Ειδήσεις από ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ιωάννινα: αντιδράσεις για την εκκένωση της «Αντιβίωσης»

«Συγκεκριμένες ομάδες έχουν καταπατήσει και καταλάβει δημόσιους χώρους και τους έχουν μετατρέψει σε εστίες ανομίας». Αυτό τονίζει σε δήλωσή του ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, με αφορμή την επιχείρηση της Αστυνομίας στα τρία κτίρια του παλιού Χατζηκώστα, στην οδό Παπανδρέου.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες και διήρκησε δύο ώρες περίπου, ενώ την εκκένωση καταδικάζει με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν οκτώ (8) αλλοδαποί (έξι άνδρες και δύο γυναίκες), εκ των οποίων πέντε υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Ρουμανίας και ένας υπήκοος Σομαλίας, οι οποίοι διέμεναν στο ένα από τα τρία κτίρια.
 

Ιωάννινα: Μία ακόμη τραγωδία στην άσφαλτο

Μία ακόμη τραγωδία γράφηκε χθες το πρωί στην άσφαλτο. Το τροχαίο σημειώθηκε στην Εθνική Οδό Ιωαννίνων Κακαβιάς, κοντά στην Περίβλεπτο. Ένα ΙΧ που κινούνταν από τα Γιάννινα προς την Κακαβιά, έφυγε από την πορεία του, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και συγκρούστηκε μετωπικά με λεωφορείο... Ακολούθησε όμως και δεύτερη σύγκρουση με άλλο λεωφορείο που επίσης κινούνταν προς την Κακαβιά. Από την άμορφη μάζα λαμαρίνας που μετατράπηκε το ΙΧ ανασύρθηκε νεκρός ο 36χρονος οδηγός του, όπως και ο μόλις δώδεκα χρονών γιος του. Το δεύτερο παιδάκι, έξι χρονών, τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο όπου δίνει τη μάχη για τη ζωή του.

Ζεύξη Ακτίου: Κλειστή την Κυριακή για μία ώρα

Κλειστή θα είναι για μία ώρα το πρωί της Κυριακής, από τις 8.45 έως τις 9.45, η υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου λόγω του αγώνα δρόμου από το Άκτιο στην Πρέβεζα που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο των αθλητικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ναυμαχίας του Ακτίου και των «εν Νικοπόλει Ακτίων». Εκτός από τη διακοπή της κυκλοφορίας για μία ώρα, η Τροχαία θα προβεί στις απαραίτητες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη μονοδρόμηση της κυκλοφορίας στο ρεύμα πορείας των αθλητών στο οδικό δίκτυο Ακτίου και Πρέβεζας.

Οι αθλητές θα ξεκινήσουν από το Κάστρο του Ακτίου, θα διέλθουν μέσα από την υποθαλάσσια σήραγγα του Ακτίου, θα κινηθούν στην παραθαλάσσια περιοχή της Πρέβεζας -από τον Παντοκράτορα προς την Κυανή Ακτή και την παραλία της Πρέβεζας- για να διασχίσουν, μέσω της εθνικής οδού Ιωαννίνων-Πρεβέζης, τον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης και να τερματίσουν στο «εν άλσει προάστειο» και το αρχαίο στάδιο της Νικόπολης, χώρο τέλεσης των ακτιακών αγώνων.

Πρέβεζα: Γιορτή σαρδέλας το Σάββατο

Η γιορτή της σαρδέλας, το μεγαλύτερο λαϊκό πανηγύρι για την περιοχή ,θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 31 Αυγούστου και ώρα 9 το βράδυ στο χώρο του πάρκινγκ της παραλίας Πρέβεζας. Ψητή σαρδέλα, πρεβεζάνικη ντομάτα και άφθονο κρασί θα πλαισιώσουν την βραδιά, συνεχίζοντας μια παράδοση που διαρκεί εδώ και 40 περίπου χρόνια. Η γιορτή της σαρδέλας αποτελεί «σήμα κατατεθέν» για την Πρέβεζα αναδεικνύοντας το στενό δέσιμό της με τη ναυτική παράδοση και την αλιεία. H γιορτή της σαρδέλας προσελκύει κάθε καλοκαίρι χιλιάδες κόσμου από την ευρύτερη περιοχή οι οποίοι απολαμβάνουν τις παραδοσιακές γεύσεις και την καλή μουσική.

Πρέβεζα: Φεστιβάλ νέων αγροτών

Από τις 6 μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο Κανάλι της Πρέβεζας το φεστιβάλ νέων υπαίθρου. Μια αφορμή για συναντήσεις, συζητήσεις, ανταλλαγές εμπειριών.

Στο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΩΝ ΥΠΑΙΘΡΟΥ μπορούν να συμμετάσχουν όσοι επιθυμούν, με αίτηση συμμετοχής, ενώ είναι ελεύθερη η συμμετοχή στην τελετή έναρξης την Παρασκευή, 6 Σεπ 2013, από 20.30 έως 21.30, στην κεντρική πλατεία Καναλιού Πρέβεζας, καθώς και στην αγροτική βραδιά, το Σάββατο, 7 Σεπ 2013,, από 20.30, στον αύλειο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Σαμψούντας Πρέβεζας»

Ιωάννινα: Συναυλία για την υποστήριξη του ΚΕΘΕΑ

Η Ελένη Τσαλιγοπούλου, η Ευρυδίκη και ο Δημήτρης Κοργιαλάς ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μία μεγάλη συναυλία στα Γιάννινα, με στόχο να στηρίξουν το έργο του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος. Η συναυλία, την οποία διοργανώνει ο Σύλλογος Οικογένειας του ΚΕΘΕΑ Ήπειρος στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30 χρόνια Θεραπευτικές Κοινότητες του ΚΕΘΕΑ, θα δοθεί την Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 9 μ.μ. στο Υπαίθριο Θέατρο της Ε.Η.Μ.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54