Σχεδιάζεται κάμπινγκ για τους μετανάστες - εργάτες της Μανωλάδας

Τη δημιουργία «κάμπινγκ εποχιακών εργατών γης» στην περιοχή της Ηλείας, εξετάζει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, προκειμένου όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να δοθούν λύσεις στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν παραγωγοί και εργάτες Γης κυρίως στην περιοχή της Μανωλάδας Ηλείας. Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Α. Τσαυτάρη σχετικά με το θέμα και προγραμματίστηκε συνάντηση προς τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι

«Στόχος τόσο του αρμόδιου Υπουργείου όσο και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας είναι επιτέλους να δοθεί λύση στο μείζον ζήτημα της στέγασης των εργαζόμενων μεταναστών, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουμε αντίστοιχα προβλήματα, όπως έγινε κατά την περασμένη άνοιξη».

Εκτός από την στέγαση, τονίζει ο Περιφερειάρχης θα πρέπει με κάθε τρόπο να εξασφαλίσουμε την προστασία των εργαζόμενων μεταναστών - εργατών γης, οι οποίοι θα πρέπει να απολαμβάνουν της δέουσας ασφαλιστικής κάλυψης και των ανθρωπίνων συνθηκών διαβίωσης και εργασίας και αυτό είναι ένα από τα κρισιμότερα ζητήματα που θα θέσουμε στους αρμόδιους υπουργούς.

Πηγή: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31/08/2013 - 21:36