Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου

Ειδήσεις από την ΕΡΑ Ρόδου  8/4/2015



ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΔΕΣΜΕΥΤΗΚΕ ΤΟ ΥΠ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΕΞΕΥΡΕΣΗ ΧΩΡΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΑΘΛΙΕΣ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ‘’ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ’’ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΚΩ

ΔΗΜΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

Για την άμεση στελέχωση των υπηρεσιών της αστυνομίας, με αποσπάσεις καθώς και την άμεση δρομολόγηση της διαδικασίας προκειμένου να εκδηλώσουν ενδιαφέρον οι ένστολοι που επιθυμούν να αποσπαστούν στην Κω δεσμεύτηκε μόνο ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Αναγνωστάκης με τον οποίο συναντήθηκαν χθες εκπρόσωποι της Ένωσης Αστυνομικών Κω.

Παράλληλα, ο κ. Αναγνωστάκης, γνωστοποίησε στους συνδικαλιστές την άμεση αποστολή υλικοτεχνικού εξοπλισμού, δηλαδή ηλεκτρονικών υπολογιστών για τη λήψη αποτυπωμάτων των μεταναστών, αλλά και τη βελτίωση της γραμμής με το Υπουργείο, αφού η αναγνώριση των αποτυπωμάτων, γίνεται από το κεντρικό σύστημα.

Σε ότι αφορά στο καίριο και φλέγον ζήτημα εξεύρεσης χώρου φιλοξενίας, το Υπουργείο παρέπεμψε σε άλλα συναρμόδια υπουργεία και στην Περιφέρεια.

Εντωμεταξύ η εισροή προσφύγων συνεχίζεται με αυξημένους ρυθμούς παρά τις προσπάθειες της αποδυναμωμένης αστυνομικής υπηρεσίας να εκδίδουν 80 και 90 βεβαιώσεις την ημέρα προκειμένου να αναχωρούν οι μετανάστες για Αθήνα.
Άθλιες εντωμεταξύ συνεχίζουν να είναι οι συνθήκες ‘’φιλοξενίας ‘’ στο αίθριο της αστυνομίας  με τους αστυνομικούς να κάνουν υπερωρίες και τους γιατρούς χωρίς σύνορα να παρέχουν ιατρική φροντίδα πίσω από μια πλαστική κουρτίνα αφού Δήμος Περιφέρεια και Κράτος αρνούνται να δώσουν λύση παραχωρώντας ένα υποτυπώδη αξιοπρεπή χώρο για τη προσωρινή διαμονή των μεταναστών.

ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΥΚΗ ΣΤΟ ΤΙΓΚΑΚΙ

Στον εντοπισμό και τη διάσωση τριάντα εννέα ακόμα προσφύγων προχώρησαν, πρωινές ώρες χθες στελέχη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής σε ιστιοφόρο σκάφος προσαραγμένο σε αβαθή  στη θαλάσσια περιοχή Αλυκή στο Τιγκάκι της Κω.

Οι τριάντα εννέα επιβαίνοντες μεταφέρθηκαν στο Αστυνομικό τμήμα όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, ενώ το ιστιοφόρο αποκολλήθηκε και ρυμουλκήθηκε στη Μαρίνα Κω .

Χ. ΚΟΚΚΙΝΟΣ  ‘’ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΡΑΓΔΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ’’

Στον Έλληνα Επίτροπο της ΕΕ για την Μετανάστευση, Δημήτρη Αβραμόπουλο, προτείνει να απευθυνθεί το Περιφερειακό συμβούλιο, ο αντιπεριφερειάρχης Χαράλαμπος Κόκκινος προτρέποντας τη κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Ο κ. Κόκκινος αναφερόμενος στη  ραγδαία αύξηση μετανάστευσης στα νησιά του Αιγαίου, λόγω κυρίως της εμπόλεμης κατάστασης σε χώρες της Β. Αφρικής και της Μ. Ανατολής, και της εξάπλωσης της φτώχειας κάνει λόγο για επικίνδυνο φαινόμενο που εξελίσσεται για τις νησιωτικές κοινωνίες, και μάλιστα λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Εξηγεί πως ασθενεί η παρουσία της FRONTEX στο Αιγαίο και σε συνδυασμό με τις υποστελεχωμένες υπηρεσίες δίνουν την ευκαιρία στους σύγχρονους ‘’δουλεμπόρους’’  να μεταφέρουν μετανάστες.

Παράλληλα τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση  οφείλει να συνδράμει και να συνεργαστεί  με την ελληνική κυβέρνηση ώστε να παταχθεί το σύγχρονο δουλεμπόριο και να  περιφρουρηθούν  τα νησιά του Αιγαίου, που αποτελούν τα  σύνορα της ΕΕ με την Ασία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

Η. ΚΑΜΑΤΕΡΟΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ’’ΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΚΩ’’

Ποιος είναι ο λόγος που δεν εγκρίνεται ο προϋπολογισμός  από τις αρμόδιες υπηρεσίες με αποτέλεσμα ,εκτός των άλλων , οι εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοφωνικού Τηλεοπτικού Σταθμού Κω (ΔΗΡΑΣΚΩ)να μένουν απλήρωτοι ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός.

Παράλληλα ζητά να μάθει τι μέτρα σκοπεύει να πάρει για να συνεχίσει τη λειτουργία του το ακριτικό αυτό μέσο που επιτελεί πολιτιστικό , κοινωνικό και εθνικό έργο , επιχορηγούμενο ετησίως από τον Δήμο Κω και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι ;

Υπενθυμίζουμε ότι δεν εγκρίνεται ο προϋπολογισμός από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το 2015 και οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας από τη Μ. Δευτέρα .

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ‘’ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΜΟΙΒΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ’’

 ‘’ Ιδιοκτήτης των Δημοτικών Μέσων Ενημέρωσης είναι ο Δήμος Κω και όχι οι 14 εργαζόμενοι σε αυτά. Με δικές του αποφάσεις ιδρύθηκαν, στηρίχθηκαν και λειτούργησαν όλα αυτά τα χρόνια, σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, τις δυνατότητες του Δήμου και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας ’’τονίζουν σε επιστολή τους οι εργαζόμενοι προσθέτοντας ότι λειτούργησαν και λειτουργούν εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, του εκάστοτε Διοικητικού Συμβουλίου και των υπεύθυνων σύμφωνα με την οριζόμενη ιεραρχία. αποδεχόμενοι εδώ και 25 χρόνια λειτουργία έξω και πέρα από τις προβλέψεις της εργατικής νομοθεσίας με μοναδικό γνώμονα την αγάπη για την εργασία τους και την ευθύνη απέναντι στους πολίτες .

Δεχθήκαν, εξηγούν στην ίδια επιστολή οι εργαζόμενοι , εθελουσίως χαμηλότερες αμοιβές επί σειρά ετών, εξαήμερη εργασία, δίσπαστο και τρίσπαστο ωράριο, απλήρωτη υπερωρία και εργασία Σαββατοκύριακα, γιορτές και αργίες, δίχως την παραμικρή αμοιβή πέραν του βασικού μισθού.

‘’Καταφέραμε ‘’επισημαίνουν οι 14 εργαζόμενοι του Δημοτικού Ραδιοτηλεοπτικού σταθμού της Κω ‘’να ζήσουμε με λειψά εισοδήματα, να διάγουμε βίο ταπεινό και ποτέ δε διεκδικήσαμε αυτά που δικαιούμαστε σύμφωνα με τους κανόνες της Ελληνικής Πολιτείας. Δεν μπορούμε όμως να επιβιώσουμε δίχως καν τη στοιχειώδη αμοιβή της εργασίας μας και το γεγονός ότι παραμένουμε επί τρίμηνο απλήρωτοι μας έχει οδηγήσει σε απόγνωση. Η επίσχεση εργασίας στην οποία προχωρήσαμε, σύμφωνα με τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αποτελεί έσχατο διάβημα σε όλες τις κατευθύνσεις.’’

 ‘’Η ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΣΟΥ, ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟΣ ΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ’’

Η δημοτική παράταξη’’ ΟΡΑΜΑ’’ δηλώνει ρητά πως η διατήρηση του μέσου και ως εκ τούτου και των θέσεων εργασίας αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο δημοκρατικής νομιμότητας και πολιτικής ηθικής.’’ Το παραμύθι με το δήθεν ακριβό ΔΗΡΑΣ τελειώνει εδώ.’’ τονίζει χαρακτηριστικά ,στηρίζοντας ταυτόχρονα την επιλογή των εργαζομένων να ακολουθήσουν τη νομική οδό με επίσχεση εργασίας .

Με τους εργαζόμενους θα συζητήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης αναλυτικά την Μ. Τετάρτη . Στη δήλωση διευκρινίζεται επίσης ότι η διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 10 του νόμου 4071/2012 και η σχετική παράταση που έδινε δεν αφορά στο ΔΗΡΑΣ καθώς ο ΔΗΡΑΣ δεν είναι επιχείρηση του Π.Δ. 410/1995. Ο ΔΗΡΑΣ είναι επιχείρηση ειδικού σκοπού ιδρύθηκε και διέπεται από το Π.Δ. 25/1988. Άλλωστε, συμπληρώνει, δεν είναι τυχαίο πως και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην αρνητική εισήγησή της δεν επικαλείται τον συγκεκριμένο νόμο.

ΑΚΥΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΤΡΟΧΟΔΡΟΜΟΥΣΕ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ EASY JET

Σε τεχνικούς λόγους οφείλεται η απόφαση των πιλότων της Easy Jet να ακυρώσουν την απογείωση του αεροσκάφους από το αεροδρόμιο της Κω το μεσημέρι της Δευτέρας.

Το αεροσκάφος της εταιρίας με προορισμό το Λονδίνο τροχοδρομούσε στο διάδρομο απογείωσης του ΚΑΚΩ όταν οι πιλότοι έδωσαν ακύρωση στην απογείωση καθώς  ακούστηκε κάποιος περίεργος θόρυβος, προερχόμενος πιθανότατα από πρόβλημα σε μια από τις ενδείξεις των λαδιών.

Οι υπεύθυνοι της εταιρίας επίγειας εξυπηρέτησης του αεροσκάφους αρνήθηκαν να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση.

Το αεροσκάφος παρέμεινε στο αεροδρόμιο της Κω, ενώ οι επιβάτες αναχώρησαν για τον προορισμό τους αρκετές ώρες αργότερα, με άλλο αεροσκάφος της εταιρίας που ήρθε από την Ιταλία.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΑΡΠΑΘΟ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΑΠΟ ‘’ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ’’

Μετά τις 15 Μαϊου αναμένεται να  πραγματοποιηθεί  για δεύτερη χρονιά  από τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Δωδεκανήσου σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού» οδοντιατρική πρόληψη και θεραπεία σε μαθητές  της Καρπάθου, του Καστελλορίζου, της Χάλκης και   της Τήλου σύμφωνα με δήλωση του δήμου Καρπάθου.

Για την υλοποίηση του προγράμματος, το «Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει την Κινητή Μονάδα Προληπτικής Οδοντιατρικής- πλήρως εξοπλισμένη- και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος  Δωδεκανήσου  θα καλύψει όλα τα αναγκαία υλικά.
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 08/04/2015 - 14:00