Ειδήσεις από ΕΡΑ Πύργου

http://www.erapirgou.gr/

 

ΤΕΙ Πύργου: Παραμένει το πρόβλημα με τη γραμματειακή υποστήριξη

Άλυτο παραμένει το πρόβλημα με τη Γραμματειακή Υποστήριξη του ΤΕΙ στον Πύργο, καθώς οι τρείς Διοικητικοί Υπάλληλοι διαμηνύουν προς πάσα κατεύθυνση πως δεν πρόκειται να επιστρέψουν στις θέσεις τους εάν δεν πληρωθούν. Εάν τούτο συμβεί, εγγραφές δεν θα μπορέσουν να γίνουν για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά εκτός και αν ο δήμος Πύργου προχωρήσει στην αποπληρωμή του μεγαλύτερου μέρους των δεδουλευμένων τους ή η Διοίκηση του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδος δώσει λύση. Εξάλλου, με απόφαση της Διοίκησης του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, ορίστηκαν οι προϊστάμενοι των τμημάτων στο ΤΕΙ Πύργου για την ακαδημαϊκή χρονιά 2013-2014.

Αποφασίζει για κινητοποιήσεις η ΕΛΜΕ Ηλείας

Στο 4ο Λύκειο Πύργου πραγματοποιείται σήμερα στις 12 το μεσημέρι η Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Ηλείας με ζητούμενο τη λήψη απόφασης επί των προτάσεων της ΟΛΜΕ για τον τρόπο αντίδρασης στα νέα αντιεκπαιδευτικά μέτρα, τις απολύσεις καθηγητών, τις αναγκαστικές μετατάξεις, την κατάργηση των νέων ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και γενικότερα την απαξίωση του δημόσιου σχολείου και του κοινωνικού του ρόλου, αλλά και του έργου των ίδιων των εκπαιδευτικών.

 

Απεργιακές κινητοποιήσεις εργαζομένων στον ΤΑΠ

Συνεχόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις αποφάσισαν να προτείνουν στην ομοσπονδία τους, στη διάρκεια των γενικών συνελεύσεών τους οι υπάλληλοι των Τομέων Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων – Πυροπλήκτων, Ηλείας Αχαϊας και Κοζάνης. Οι εργαζόμενοι στον ΤΑΠ Πύργου απεργούν από την περασμένη Δευτέρα και ως αύριο, τονίζοντας την ανάγκη ικανοποίησης του αιτήματος απρόσκοπτης λειτουργίας του ΤΑΠ και επιρρίπτοντας ευθύνες για τα τυχόν προβλήματα που θα προκύψουν στην εξυπηρέτηση των πολιτών, αποκλειστικά στις κυβερνητικές επιλογές.

 

Αύριο το φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Με το σύνθημα «Αλλαξε τον κόσμο το έχει ανάγκη», πραγματοποιείται αύριο το απόγευμα στο πάρκο του Κούβελου στον Πύργο,  το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ – Οδηγητή. Τα μέλη της κομμουνιστικής νεολαίας απευθύνουν κάλεσμα σε όλους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, στην οποία κεντρικός ομιλητής θα είναι το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και βουλευτής Αχαϊας Νίκος Καραθανασόπουλος.


Σε κίνδυνο το δίκτυο ΤΟΕΒ Σαβαλίων

Σε μια κλωστή κρέμεται το δίκτυο άρδευσης του ΤΟΕΒ Σαβαλίων , το οποίο κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βγει εξ ολοκλήρου εκτός λειτουργίας, λόγω παλαιότητας, αφού μετράει 45 χρόνια. Η βλάβη που σημειώθηκε χθες το πρωί που  δεν είναι η μόνη, και είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσει το οδικό δίκτυο Αμαλιάδας – Σαβαλίων, είναι ενδεικτική της κατάστασης στην οποία βρίσκεται. Όπως δήλωση ο πρόεδρος του εν λόγω ΤΟΕΒ Παναγ. Γιαννόπουλος σχεδιάζεται επίσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και συνάντηση με τον υπουργό προκειμένου να τεθεί το πρόβλημα και να απαιτηθεί η αποκατάσταση του δικτύου. Στο μεταξύ, έκκληση στους αρδευτές που έχουν οφειλές προς τον Οργανισμό κάνει ο κ. Γιαννόπουλος, καθώς επίκειται διακοπή της ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια, λόγω οφειλών του ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να μείνουν χωρίς νερό η καλλιέργειες.

 

Αύξηση αρδευτικών τελών

Την αύξηση του πάγιου τέλους κατά 0,5 ευρώ και των αρδευτικών τελών κατά 1 ευρώ προκειμένου να μπορέσει να «βγει» ο προϋπολογισμός της φετινής χρονιάς, αποφάσισε χθες το πρωί η Γενική Συνέλευση του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Οργανισμού Χρήστος Παλαιολόγος η αύξηση ήταν απαραίτητη για την λειτουργία του ΤΟΕΒ, καθώς τα καλλιεργήσιμα στρέμματα είναι 55.000 και μόνο για τη ΔΕΗ απαιτούνται 1,2 εκατ. ευρώ.

 

Στον Κορυδαλλό ο 43χρονος για την κακοποίηση γυναίκας

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 43χρονος από την Γορτυνία, που κατηγορείται για την επίθεση και τον άγριο ξυλοδαρμό σε βάρος μιας 62χρονης γυναίκας από τον Αστρά, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας σε πανηγύρι στα Τριπόταμα. Ο κατηγορούμενος οδηγήθηκε στην Ανακρίτρια Ηλείας, απολογήθηκε και μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού.

 

Σύλληψη για ναρκωτικές ουσίες

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, στην Οινόη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας άνδρας ηλικίας 45 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, σε έρευνα που ενήργησαν οι Αστυνομικοί στην οικία του 45χρονου στην Οινόη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρήκαν και κατέσχεσαν τέσσερις συσκευασίες ινδικής κάνναβης συνολικού βάρους 25,8 γραμμαρίων και μια συσκευασία με σπόρους κάνναβης βάρους 0,6 γραμμαρίων.

 

Καιρός

 

Ηλιοφάνεια αλλά και νεφώσεις κατά περιόδους προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ στη Δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι στο Ιόνιο Νοτιοανατολικοί  ασθενείς 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 -29 βαθμούς Κελσίου.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54