Επιχείρηση της αστυνομίας σε υπό κατάληψη κτήριο στη Θεσσαλονίκη

Αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί στο παλιό ορφανοτροφείο "Μέγας Αλέξανδρος", στην Άνω Τούμπα Θεσσαλονίκης, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθησαν έξι Έλληνες και ένας αλλοδαπός και μεταξύ άλλων κατασχέθηκε και ένα αεροβόλο όπλο. Σε βάρος των συλληφθέντων, σύμφωνα με την αστυνομία, σχηματίζεται δικογραφία για τη νομοθεσία σχετικά με την κατάληψη δημοσίων κτηρίων και για παράβαση Νόμου «Περί Όπλων».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, πρόκειται για κτίριο που ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η χρήση του έχει παραχωρηθεί στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης από τον Δεκέμβριο του 2011.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί (5 άνδρες – 1 γυναίκα) και ένας (1) αλλοδαπός, υπήκοος Κούβας, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στο εν λόγω κτίριο ενώ σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τη νομοθεσία σχετικά με την κατάληψη δημοσίων κτηρίων και για παράβαση Νόμου «Περί Όπλων».

Κατά την επιχείρηση,  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων:

  • ένα (1) αεροβόλο όπλο,
  • ένα (1) φίλτρο αντιασφυξιογόνου μάσκας
  • φιαλίδια αερίου,
  • μεταλλικές βολίδες και
  • έντυπο υλικό.

 

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 02/09/2013 - 14:31