Ισχυρή έκρηξη στη Βηρυτό - Εννέα νεκροί

Τουλάχιστον εννέα νεκροί είναι ο απολογισμός της ισχυρής έκρηξης η οποία σημειώθηκε σε ώρα αιχμής στην πυκνοκατοικημένη συνοικία Ρέουις της νότιας Βηρυτού, η οποία θεωρείται προπύργιο της λιβανικής οργάνωσης Χεζμπολάχ. Πληροφορίες κάνουν επίσης λόγο για τουλάχιστον 30 τραυματίες.

Σύμφωνε με τον υπουργό Εσωτερικών του Λιβάνου Μαρουάν Σαρμπέλ η έκρηξη προκλήθηκε από παγιδευμένο αυτοκίνητο, από την οποία κάηκαν πολλά αυτοκίνητα ενώ άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε ένα κοντινό κτίριο. Άλλα πέντε κτίρια υπέστησαν μεγάλες ζημιές.
 

Ο ραδιοφωνικός σταθμός αλ Νουρ, ο οποίος πρόσκειται στη Χεζμπολάχ, έκανε λόγο για μια έκρηξη τεράστιας ισχύος. Μέλη της Χεζμπολάχ απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο σημείο, αφήνοντας να περνούν μόνο ασθενοφόρα.
 

Η έκρηξη σημειώθηκε μία ημέρα έπειτα από μια ομιλία του ηγέτη της Χεζμπολάχ, σεΐχη Χάσαν Νασράλα, με την οποία το κίνημα ανέλαβε την ευθύνη για μια ενέδρα εναντίον μιας περιπόλου των ένοπλων δυνάμεων του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο. Τέσσερις Ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν στην ενέδρα αυτή.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54