Ειδήσεις από την ΕΡΑ Τρικάλων

ΕΙΔΗΣΕΙΣ -ΤΡΙΚΑΛΑ  12/5/2015


Εντοπίστηκε χθες το απόγευμα ο νεαρός ο οποίος αναστάτωσε την πόλη των Τρικάλων το μεσημέρι της Δευτέρας, ρίχνοντας τα λεφτά στο ποτάμι...Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για νεαρό φοιτητή, ο οποίος φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα. Εν τωμεταξύ απερρίφθη και το σενάριο να πρόκειται για πλαστά χαρτονομίσματα, καθώς όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στην Α.Δ. Τρικάλων έφτασαν περί τα 300 €, σε χαρτονομίσματα των 50 και 100 € και από έλεγχο προέκυψε η γνησιότητά τους.

Στα Τρίκαλα βρέθηκε χθες ο Γ. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ευτύχης Φυτράκης.Ο κ. Φυτράκης βρέθηκε στο Σωφρονιστικό Ίδρυμα των Τρικάλων και συναντήθηκε με τον Διευθυντή Στέφανο Αθάνατο και Σωφρονιστικούς Υπαλλήλους, ενώ στην συνέχεια είχε και συνάντηση με τον Διοικητή του Τμήματος Εξωτερικής Φύλαξης των Φυλακών, Αστυνομικό Υποδιευθυντή Αθανάσιο Καππά.Στις συναντήσεις αυτές, ο κ. Φυτράκης, κατέγραψε τα προβλήματα, συζήτησε τρέχοντα ζητήματα και στο πλαίσιο των συναντήσεών του αναλύθηκαν τα έργα που έχουν γίνει για την «θωράκιση» των Φυλακών Τρικάλων.

Μετά τον καθαρισμό του δάσους του Διαλεχτού ο δήμος Τρικκαίων με την εθελοντική ομάδα θα προχωρήσει στον καθαρισμό του άλσους του Προφήτη Ηλία. Η Ομάδα Εθελοντών Τρικάλων, καλεί όλους τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές να μετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία προστασία του διαμαντιού της πόλης. Εθελοντικές ομάδες και φορείς έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους και επομένως προχωρά, το δεύτερο στάδιο της κινητοποίησης για την προστασία αλσών και δασών του Δήμου.

Ο Δήμος Τρικκαίων, με γνώμονα τη συμμετοχή των τρικαλινών στη λήψη αποφάσεων για ζητήματα της καθημερινότητας και, ουσιαστικά, για ζητήματα της δημόσιας ζωής, ανακοινώνει ότι ξεκινά τη διαβούλευση για τη Νέα Κανονιστική Διάταξη για τους Κοινόχρηστους Χώρους.Η νέα αυτή Κανονιστική αποτελεί προϊόν μελέτης της υπάρχουσας κατάστασης, αλλά αποβλέπει στον Δήμο των επόμενων ετών, προκειμένου το νέο πλαίσιο να αφορά, τόσο τους καταστηματάρχες, όσο και, κυρίως, τους πεζούς.Ταυτοχρόνως διαμορφώνονται οι όροι για τους ποδηλάτες, τους οδηγούς, τις πλατείες, τα πεζοδρόμια, τους πεζοδρόμους. Ο Δήμος Τρικκαίων επιθυμεί και επιδιώκει τη συμμετοχή όλων των τρικαλινών σε αυτή τη διαβούλευση, η οποία ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Μαΐου και θα λήξει το βράδυ της Παρασκευής 16 Μαΐου.

Σήμερα στις 12.30 θα γίνει ενημέρωση των Λυκειακών επιτροπών για τις Πανελλήνιες,στο 1ο ΕΠΑΛ ( Μπάρα). Θα παραβρίσκεται και η νέα Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας, αλλά και η Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων Βάσω Κάκλα, προκειμένου να δώσουν σαφείς κατευθύνσεις.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 12/05/2015 - 09:53