Αίγυπτος: Ανησυχία για νέα κλιμάκωση της βίας - Με πραγματικά πυρά απειλεί η αστυνομία

Παγωμένη παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις στην Αίγυπτο. Το υπουργείο Εσωτερικών της Αιγύπτου ανακοίνωσε σήμερα ότι έδωσε εντολή στην αστυνομία να χρησιμοποιεί πραγματικά πυρά για να αμύνεται σε περίπτωση που δέχεται επίθεση ή σε περίπτωση που σημειώνονται επιθέσεις εναντίον δημοσίων κτιρίων και δημόσιας περιουσίας. Η κυβέρνηση της Αιγύπτου παράλληλα διεμήνυσε ότι είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει «τρομοκρατικές ενέργειες» στις οποίες προβαίνουν οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι.


Η Μουσουλμανική Αδελφότητα από την πλευρά της ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ανατρέψει το «στρατιωτικό πραξικόπημα», καλώντας τον κόσμο σε νέες συγκεντρώσεις.

 

Οπαδοί της Αδελφότητας πυρπόλησαν κυβερνητικά κτίρια στο Κάιρο, ενώ εκατοντάδες πραγματοποίησαν στην Αλεξάνδρεια διαδήλωση για τους νεκρούς της αιματηρής επέμβασης στις συγκεντρώσεις υπέρ του Μόρσι. Δεν έλειψαν και εκεί οι συμπλοκές, ενώ επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν από αγνώστους ενόπλους στο Σινά.

 

Να σημειωθεί ότι ο στρατός έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ, η οποία μειώθηκε κατά δύο ώρες και ισχύει μεταξύ 21:00 και 06:00.

 

Η αιματοχυσία υπενθυμίζεται ότι ξέσπασε την Τετάρτη όταν οι δυνάμεις ασφαλείας διέλυσαν τα στρατόπεδα καθιστικής διαμαρτυρίας οπαδών του ανατραπέντος προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι στο Κάιρο, έπειτα από τις εκτεταμένες ταραχές ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και στους υποστηρικτές του.

Σχετική είδηση: Φόβοι για νέο λουτρό αίματος στην Αίγυπτο - Στις φλόγες κυβερνητικό κτήριο στη Γκίζα

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 15/08/2013 - 22:04