Ειδήσεις από την ΕΡΑ Κέρκυρας

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ

Αυξημένη σε ποσοστό 12% ήταν τον Αύγουστο η κίνηση επιβατών εξωτερικού στο αεροδρόμιο ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ, ενώ 5,1% ήταν αυξημένη η κίνηση επιβατών εσωτερικού. Από τους επιβάτες εξωτερικού, ένας στους πέντε, δηλαδή το 19% ή 40.536 άτομα ήλθαν στην Κέρκυρα με τις εταιρείες χαμηλού κόστους. Όσον αφορά στις χώρες προέλευσης, η Μ. Βρετανία είχε αύξηση 3%, η Γερμανία 16,7, η Ρωσία 42,3, η Ιταλία 39,4 και  η Πολωνία 17,8 %.

 

Ο ΙΟΣ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ

Το απόγευμα αναμένονται από την Αθήνα τα αποτελέσματα ελέγχου των δειγμάτων αίματος που εστάλησαν  από το Γενικό Νοσοκομείο μετά την εμφάνιση κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου σε 19χρονη τουρίστρια. Λόγω του περιστατικού, το Νοσοκομείο έχει λάβει αυξημένα μέτρα πρόληψης και  διακόπηκαν οι μεταγγίσεις και τα τακτικά χειρουργεία, διότι εστάλησαν 300 δείγματα αίματος από ανάλογες φιάλες, τις όποιες έχουν  προς χρήση η Μονάδα Μεσογειακής Αναιμίας και τα τακτικά χειρουργεία. Το Νοσοκομείο, έχει προμηθευτεί φιάλες αίματος από το Νοσοκομείο Χατζηκώστα Ιωαννίνων, για να καλυφτούν τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

 

Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Την αντίθεση τους στη  διαθεσιμότητα διοικητικών  υπαλλήλων των πανεπιστημίων εξέφρασαν οι πρυτάνεις των ΑΕΙ  της χώρας, κατά τη Σύνοδό τους που ολοκληρώθηκε προχθές το βράδυ στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το σχετικό ψήφισμα, «η Σύνοδος θεωρεί ότι η εφαρμογή του σχεδίου μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης  στην Ανώτατη Εκπαίδευση, εκτός των σοβαρών ζητημάτων νομιμότητας που εγείρει, θα έχει ως  αποτέλεσμα την υποβάθμιση του παραγόμενου εκπαιδευτικού, ερευνητικού και κοινωνικού έργου των ΑΕΙ».

Στην 73η συνεδρίαση της Συνόδου το υπουργείο Παιδείας εκπροσώπησε ο Γ.Γ. του Υπουργείου  Αθανάσιος Κυριαζής.
Η Σύνοδος των Πρυτάνεων φιλοξενήθηκε στην Κέρκυρα με την ευκαιρία συμπλήρωσης 30 χρόνων από την ίδρυση του Ιονίου Πανεπιστημίου και 190 από την ίδρυση της Ιονίου Ακαδημίας.

 

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΣΟΡΟΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ

Εντοπίστηκε τελικά, χθες το πρωί, βορείως της νησίδας του Βίδο, από το Λιμενικό, η σωρός της 66χρονης γυναίκας που είχε χαθεί ενώ κολυμπούσε την Παρασκευή στη θαλάσσια περιοχή της Δασιάς.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.


ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΣΤΟΥ

Τα προβλήματα συγκοινωνίας των μικρών νησιών του Καλάμου και του Καστού με τη Λευκάδα (στην οποία ανήκουν διοικητικά) θέτουν με  ερωτήσεις τους ο βουλευτής Στέφανος Σαμοΐλης και ο περιφερειακός σύμβουλος Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Η ερώτηση  του κ. Σαμοΐλη απευθύνεται στους Υπουργούς Ναυτιλίας και Αιγαίου και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων  και του κ. Γαλιατσάτου στον Περιφερειάρχη Σπύρο Σπύρου.

 

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ

Στα περσινά επίπεδα, υπολογίζει την κίνηση των εφετινών θερινών εκπτώσεων (που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο), ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κώστας Μουζακίτης.

Σύμφωνα με τον κ. Μουζακίτη, ο Αύγουστος είχε μειωμένη κίνηση,  ενώ είναι εμφανής η απουσία από την αγορά των δυτικοευρωπαίων και των Ελλήνων καταναλωτών.

Περιορισμένες ήταν οι αγορές και από τους επιβάτες κρουαζιέρας,  ενώ - σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Μουζακίτη - σημαντικός αριθμός αγοραστών προέρχονται από τη Ρωσία και «ξαναζεσταίνεται» η αγορά γουναρικών και δερμάτινων.

 

ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΟΥ

Κλειστές θα παραμείνουν οι Δ.Ο.Υ. της Κέρκυρας και των Παξών, στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου και δεν θα πραγματοποιήσουν συναλλαγές με το κοινό, λόγω εργασιών εγκατάστασης του νέου συστήματος Taxis. 

 

ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΤΩΝ ΑΝ.ΕΛΛ.

Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες ενημερώνουν τα μέλη τους ότι την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη συμβουλίων των συντονιστικών επιτροπών. Δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι έχουν τα μέλη που έχουν εγγραφεί μέχρι και τις 25 Αυγούστου 2013.

Τα υποψήφια μέλη μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα από 3 έως 6 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 6 μ.μ.

 

ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΙΔΟ

Με την καθιερωμένη γιορτή λήξης ολοκληρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή  οι παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Κέρκυρας, που φιλοξενούνται στο Βίδο.

Παρόντες στην γιορτή ο Δήμαρχος   Γιάννης Τρεπεκλής, ο δημοτικός σύμβουλος - υπεύθυνος για την λειτουργία του Βίδο Αλέκος Καρδαμίτσης και γονείς των μικρών κατασκηνωτών. Βραβεύτηκαν οι καλύτερες ομάδες των παιδιών σε διάφορα αθλήματα και ακολούθησαν τραγούδια και χοροί με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων.


ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΜΑΡΑΣΛΗ

Στην απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων στην οδό Γρηγορίου Μαρασλή από τον αριθμό 26 έως και τον αριθμό 32 προέβη η Αστυνομική  Διεύθυνση Κέρκυρας, λόγω τεχνικών εργασιών. Η απαγόρευση θα ισχύσει  μέχρι και την Δευτέρα 30. Σεπτεμβρίου

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

•  Εκδήλωση αφιερωμένη στο Μάνο Ελευθερίου θα πραγματοποιήσει το ΔΗΠΕΘΕ σήμερα στις 9.30 το βράδυ, το βράδυ, στην Άνω  Κορακιάνα, με τίτλο «Το μπλε του κόσμου γύρευα». Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε με τη συνεργασία  με τη  Δημοτική Κοινότητα Άνω Κορακάνας και η είσοδος είναι ελεύθερη. Οι Γιώργος Βλάχος, Ζαΐρα Δελλή, Λία Κολυτά, Γιάννης Κουτάγιαρ, Χρήστος Μπογδάνος, Γιάννης Συριώτης, Θεόφιλος Τερεζάκης και Αναστασία Τζιλιάνου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν στίχους του αγαπημένου μας ποιητή, που μελοποίησαν Έλληνες συνθέτες, όπως ο  Μίκης Θεοδωράκης, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, ο Δήμος Μούτσης, ο Σταύρος Κουγιουμτζής, ο Ηλίας  Ανδριόπουλος, ο  Θάνος Μικρούτσικος, ο Γιάννης Σπανός, ο Χρήστος Νικολόπουλος, η Νένα  Βενετσάνου κ.α. Ανάμεσα στα τραγούδια, ο Πέτρος Γάλλιας θα διαβάσει ποιήματα από τις ποιητικές συλλογές του Μάνου Ελευθερίου: “Τα όρια του μύθου”, “Το μυστικό πηγάδι”, “Αναμνήσεις από την όπερα”, “Το νεκρό καφενείο” και “Η πόρτα της Πηνελόπης”.

•  Τριήμερο συνέδριο με θέμα τη βία και τον πολιτισμό οργανώνει το ΔΗΠΕΘΕ στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου, με την ευκαιρία της επετείου του βομβαρδισμού της Κέρκυρας από τους Γερμανούς. Το Συνέδριο περιλαμβάνει  - εκτός από το επιστημονικό σκέλος -  και πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ οι κυρίως εργασίες του θα φιλοξενηθούν στην Ιόνιο Βουλή.

•  Το 11ο Γενικό Ιερατικό Συνέδριο διοργανώνει η Μητρόπολη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων την ερχόμενη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013, με θέμα «Η ασκητική πρόταση της Εκκλησίας στην εποχή μας».

•  Η παράσταση «Η Παναγία των Παρισίων» που επρόκειτο να δοθεί σήμερα στο Θέατρο «Ρένα Βλαχοπούλου» στο Μον Ρεπό,  αναβάλλεται για τεχνικούς λόγους.

• Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, στην πλατεία Δημαρχείου, στις 8.30 το βράδυ, θα δώσει συναυλία ο Φιλαρμονικός Σύλλογος  Σκριπερού. Θα διευθύνει ο αρχιμουσικός Σπύρος Ρουβάς

• Την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου, στην Εθνική Πινακοθήκη Παράρτημα Κέρκυρας στο Καστελίνο Κάτω Κορακιάνας, θα γίνει  καλλιτεχνική βραδιά με έκθεση -προβολή ζωγραφικής και παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Πηνελόπη Βολτέρρα. Κεντρικός ομιλητής, ο  Σπύρος Κωσταγιόλας - ιατρός λογοτέχνης. Συμμετέχουν: στην παρουσίαση ο Νίκος Παπαδημητρίου, στην απαγγελία η Νότα Δαρμανή και η Σοφία Τόμπρου (ηθοποιοί ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας), στο τραγούδι ο Βασίλης Γισδάκης και στο πιάνο η  Μαριλένα Ελούλ. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 21.00

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54