Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πάτρας


1)Επίθεση σε νεαρή γυναίκα για λίγα ευρώ

Σοκ στο κέντρο της Πάτρας το μεσημέρι για νεαρή γυναίκα, η οποία δέχθηκε την επίθεση ενός άνδρα στην οδό 25ης Μαρτίου. ΄Ολα δείχνουν ότι ο δράστης επιτέθηκε στη γυναίκα για να τής αποσπάσει χρήματα. Η νεαρή γυναίκα προσέφυγε σε παρακείμενο φαρμακείο όπου τής παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Παράλληλα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, οι άνδρες της οποίας έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δράστη.

2)Γενική Συνέλευση Καθηγητών το απόγευμα (20 Αυγούστου) στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Επί ποδός δηλώνουν ότι βρίσκονται οι καθηγητές ενόψει της νέας εκπαιδευτικής χρονιάς, που προβλέπεται ιδιαίτερα οδυνηρή για τα δύο τρίτα εξ  αυτών. Ολα τα προβλήματα που έχουν ανακύψει μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για κατάργηση ειδικοτήτων και τις απολύσεις (=διαθεσιμότητα), θα συζητηθούν στην απογευματινή συνέλευση που θα γίνει στις 7.30, στο Εργατο-ϋπαλληλικό Κέντρο της Πάτρας.

3)Κλαδί από πλάτανο τραυμάτισε έγκυο στο Γρίμποβο

Κλαδί από πλάτανο έπεσε στο κεφάλι γυναίκας εγκύου, στη θέση Γρίμποβο της Ναυπάκτου, την οποία και τραυμάτισε. Τραυματίστηκαν ακόμα ελαφρά τρία άτομα.

4)Καυγάς στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου Πατρών για την προτεραιότητα

Καυγάς στήθηκε το πρωί στο ΙΚΑ Αγ. Αλεξίου ανάμεσα σε δύο ασφαλισμένους για το ποιός θα πάρει πρώτος εισιτήριο για τον γιατρό. Χρειάστηκε η επέμβαση της Αστυνομίας για να κατέβουν οι τόνοι. Να προσθέσουμε ότι πληθαίνουν τα περιστατικά παραπόνων και έκρυθμης ατμόσφαιρας στο συγκεκριμένο υποκατάστημα του ΙΚΑ το τελευταίο χρονικό διάστημα.

5)"ΟΧΙ" των πολιτών της Πάτρας - Αχαϊας στην τελευταία απόφαση της ΕΒU

Με κάθε τρόπο οι Πατρινοί πολίτες και συνακόλουθα οι Αχαιοί εκφράζουν την συμπαράσταση τους στον αγώνα της ΕΡΤ, μέσω των εκπομπών που βγαίνουν στον αέρα. Δεν είναι λίγοι οι αγρότες και οι απλοί πολίτες από την ορεινή κυρίως επαρχία Αιτωλοακαρνανίας, των Καλαβρύτων και της Αιγιάλειας που βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των εργαζομένων και μετά τα μεσάνυχτα, λαβαίνοντας μέρος στις συζητήσεις που δημιουργούνται από τον σταθερό πυρήνα των αλληλέγγυων πολιτών, που ανοίγουν θεματικούς κύκλους καθε βράδυ, μετά τις 10, στο Δασύλιο, ή στη "ΝΕΑ ΠΝΥΚΑ", στο προαύλιο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας - στην Πάτρα. Χθες βράδυ οι παριστάμενοι συμπολίτες πρότειναν να συγκεντρωθούν υπογραφές των πολιτών με ένα μεγάλο "ΟΧΙ" στην ΕΒU, που έχει ανακοινώσει την διακοπή των προγραμμάτων της ΕΡΤ από αύριο το πρωί.

6) Προβολή για το θέμα της ιδιωτικοποίησης του νερού στη Βολιβία

Mία σπουδαία ταινία της πραγματίστριας σκηνοθέτιδας Ισιάρ Μπολέϊν με τους Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λουίς Τοσάρ, Κάρα Ελεγιάντε και Βιτσέντε Ρομέρο, θα προβληθεί αύριο στις 9 μ.μ., στο προαύλιο της ΕΡΑ Πάτρας, στο Δασύλιο. Η ταινία που γυρίστηκε το 2010 με ισπανικό κινηματογραφικό συνεργείο, βασίζεται στο σενάριο του Πολ Λάβερτι και κινείται σε δύο χρόνους. Στο 2000 που ξεσπά η μεγάλη κρίση ιδιωτικοποίησης του νερού από πολυεθνική εταιρεία στη πόλη Κοτσαμπάμα της Βολιβίας και πεντακόσια χρόνια πριν - στο 1511, στο μύθο του Χριστόφορου Κολόμβου. Την ταινία θα προλογίσει η Γιούλα Γιαννίκου ενώ μετά την προβολή της θα ακολουθήσει διάλογος μεταξύ των θεατών.

Σύνταξη: Χρυσή Κοσμάτου

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54