρείτες Διασώστες και Ναυαγοσώστες Ρόδου με την υποστήριξη των πολιτών ‘’από το πιο μικρό νησάκι έως την πιο απομακρυσμένη περιοχή.’’ στο πλαίσιο της δράσης «Μαζεύω καπάκια Μοιράζω χαμόγελα».

‘’Με την συλλογή και την ανακύκλωση από καπάκια μπορούμε να χαρίσουμε αναπηρικά αμαξίδια, πρόσθετα μέλη ή εξειδικευμένα ορθοπεδικά είδη χωρίς να επιβαρύνουμε οικονομικά κανένα. Όσο μας προσφέρετε καπάκια τόσο θα χαρίζουμε χαμόγελα σε περισσότερα παιδιά. Συνεχίζουμε δυναμικά!!!’’ αναφέρουν σε σχετική τους επιστολή.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

‘’ΕΦΥΓΕ’’ Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ

Άλλη μία απώλεια «μετράει» από το απόγευμα της Δευτέρας η δημοσιογραφική οικογένεια της Κω.

Ο αγαπημένος συνάδελφος Σωκράτης Βασιλειάδης, δημοσιογράφος του ΔΗΡΑΣ ,τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του, «έφυγε» από κοντά μας, στο διαμέρισμα που διέμενε με τη μητέρα του στην Αθήνα, σε ηλικία 54 ετών.

Ο θάνατος του προήλθε  από παθολογικά αίτια, καθώς η υγεία του ήταν αρκετά επιβαρυμένη τα τελευταία χρόνια.

Ο Σωκράτης θα μείνει στη μνήμη μας με τις εξαιρετικές μεταδόσεις του στις παρελάσεις των εθνικών επετείων, αλλά και το μοναδικό του τρόπο να παρουσιάζει τα δελτία ειδήσεων σε τηλεόραση και ραδιόφωνο.

Τα θερμά μας συλλυπητήρια εκφράζουμε στην οικογένεια του.

ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ Η  ΜΕΙΖΟΝΑ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΝΥΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Αναφορά στην εισαγγελία της Κω για να επισπευσθούν οι διαδικασίες έρευνας των καταγγελιών της νυν προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου Κω Βάσως Πη, κατέθεσε χθες το μεσημέρι η επικεφαλής της παράταξης «Όραμα, κίνημα πολιτών Κω» και πρώην πρόεδρος της εν λόγω δημοτικής επιχείρησης Ιωάννα Ρούφα.

Σε δηλώσεις της η κ. Ρούφα έκανε λόγο για «σαθρά εργαλεία» τα οποία χρησιμοποιεί η δημοτική αρχή προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκειά της και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη ρίχνοντας λάσπη, ενώ επανέλαβε τα περί «πολιτικής κατινιάς», συμπεριλαμβάνοντας αυτή τη φορά και «μερίδα του τοπικού τύπου».

«Επειδή εμείς ούτε φοβόμαστε, ούτε εκβιαζόμαστε, είμαστε σήμερα εδώ για να καθαρίσει η υπόθεση μία ώρα αρχύτερα» δήλωσε, προσθέτοντας πως για το πολιτικό κομμάτι της υπόθεσης, η παράταξή της είναι σε μία φάση αναδιοργάνωσης, ανασυγκρότησης και αυτοκάθαρσης.’’Εάν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν και σε ότι αφορά στην παράταξή μας αυτά τα στελέχη που θα ανήκουν σε αυτή θα δουν το δρόμο της εξόδου.’’ σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΗΣ 80 ΑΔΤΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Τη παραχώρηση του κτηρίου της πρώην 80 ΑΔΤΕ ( ο διαγωνισμός για την εκποίηση του οποίου από το ΤΑΙΠΕΔ παγώνει) θα ζητήσει ο δήμος της Κω από τη νέα κυβέρνηση ..απάντησε σε σχετικό ερώτημα στη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Συντονισμού & Δημοτικής Περιουσίας, Μιχάλης Χατζηκαλύμνιος.

Για την εμπλοκή του έργου στη Ζιά είπε ‘’Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσει ο δήμος την πλατεία της Ζιάς έτσι όπως είναι τώρα αλλά "έστω και με άσφαλτο" η πλατεία θα αποδοθεί ώστε να είναι χώρος επισκέψιμος ‘’

Για  την ακίνητη περιουσία του δήμου εξήγησε ότι η συνολική πρόταση αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας θα έχει ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο.

Σε ότι αφορά στην ΚΟΙΝΣΕΠ στην Αίγλη απάντησε ότι ο δήμος εφόσον προχωρήσει η διαδικασία έξωσης εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αξιοποίησης της με διαγωνισμό ή ακόμα και με ΚΟΙΝΣΕΠ.

Για την μεταφορά τέλος του ΔΗΡΑΣ στην Αλεξάντερ  Φάσιον και στη πίσω πλευρά στο διώροφο κτήριο, που στεγάζονταν παλιά δημ. υπηρεσίες, απάντησε ότι θα έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι ενώ για το ΑΚΤΑΙΟ υπενθύμισε πως θα βγει σε διαγωνισμό χωρίς ωστόσο να προσδιορίζει τους όρους χρήσης.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/02/2015 - 10:37