24ώρες Ελλάδα από το ARTE τον 15Αύγουστο

Αφιέρωμα με ελληνικές ταινίες και ντοκιμαντέρ, μεταξύ αυτών και διεθνείς συμπαραγωγές της ΕΡΤ και παρουσίαση από τη Δήμητρα Καζή, με γυρίσματα σε Ύδρα και την Αθήνα, παρουσιάζει ανήμερα το 15Αύγουστο το γαλλογερμανικό ARTE. O γενικός τίτλος της θεματικής μέρας για την Ελλάδα θα είναι «windofchange» και η προσέγγιση αυτή τη φορά θα είναι διαφορετική. Το βάρος δεν θα πέφτει στα αίτια της οικονομικής ύφεσης αλλά στην καθημερινότητα ενός λαού που ενώ δοκιμάζεται σκληρά προσπαθεί ταυτόχρονα να αντιμετωπίσει με τολμηρές πρωτοβουλίες τις δυσμενείς κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.

Το αφιέρωμα θα ξεκινήσει στις εννιά το πρωί και θα διαρκέσει έως τις τέσσερις τα ξημερώματα.

Θα περιλαμβάνει συνολικά 20 τηλεοπτικά προγράμματα, κυρίως ντοκιμαντέρ, αλλά και δύο ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας.

Οι θεματικές που καλύπτουν τα προγράμματα αυτά είναι: η Ελλάδα ως αγαπημένος ταξιδιωτικός προορισμός, ο πολιτισμός της και η Ελλάδα και οι Έλληνες σήμερα, που αποτελούν και το λεγόμενο prime time, τη ζώνη υψηλής τηλεθέασης, της ημέρας.

Εκεί θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ «Point of no return» της Αλκμήνης Μπούρα, «Little Land» του Νίκου Νταγιαντά, «Ομορφιές και δυσκολίες» του Κίμωνα Τσακίρη και «Ενα βήμα μπροστά» του Δημήτρη Αθυρίδη. Τα τρία τελευταία είναι διεθνείς συμπαραγωγές με συμμετοχή της ΕΡΤ, που χρηματοδοτήθηκαν ειδικά γι’ αυτό το αφιέρωμα.

Σημειώνεται ότι επτά από τα συνολικά 20 προγράμματα είναι διεθνείς συμπαραγωγές της ΕΡΤ με το ARTE.

Οι παρουσιάσεις που θα κάνει η Δήμητρα Κουζή ουσιαστικά αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της θεματικής ημέρας και συνδέουν τα προγράμματα μεταξύ τους, ενώ παράλληλα θα παρέχουν στον τηλεθεατή πληροφορίες για τη χώρα μας.

Τα γυρίσματα έγιναν στην Υδρα και την Αθήνα, το διάστημα 2-5 Ιουνίου 2013, με συνεργείο εννέα ατόμων.

Στην Ύδρα, γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι, την πόλη, το Καμίνι και την οικία Κουντουριώτη.

Στην Αθήνα, τα γυρίσματα έγιναν στον λόφο του Φιλοπάππου, το Σύνταγμα, τον Εθνικό κήπο, την Πλάκα, το Μεταξουργείο, το Γκάζι, την Πλατεία Αγ. Ειρήνης και το λιμάνι του Πειραιά.

Στο αφιέρωμα του ARTE περιλαμβάνονται επίσης παραγωγές όπως: «Food for Love» της Μαριάννας Οικονόμου, μια σειρά προσωποκεντρικών ντοκιμαντέρ πέντε επεισοδίων για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Κρήτη, Ιόνια Νησιά και Πελοπόννησο, «Colossi of Love» του Νίκου Μιστριώτη, «Μηχανισμός των Αντικυθήρων» του Mike Beckham και «Καναρίνι μου γλυκό» του Roy Sher. Θα μεταδοθούν όμως και δύο ταινίες: «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου και «Στρέλλα» του Πάνου Κούτρα.

Πηγή:Εφημερίδα των Συντακτών - Na Presseportal

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54