Ειδήσεις από την ΕΡΑ Πύργου

Ανακοίνωση - πρόσκληση της ΕΡΑ Πύργου

Οι εργαζόμενοι της ΕΡΑ Πύργου καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας, τους Δημάρχους των επτά Δήμων, τις Νομαρχιακές Επιτροπές των κομμάτων, αλλά και τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων, σε συζήτηση για το μέλλον του Ραδιοφωνικού Σταθμού Πύργου της ΕΡΑ στο νέο (υπό διαμόρφωση) φορέα της Δημόσιας Ραδιοφωνίας -Τηλεόρασης,  τη Δευτέρα, 02 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19.00, στις εγκαταστάσεις της ΕΡΑ Πύργου, στην οδό Ολυμπίων 70.

Θεωρούμε απαραίτητη τη συμμετοχή σας, καθώς σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας στην υπό ίδρυση ΝΕΡΙΤ, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για τον ιστορικό μας σταθμό, ο οποίος λειτουργεί αδιαλείπτως 55 χρόνια τώρα.

Αντισυνταγματικές ενέργειες  για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.

 

Αγώνας για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου

Συζήτηση για να ληφθεί απόφαση για απεργία διαρκείας, πάνω στις προτάσεις του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ και των παρατάξεων που θα κατατεθούν για τις διεκδικήσεις και τις μορφές πάλης, θα γίνει στην Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Πέμπτης στην ΕΛΜΕ Ηλείας, στις 12 το μεσημέρι στο 4ο Λύκειο Πύργου

"Στην ολομέτωπη επίθεση Κυβέρνησης – Ε.Ε - ΔΝΤ  στο δημόσιο σχολείο,  να απαντήσουμε με ενιαίους μαζικούς αγώνες, για την υπεράσπιση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών μας, τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας  και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών" αναφέρει η ανακοίνωση των καθηγητών, καθώς όλα δείχνουν πως η νέα εκπαιδευτική χρονιά που αρχίζει σήμερα, δεν πρόκειται να κυλήσει ομαλά.


Στο «κόκκινο» το νοσοκομείο Πύργου

Επιχειρείται αποψίλωση του προσωπικού και ήδη δύο σημαντικά τμήματα του Γ. Ν. Πύργου, αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα και οδηγούνται στη διακοπή λειτουργίας λόγω έλλειψης του απαιτούμενου  προσωπικού καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Πύργου, Ανδρέας Βγενόπουλος. Πρόκειται  για νευραλγικά τμήματα όπως το Ακτινολογικό και η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Ο Ανδρέας Βγενόπουλος τόνισε χαρακτηριστικά: «Στο Ακτινολογικό υπάρχει αυτή τη στιγμή μεγάλη έλλειψη προσωπικού, νοσηλευτών και γιατρών. Από τα 17 άτομα που έπρεπε να εργάζονται ως χειριστές – εμφανιστές στο ακτινολογικό, αυτή τη στιγμή βρίσκονται 9  άτομα. Έτσι είναι αδύνατον να βγουν οι βάρδιες. Στο συγκεκριμένο τμήμα πρέπει να υπάρχουν 54 βάρδιες εβδομαδιαίως και αυτή τη στιγμή βγαίνουν μετά βίας μόνο 45. Είναι αδύνατον πλέον με αυτά τα άτομα να βγαίνουν οι βάρδιες».

Σε ένα άλλο εξίσου σημαντικό μέτωπο, έχει προκύψει πρόβλημα και με τη ΜΕΘ. Μια από τις μονάδες της χώρας που η πληρότητά της αγγίζει το 100% και στατιστικά τα δεδομένα της χαρακτηρίζονται θετικά και η λειτουργία της αποτελεσματική.

Όπως τόνισε ο κ. Βγενόπουλος όμως, «αυτή τη στιγμή η ΜΕΘ Πύργου, από τα 15 άτομα που υπήρχαν πριν από δύο μήνες έχουν  απομείνει 10 και από τους έξι γιατρούς έχουν απομείνει τρεις. Παράλληλα τόνισε πως η διοίκηση του νοσοκομείου ζήτησε να ανακληθεί η απόφαση της 6ης ΥΠΕ, για μετακίνηση προς νοσοκομείο της Πάτρας, αυτή τη φορά μιας νοσηλεύτριας από το Χειρουργικό τομέα.

 

Κλειστός λόγω απεργίας ο ΤΑΠ Πύργου

Σε διάλυση οδηγείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων με τη διαθεσιμότητα περίπου 400 εργαζομένων, αλλά και την αφαίρεση σημαντικών αρμοδιοτήτων, όπως η καταγραφή ζημιών από σεισμούς, πλημμύρες κ.λπ. και η αποκατάσταση η οποία ανήκει στο υπουργείο Υποδομών.

Μεταξύ αυτών που τίθενται σε διαθεσιμότητα και οι 33 εργαζόμενοι του ΤΑΠ Πύργου οι οποίοι πραγματοποιούν απεργία από χθες και ως την προσεχή Τρίτη, ενώ εκπρόσωποί τους συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις που έγιναν στην Αθήνα προχθές.

Η περιφερειακή σύμβουλος και εργαζόμενη στο ΤΑΠ Πύργου Νίκη Κοκκαλιάρη, αναφερόμενη στο πρόβλημα, μιλώντας στην ΕΡΑ Πύργου, είπε ότι αγγίζει όλους τους εργαζόμενους και όχι μόνον τους διοικητικούς όπως διαρρέουν κάποιοι για να τους διχάσουν και να σταματήσουν να αγωνίζονται.

 

Περιπολίες σε 24ωρη βάση

Επανήλθαν οι συχνές περιπολίες  αστυνομικών στο λιμάνι του Κατακόλου καθ όλη τη διάρκεια της ημέρας, μετά την ληστεία της περασμένης Δευτέρας, που στόχο έχουν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για κάθε  επίδοξο δράστη.

Από την άλλη πλευρά προχωρά το προανακριτικό έργο για την εξιχνίαση των προηγούμενων περιπτώσεων αλλά και οι έρευνες για την πρόσφατη ληστεία. Σε ότι αφορά την περσινή υπόθεση, έχει εξιχνιαστεί και έχουν συλληφθεί τρεις από τους δράστες, ενώ αναζητούνται και οι υπόλοιποι.  Εξετάζεται δε το ενδεχόμενο  να υπάρχει εμπλοκή της ομάδας των δραστών εκείνης της ληστείας στη φετινή.


Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το Eco Fest στον Αλφειό

Εκατοντάδες πολιτών   επισκέφθηκαν  το Eco Fest στον Αλφειό που ολοκληρώθηκε ο της Κυριακής. Το διήμερο Φεστιβάλ Οικολογικού χαρακτήρα που πραγματοποιήθηκε κοντά στη γέφυρα του ποταμού Αλφειού, στον Πύργο.

Έχοντας στόχο να αποτελέσει μια εναλλακτική πρόταση περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγίας το Eco Fest κέρδισε τις εντυπώσεις φανερώνοντας ότι ήρθε για μπει στη ζωή των κατοίκων, όχι μόνο του Πύργου αλλά και ολόκληρης της Ηλείας.

Ιδιαίτερη εντύπωση στον κόσμο έκανε η δημιουργία ξεχωριστών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά . Στο ψυχαγωγικό κομμάτι του Φεστιβάλ το βράδυ του Σαββάτου κυριάρχησαν οι μουσικές από ομάδα τοπικών dj's, ενώ την Κυριακή οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν συναυλίες από τρία τοπικά μουσικά σχήματα. Αξιοσημείωτο είναι και το γεγονός ότι το φιλόξενο φυσικό τοπίο του Eco Fest χθες Κυριακή έγινε τόπος «συνάντησης» δεκάδων μελών Ποδηλατικών Συλλόγων μιας και αποτέλεσε σημείο λήξης ποδηλατοβόλτας στην οποία συμμετείχαν δεκάδες ποδηλάτες.

 

Κανονικά η λειτουργία της αγοράς

Με το κανονικό ωράριο θα λειτουργεί και πάλι από σήμερα 2 Σεπτεμβρίου η αγορά του Πύργου.

Έτσι, τα απογεύματα της Τρίτης τα καταστήματα θα είναι και πάλι ανοιχτά, αφού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών παρέμειναν κλειστά.

Σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας, τα εμπορικά καταστήματα, θα λειτουργούν τις παρακάτω ημέρες και ώρες:

Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο: 8:30-14:30

Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή: 8:30-14:00 και 18:00-21:00

Το ωράριο αυτό θα ισχύσει μέχρι και την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, αφού από 1η Νοέμβρη θα τεθεί σε εφαρμογή το χειμερινό ωράριο.

 

Οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» σήμερα στο Κατάκολο

Στο λιμάνι  του Κατακόλου θα «αγκυροβολήσουν» σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου οι «Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος» όπου στις 8:30 το βράδυ, στην πλατεία του επινείου θα παρουσιάσουν τη μοναδική μουσική παράσταση «Μεσόγειος - μια γειτονιά…ένα τραγούδι».

Η μουσική παράσταση περιλαμβάνει μουσικές της Μεσογείου. Παραδοσιακά τραγούδια σε τέσσερις διαλέκτους (Καλάβρια - Κάτω Ιταλία, Σικελία, Κορσική, Ισπανία), τραγούδια του Αιγαίου, αποσπάσματα από Ιταλικές άριες και διαχρονικά τραγούδια μεγάλων συνθετών. Οι ήχοι του Ιονίου έχουν την τιμητική τους θέση με ζακυνθινές τετράφωνες αρέκιες, κεφαλλονίτικες αριέτες αλλά και τραγούδια από τους Παξούς και την Κέρκυρα.

Οι Τραγουδιστάδες τση Ζάκυθος, αποτελούν τους πρεσβευτές των παραδοσιακών ιδιαίτερων και γνήσιων ήχων ενός επτανησιακού αυθορμητισμού, που χρόνια τώρα ταξιδεύουν σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

Η παραπάνω μουσική εκδήλωση, που διοργανώνεται με τη φροντίδα του Λιμενικού Ταμείου Κατακόλου και της Τοπικής Κοινότητας, κλείνει ουσιαστικά τον κύκλο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων για το 2013 στο επίνειο.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.


OXI  στα ληγμένα

Σε μποϋκοτάζ των ληγμένων προϊόντων προχώρησε από χθες 1η Σεπτεμβρίου το ΙΝΚΑ Ηλείας, όπως ανακοίνωσε προκειμένου να ενημερωθούν οι καταναλωτές του νομού μας.


Κλειστό το Μουσείο του Πύργου

Κλειστό θα παραμείνει από αύριο και ως την Παρασκευή το Μουσείο του Πύργου, όπως ανακοινώθηκε από την Ζ' Εφορεία Κλασικών Αρχαιοτήτων Ολυμπίας, προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι προγραμματισμένες εργασίες για την ολοκλήρωση της έκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου του Πύργου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54