Οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ για τη Δημόσια Υγεία: «Οι υποσχέσεις της μιας μέρας γίνονται το ψέμα της επόμενης»

Οι εξελίξεις στο χώρο της Δημόσιας Υγείας αποτελούν το αντικείμενο που σχολιάζει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στον Ο.Γ.Α.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Στις 5 Αυγούστου ο Υπουργός Υγείας, κ.Γεωργιάδης, αποφάσισε να θέσει σε διαθεσιμότητα 1.618 υπαλλήλους που εργάζονται σε 8 νοσοκομεία της Αττικής και της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα, στην «Πολυκλινική Αθηνών», το «Γ.Ν. Πατησίων»,  το  «Αμαλία  Φλέμινγκ»,  το  «Σπηλιοπούλειο  Νοσοκομείο»,  το «Γ.Ν. Δυτικής Αττικής Αγία Βαρβάρα», το «Νοσοκομείο Ειδικών Παθήσεων Θεσσαλονίκης»,  το  «Νοσοκομείο  Αφροδισίων  και  Δερματικών  Νόσων Θεσσαλονίκης»,  το  «Γ.Ν.Θ.  Άγιος  Παύλος  –παράρτημα  Παναγία»  και  το «Ινστιτούτο  Έρευνας  Νοσημάτων  Θώρακος,  Υγιεινής  και  Ασφάλειας Εργασίας».  Στη  μαύρη  αυτή  λίστα  προστίθενται  61  εργαζόμενοι  του Ψυχιατρικού  Νοσοκομείου  Θεσσαλονίκης,  ενώ  μόλις  στις  14  Αυγούστου αιφνιδιαστικά προστέθηκαν και οι γιατροί του Νοσοκομείου Παναγία.

Είναι  εμφανές  πως οι  υποσχέσεις της  μιας  μέρας  γίνονται  το  ψέμα της επόμενης.  Κανείς  εργαζόμενος  στον  ιδιωτικό  και  δημόσιο  τομέα,  κανένας πολίτης δεν έχει πια την πολυτέλεια να πιστεύει πως ανήκει στον «περιούσιο λαό  του  Θεού»,  πως  αυτόν  ειδικά  δεν  τον  αγγίζουν  τα  όσα  καθημερινά συμβαίνουν.  Η κατάργηση  κλινών από τα δημόσια νοσοκομεία,  η  συνεχώς αυξανόμενη οικονομική  επιβάρυνση  των  ασφαλισμένων, η  εσκεμμένη  και καλοσχεδιασμένη υποβάθμιση των δομών δημόσιας υγείας με εμφανέστατη την  πρόθεση  να  καταστήσουν αναγκαστικό  μονόδρομο  την  ιδιωτική περίθαλψη και ασφάλιση, μας αφορούν όλους. Δεν είναι καθόλου άσχετο και τυχαίο  που  μόλις  πρόσφατα  καταργήθηκαν  από  τα  επαγγελματικά  λύκεια αρκετές  ειδικότητες  που  σχετίζονταν  με  τα  επαγγέλματα  υγείας.  Την  ίδια ώρα,  μάλιστα,  που τα παπαγαλάκια του Υπουργείου Παιδείας επικαλούνταν «μελέτες» που δεν κρίνουν σκόπιμη την παροχή επαγγελματικής εκπαίδευσης στις συγκεκριμένες ειδικότητες  από τα δημόσια σχολεία, τα επαγγελματικά λύκεια της χώρας κλείνουν καταγγέλλοντας πως οι τομείς υγείας και πρόνοιας είχαν  τη  μεγαλύτερη  ζήτηση μεταξύ  των  μαθητών  τους,  ενώ  όλοι γνωρίζουμε πως ιδιωτικά κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης διαφημίζουν τα σχετικά τμήματά τους.

Καταγγέλλουμε τις μεθοδευμένες κινήσεις της Κυβέρνησης  να παραδώσει την Παιδεία, την Υγεία, την Ασφάλιση στον ιδιωτικό τομέα, υποβαθμίζοντας συνειδητά, ή και καταργώντας ο,τιδήποτε δημόσιο. Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο χαρακτήρα της Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας.

Συμπαραστεκόμαστε στους συναδέλφους μας από τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας που αγωνίζονται ώστε να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο, κανένα σχολείο, να μην υποβαθμιστούν οι δημόσιες υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.
Ζητούμε περίθαλψη για όλους, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους, πλούσιους και φτωχούς, εργαζόμενους και ανέργους.
Λέμε ΟΧΙ στη διαθεσιμότητα, ΟΧΙ στις απολύσεις, ΟΧΙ στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους.
Ζητούμε την αναστύλωση του κράτους πρόνοιας. Η αλληλεγγύη είναι ο μόνος δρόμος για να διατηρήσουμε ανοιχτά τα νοσοκομεία και τα ασφαλιστικά Ταμεία, για να διεκδικήσουμε πραγματικά δημόσια και πραγματικά δωρεάν Υγεία, Περίθαλψη και Παιδεία.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕ-ΟΓΑ

    Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ        Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΛΙΟΥΡΑΣ  ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΧΑΝΤΑΒΑΡΙΔΟΥ

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 20/08/2013 - 20:40