Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Καρδίτσας  18/2/2015


Εξιχνιάστηκε η δολοφονία της 95χρονης από το Κοσκινά Καρδίτσας

Στη σύλληψη τεσσάρων αθίγγανων προχώρησε το Τμήμα Ασφαλείας Καρδίτσας για την υπόθεση της διάρρηξης σπιτιού στο Κοσκινά του δήμου Παλαμά, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο μιας 95χρονης γυναίκας. Η ηλικιωμένη γυναίκα βρέθηκε νεκρή φιμωμένη με ένα μαντήλι και πεσμένη στο πάτωμα της κουζίνας, το πρωί της Τετάρτης, 5 Φεβρουρίου. Οι αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας αξιοποιώντας πληροφορίες και ευρήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέληξαν στους τέσσερις αθίγγανους. Σήμερα αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Παραδόθηκε το κλειστό Γυμναστήριο Μουζακίου από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

Μετά από 18 χρόνια από την υπογραφή της σύμβασης παραδόθηκε προς προς χρήση το κλειστό γυμναστήριο του Δήμου Μουζακίου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Τσιάκο και το δήμαρχο Μουζακίου Γιώργο Κωτσό. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός: «Ένα ακόμη αθλητικό έργο, το κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου, το οποίο έμενε κλειστό όλα αυτά τα χρόνια, γίνεται λειτουργικό και αποκτά ζωή. Είναι ένα έργο αθλητικής ζωής και προσφοράς, που αποτελούσε αίτημα των νέων, αλλά και γενικότερα των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Μετά το πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη στέγη του γυμναστηρίου, ολοκληρώσαμε την τεχνική μελέτη, δημοπρατήσαμε το έργο και προβήκαμε στην αντικατάστασή της, η οποία όλο αυτό το διάστημα παρέμενε ημιτελής με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές λόγω των καιρικών φαινομένων. Από την πλευρά του ο κ. Β. Τσιάκος τόνισε: «Παραδίδουμε σήμερα ένα σύγχρονο γυμναστήριο στους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο που για χρόνια το περίμεναν οι κάτοικοι του Δήμου Μουζακίου και που η αιρετή Περιφέρεια το έκανε πράξη. Συνεχίζουμε το έργο μας καθημερινά, με μοναδικό γνώμονα το καλό της περιοχής μας» Ο κ. Γ. Κωτσός αναφέρθηκε στο ιστορικό του έργου και την πορεία ολοκλήρωσής του, την οποία χαρακτηρισε Γολγοθά, αφού όταν η νέα δημοτική αρχή παρέλαβε το δήμο, το 2003, διαπιστώθηκε ότι το κτίριο ήταν και μάλιστα οριοθετημένο μέσα στην κοίτη του Παμίσου ποταμού, ενώ στο ρυμοτομικό του Μουζακίου ο συγκεκριμένος χώρος ήταν χαρακτηρισμένος ως χώρος στάθμευσης λεωφορείων. Ο κ. Κωτσός αναφέρθηκε και στα χρηματοδοτικά προβλήματα, στις αλλαγές 4 εργολάβων έως ότου ολοκληρωθεί το έργο, στις κακοτεχνίες και τις αστοχίες που υπηρχαν.

Διαμαρτυρία του δημάρχου Σοφάδων για τη μετακίνηση των γιατρών

Διαμαρτύρεται ο δήμαρχος Σοφάδων κ. Θάνος Σκάρλος διαμαρτύρεται για την επιχειρούμενη μετακίνηση δυο γιατρών από το Κέντρο Υγείας Σοφάδων, τονίζοντας ότι τα κενά στα νοσοκομεία και τις διάφορες μονάδες υγείας επιχειρούνται να κα καλυφθούν με «μπαλώματα», ενώ χαρακτηρίζει αυτήν την πρακτική άκρως επικίνδυνη. Ο κ. Σκάρλος ζητά να ανακληθεί η συγκεκριμένη απόφαση της 5ης ΥΠΕ, και μεταξύ άλλων, αναφέρει: «Τέτοιες αποφάσεις επιδεικνύουν πρωτοφανή άγνοια για τα λειτουργικά προβλήματα και για το φόρτο εργασίας. Αγνοούν –εσκεμμένα (;)- πως το Κέντρο Υγείας Σοφάδων εντάσσεται στη Γ΄ζώνη μιας και εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση μέλη ευπαθών ομάδων πληθυσμού, ενώ ταυτόχρονα εξυπηρετεί και ασθενείς ημιορεινών και ορεινών περιοχών».

Νέες χιονοπτώσεις χωρίς προβλήματα

Νέες χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στα ορεινά του νομού Καρδίτσας χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν προβλήματα. Όσοι μετακινηθούν προς τις ορεινές περιοχές θα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες σε περίπτωση που χρειαστεί να τις χρησιμοποιήσουν.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 18/02/2015 - 10:43