Πούτιν σε Ομπάμα: Έχετε βραβευθεί με το νομπελ ειρήνης – Σκεφτείτε το καλύτερα

Απόλυτη ανοησία χαρακτήρισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν, τον ισχυρισμό ότι η συριακή κυβέρνηση έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον του λαού της και κάλεσε τις ΗΠΑ εφόσον διαθέτουν τις  αποδείξεις να τις παρουσιάσουν και ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Κάνοντας λόγο για μία τακτική – πρόκληση από την πλευρά της Δύσης, ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε  ότι στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, που θα ξεκινήσει δίχως την έγκριση του ΣΑ του ΟΗΕ θα συνιστά ξεκάθαρη παραβίαση της διεθνούς νομοθεσίας. Ζήτησε μάλιστα από τον Μπαράκ Ομπάμα, να λάβει σοβαρά υπόψη του τις επιπτώσεις μίας στρατιωτικής επέμβασης, το πλήγμα σε αθώους πολίτες, καλώντας τον Αμερικανό Πρόεδρο να το σκεφτεί δυο φορές, μιας και έχει τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ.

 

Δεν περίμενε το ΟΧΙ του βρετανικού κοινοβουλίου

Είμαι βέβαιος ότι το θέμα της χημικής επίθεσης, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μία πρόκληση, από αυτούς που θέλουν να σύρουν άλλες χώρες στη συριακή διαμάχη και από αυτούς που θέλουν να εξασφαλίσουν στήριξη από ισχυρά μέλη της διεθνούς σκηνής, ειδικά τις ΗΠΑ, είπε νωρίτερα σήμερα σε δημοσιογράφους ο Ρώσος Πρόεδρος

Απηύθυνε επίσης έκκληση στον Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος έχει τιμηθεί με το Νομπέλ Ειρήνης, να σκεφθεί τα θύματα ενδεχόμενης επίθεσης στη Συρία.

Αναφορικά με την καταψήφιση από τη βρετανική βουλή της στρατιωτικής επίθεσης στη Συρία, είπε ότι δεν ήταν καθόλου αναμενόμενη αλλά απόλυτα λογική.

Ήταν η απόλυτη έκπληξη για μένα η απόφαση του βρετανικού κοινοβουλίου. Το γεγονός όμως δείχνει ότι υπάρχουν άνθρωποι που καθοδηγούτναι από την κοινή λογική.

Πηγή: Telegraph - Russia Today

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54