Ειδήσεις από την ΕΡΑ Τρικάλων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΤΡΙΚΑΛΑ  19/3/2015



-- «Υπηρεσία Κοινοτικής Διαμεσολάβησης» θα ονομάζεται η Δημοτική Αστυνομία η οποία φαίνεται ότι επανασυστήνεται στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σύμφωνα με τροπολογία που συνέταξαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και ο αν. υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Οι εκπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας του δήμου Τρικκαίων εκφράζουν την ικανοποίησή τους από τη συγκεκριμένη εξέλιξη. Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το δημοτικό συμβούλιο είχε εκδώσει ψήφισμα υπέρ της επανασύστασης της δημοτικής αστυνομίας στην τελευταία του συνεδρίαση.

-- Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΕΗ θα πραγματοποιήσει σήμερα το Κίνημα κατά των πλειστηριασμών και των διακοπών ηλεκτρικού ρεύματος και νερού, με αφορμή την διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στο σπίτι ενός Τρικαλινού, ο οποίος διαμένει με τη γυναίκα του και τα τρία ανήλικα παιδιά του.

-- Το ΕΠΑΛ Φαρκαδόνας και η διευθύντριά του, Αθηνά Κοντογιάννη, μαζί με τον Σκηνοθέτη και Καθηγητή Θωμά Φωτόπουλο, τους πρωταγωνιστές Αχιλλέα Δουρδούρη και Αθανασία Μπακλαβά τους μαθητές του Σχολείου και τον Σύλλογο των καθηγητών, υποδέχτηκαν στο χώρο των προβολών Μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής, όπου τους απονεμήθηκε το 2ο βραβείο του 7ου Μαθητικού Κινηματογραφικού Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους Λάρισας – Artfools, με την ταινία που είχαν δημιουργήσει : «Δώσε μου λίγο ουρανό». Η ταινία πραγματεύεται τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης σε μια Ελληνική οικογένεια και στην καθημερινότητα ενός μαθητή, τις συνθήκες που μπορεί να βιώσει, λόγω της ανέχειας, αλλά εκπέμπει παράλληλα και μηνύματα ανθρωπιάς, αισιοδοξίας κι αλληλεγγύης, μέσω της ενεργοποίησης και της προσφοράς.

-- Εφιαλτική νύχτα χθες για 60χρονο Τρικαλινό καθώς άγνωστοι μπήκαν σπίτι του, τον χτύπησαν και άρπαξαν... 100 € (!!!) και τα κλειδιά του χωρίς πινακίδες αυτοκινήτου του. Χθες το βράδυ άγνωστοι διέρρηξαν σπίτι πάνω σε κεντρικό δρόμο, πίσω από τον Κλωτσοτήρα. Σύμφωνα με πληροφορίες  βρήκαν μέσα στο σπίτι τον ιδιοκτήτη ο οποίος αντιστάθηκε και τελικά δέχθηκε χτυπήματα. Οι άγνωστοι άρπαξαν... 100 € και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του 60χρονου και τράπηκαν σε φυγή. Είναι χαρακτηριστικό δε ότι το αυτοκίνητο... δεν είχε πινακίδες, ενώ μόλις λίγα λεπτά αργότερα φαίνεται πως άρπαξαν από άλλο όχημα πινακίδες, καθώς αναφέρθηκε κλοπή.
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19/03/2015 - 09:46