Απόλυτη ισοπαλία ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει νέα δημοσκόπηση

Κλείσιμο της ψαλίδας και απόλυτη ισοπαλία μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis που δημοσιεύεται στον Επενδυτή. Συγκεκριμένα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας λαμβάνει ποσοστό 29,1% και αυτό της αξιωματικής Αντιπολίτευσης 29%. Τρίτο κόμμα καταγράφεται στις προτιμήσεις των ερωτηθέντων πολιτών η Χρυσή Αυγή, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 6,9%, το ΠΑΣΟΚ ΜΕ 6,8% και η ΔΗΜΑΡ που εμφανίζεται λίγο πιο πάνω από το 3%.

 

 

Το απόλυτο ντέρμπι μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δείχνει η πρώτη φθινοπωρινή δημοσκόπηση, λίγες μέρες πριν από τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Η Νέα Δημοκρατία εμφανίζεται σχεδόν ισόπαλη με το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ενώ σταθερά τρίτη ακολουθεί η Χρυσή Αυγή και ακολουθεί το ΚΚΕ, το οποίο εμφανίζει αξιοσημείωτη άνοδο.


Στην έρευνα της Metron Analysis, την οποία δημοσιεύει σήμερα ο Επενδυτής, το κυβερνητικό κόμμα προηγείται με βραχεία κεφαλή
λαμβάνοντας ποσοστό 29,1%, με τον ΣΥΡΙΖΑ να εμφανίζεται ισοδύναμος με 29%, με ισχνή διαφορά του 0,1%.

Ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 11,7%, ενώ έκπληξη αποτελεί η άνοδος του ΚΚΕ στην τέταρτη θέση με 6,9%, αφήνοντας πίσω το ΠΑΣΟΚ κατά 0,1%. Οι ΑΝ.ΕΛ διατηρούν σταθερά τα ποσοστά τους με 5,1%, ενώ η ΔΗΜΑΡ βρίσκεται στο όριο της εξόδου από την Βουλή με 3,1%.

Η σχετική ψαλίδα που καταγράφονταν σε παλιότερες δημοσκοπήσεις έχει πλέον κλείσει και στην κυβέρνηση έχει σημάνει συναγερμός.

Στο ερώτημα ποιός είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με ποσοστό 31%, έναντι 11% του Αλέξη Τσίπρα.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, 2 στους 3 λένε όχι, καθώς ένα ποσοστό 64% επιθυμούν να συνεχίσει η σημερινή κυβέρνηση τη θητεία της, ενώ το 34% επιθυμεί να οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι το γεγονός ότι στο ερώτημα για το αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 72% απαντά πως κινείται προς τη λάθος κατεύθυνση ενώ μόλις το 24% πιστεύει πως η κατεύθυνση της χώρας είναι σωστή.

Αρνητικά απαντούν τέλος, σε σχέση με την κατάσταση και τις προοπτικές της οικονομίας, οι ερωτηθέντες στη δημοσκόπηση.

Το 68% απαντά πως η οικονομική κρίση είναι χειρότερη σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενώ το 16% απαντά πως η κατάσταση είναι καλύτερη. Για την πορεία της οικονομίας μέσα στον επόμενο χρόνο το 63% των ερωτηθέντων απαντά ότι θα είναι χειρότερη από την περσινή και το 17% καλύτερη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54