Ειδήσεις από ΕΡΑ Κομοτηνής

ΕΡΑ Κομοτηνής: Προβλήματα Ιδιοκτητών Ταξί

Την μείωση των  ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΑΕΕ, ζητούν οι ιδιοκτήτες ταξί, αλλά και άλλες επαγγελματικές ομάδες, καθώς το εισόδημά τους έχει μειωθεί και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα υπέρογκα ποσά, από τη στιγμή που και οι παροχές είναι ανύπαρκτες. Άλλα ζητήματα που θέτουν οι ιδιοκτήτες ταξί της Κομοτηνής, είναι η καθιέρωση του περιφερειακού τιμολογίου, η μείωσή του, αλλά και η επικράτηση της μονής ταρίφας, προκειμένου να είναι προσιτό το ταξί για τις μεταφορές του κοινού.

Σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα του σωματείου Ταξί και αγοραίων Ροδόπης, Παντελής Μαστροθεοδωράκης, υπάρχουν κι άλλα θέματα, όπως, η λειτουργία και τρόπος έκδοσης των αδειών, η φορολόγηση, η οποία ζητούν οι οδηγοί ταξί να γίνεται σύμφωνα με τα γερμανικά πρότυπα, δηλαδή με τα χιλιόμετρα και όχι με τα βιβλία εσόδων- εξόδων, η οποία είναι αυξημένη και άδικη.

Για άλλη μια φορά οι οδηγοί ταξί πάντως εξέφρασαν την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ ευχόμενοι να ανοίξει ξανά.

 

ΕΡΑ Κομοτηνής: Κιβωτός εγκαταλελειμμένων παιδιών της οικονομικής κρίσης

Τη διαμόρφωση στον ορεινό όγκο της Ροδόπης μιας στέγης, η οποία θα αποτελεί το σπίτι για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά της κρίσης, προτίθεται να δημιουργήσει η Κιβωτός της Δόνα Βισβίζη, του Πνευματικού Κέντρου της Θράκης, που λειτουργεί για δεύτερη χρονιά στην Κομοτηνή. Στο χώρο θα γίνονται σε εθελοντική βάση, μαθήματα γεωργίας και κτηνοτροφίας, καλλιεργώντας ντόπιες ποικιλίες, σε μια προσπάθεια να προσελκυσθεί κόσμος που θα ανταποκριθεί στο ρεύμα Επιστροφή στη Φύση. Για το λόγο αυτό θα δοθεί συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής, στις 28 Σεπτεμβρίου, με την Αρετή Κετιμέ. Μάλιστα υπάρχει και σχετικός λογαριασμός στην πρώην τράπεζα Κύπρου στον Αριθμό 38 55 07 75

Στο πλαίσιο των υπόλοιπων δράσεων και φέτος θα γίνουν μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας, εικαστικά μαθήματα, μαθήματα στρατηγικής αγωγής για ενηλίκους, μουσικής, σε μια προσπάθεια ξεκινήματος της ηθικής διαπαιδαγώγησης.


ΕΡΑ Κομοτηνής:Πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του ΥπΑΑΤ σε ευπαθείς ομάδες, έτους 2013

Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για το πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού της χώρας μας για το έτος 2013, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 25 εκατ. ευρώ. Οι διαδικασίες πραγματοποιήθηκαν με όρους πλήρους διαφάνειας, η συμμετοχή ήταν πολύ πιο διευρυμένη σε σχέση με τα τελευταία χρόνια και ο ανταγωνισμός υπήρξε ιδιαίτερα ενισχυμένος, καθώς για πρώτη φορά συμμετείχαν τόσες υποψήφιες εταιρείες, συνολικά 25 και δόθηκε η δυνατότητα συμμετοχής και σε εταιρείες μικρότερου οικονομικού μεγέθους, σε Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών και τελικώς κατακυρώθηκαν προϊόντα σε 16  διαφορετικές εταιρείες. Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα της δωρεάν διανομής τροφίμων εφαρμόζεται στην Ελλάδα  από το ΥπΑΑΤ, σε συνεργασία με τον ΟΠΕΚΕΠΕ, και περιλαμβάνει τρόφιμα βασικά για τις διατροφικές συνήθειες των Ελλήνων (ζυμαρικά, ρύζι, ελαιόλαδο και τυροκομικά, όπως φέτα, κασέρι, γραβιέρα και κεφαλογραβιέρα). Πρόκειται δε για πρόγραμμα που λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και συγχρηματοδοτείται από την Ε.Ε, αλλά και από εθνικούς πόρους.

Το σύνολο των δικαιούχων θα ξεπεράσει τις 800.000, ενώ εμπλέκονται περισσότεροι από 1.000 φορείς (κοινωνικοί εταίροι του ΥπΑΑΤ) για την υλοποίηση του προγράμματος, όπως μητροπόλεις, δήμοι, σύλλογοι πολυτέκνων και παλιννοστούντων και πλήθος φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που συμβάλλουν τόσο στην επιλογή των τελικών δικαιούχων, όσο και στην υλοποίηση της διανομής σε όλη την χώρα. Παράλληλα, λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε η διανομή των τροφίμων από τους αναδόχους να ολοκληρωθεί εντός του έτους, δηλαδή έως το τέλος  Δεκεμβρίου 2013.


ΕΡΑ Κομοτηνής: Επαφές Βουλευτή ΠΑΣΟΚ για τους αγρότες της Ροδόπης

Σειρά επαφών και συναντήσεων πραγματοποίησε  ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, για ζητήματα που αφορούν τον αγροτικό κόσμο της Ροδόπης. Το πρώτο θέμα που απασχόλησε τον βουλευτή στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της ΠΑΣΕΓΕΣ, Τζανέτο Καραμίχα, τον Αντιπρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του ΟΠΕΚΕΠΕ, Αλέξανδρο Οφίδη και Κυριάκο Μπαμπασίδη αντίστοιχα, ήταν η εξέλιξη του ΟΣΔΕ και η πορεία των επιδοτήσεων. Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ και οι παράγοντες του ΟΠΕΚΕΠΕ διαβεβαίωσαν τον βουλευτή ότι οι επιδοτήσεις των παραγωγών της Ροδόπης είναι διασφαλισμένες και θα δοθούν στην ώρα τους. Σε συνάντηση που πραγματοποίησε ο βουλευτής με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Βασίλη Έξαρχο, ενημερώθηκε ότι ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από το χαλάζι και τις πλημμύρες στις καλλιέργειες που βρίσκονται στους κάτωθι οικισμούς: Σύμβολα, Φωλιά, Δύμη, Αγίασμα, Θάμνα Ασώματοι, Τσιφλικάκι, Πρωτάτο, Μύστακας, Μικρό Πιστό, Άμφια, Αρίσβη, Αρχοντικά, Βάκος, Φιλλύρα, Δαρμένη, Σκάλωμα, Μέγα Πιστό και στην περιοχή Ιάσμου. Με το πέρας της καταγραφής και μόλις φτάσουν στον ΕΛΓΑ οι δηλώσεις καλλιέργειας 2013, θα σταλούν τα πορίσματα στους κατά τόπους Δήμους, θα υποβληθούν ενστάσεις από τους ενδιαφερόμενους παραγωγούς και μόλις ολοκληρωθούν όλα τα στάδια της διαδικασίας θα ξεκινήσουν οι πληρωμές των αγροτών.


ΕΡΑ Κομοτηνής: ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης για πετρέλαιο θέρμανσης

Ανακοίνωση για το πετρέλαιο θέρμανσης, εξέδωσε το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ροδόπης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «Παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξε αύξηση στα δημόσια έσοδα, ενώ ταυτόχρονα υπήρξαν περιβαλλοντικά προβλήματα από τη χρήση ακατάλληλων υλικών προς καύση λόγω της οικονομικής δυσπραγίας των νοικοκυριών να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης, η κυβέρνηση επιμένει στην ανάλγητη και αντικοινωνική υπερφορολόγησή του. Αυτό είναι το μνημονιακό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που βάζει τα συμφέροντα των δανειστών πάνω από τα συμφέροντα της κοινωνίας», σημειώνει καταλήγοντας η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

 

ΕΡΑ Κομοτηνής: Πρόγραμμα για τεχνικούς ασφαλείας από τον Εμπορικό σύλλογο

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής, σε συνεργασία με το Κέντρο Ανάπτυξης Ελληνικού Εμπορίου, προτίθεται να υλοποιήσει εκ νέου επιμορφωτικά προγράμματα ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ύστερα από μεγάλη ζήτηση από τους εργοδότες -επαγγελματίες. Το κάθε πρόγραμμα επιμόρφωσης είναι 10 ωρών και θα πραγματοποιηθεί σε 2 ημέρες. Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 50€ για την επιμόρφωση εργοδοτών-επαγγελματιών για τις επιχειρήσεις που υπάγονται στη Γ’ Κατηγορία. Οι ενδιαφερόμενοι εργοδότες –επαγγελματίες μπορούν να προμηθευτούν τις αιτήσεις συμμετοχής και το ενημερωτικό σημείωμα από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου μέχρι τις 18/9/2013. Υπενθυμίζουται ότι είναι υποχρεωτικό να υπάρχει Τεχνικός Ασφαλείας σε όλες τις επιχειρήσεις/ επαγγελματίες που απασχολούν προσωπικό, ανεξαρτήτως του κλάδου που δραστηριοποιούνται.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Κομοτηνής (Β.Γεωργίου 2) τηλ.: 2531027188, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.


ΕΡΑ Κομοτηνής:Χρήστος Θηβαίος για κλείσιμο ΕΡΤ: «Μπήκαν τα τανκς στην Λιλιπούπολη»

Μάγεψε το κοινό που παρακολούθησε τον ευαίσθητο και ερμηνευτή υψηλών προσδοκιών, ο  Χρήστος Θηβαίος, ο οποίος εμφανίστηκε στο πλαίσιο των γιορτών παλιάς πόλης της Ξάνθης και τραγούδησε αγαπημένα τραγούδια. Ο Χρήστος Θηβαίος αναφέρθηκε στον θεσμό πολιτισμού της Ξάνθης, που είναι οι γιορτές παλιάς πόλης και εξήρε το έργο των εθελοντών που κρατούν ζωντανό αυτό θεσμό εδώ και χρόνια. Έστειλε μήνυμα για αλληλεγγύη στους συνανθρώπους μας που υποφέρουν, ενώ για το κλείσιμο της ΕΡΤ είπε χαρακτηριστικά: «Βρέθηκα στην ΕΡΤ τότε που έπεσε το μαύρο και θα συμμετέχουμε μαζί με άλλους καλλιτέχνες, στη μεγάλη συναυλία που θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών μηνών από το ‘κλείσιμο’ στην ΕΡΤ. Ξαναλέω το κλείσιμο της ΕΡΤ το σχολιάζω ως εξής: Μπήκαν τα τανκς στην Λιλιπούπολη».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54