Απεργιακή έκρηξη από σήμερα

Εβδομάδα μαζικών κινητοποιήσεων στο Δημόσιο για το θέμα της διαθεσιμότητας. Απεργούν εργαζόμενοι σε εκπαίδευση, ασφαλιστικά ταμεία και νοσοκομεία, οι οποίοι αντιδρούν συντονισμένα στα σχέδια κυβέρνησης και τρόικας για διαθεσιμότητα 12.500 δημοσίων υπαλλήλων. Νωρίτερα, με  επέμβαση των ΜΑΤ και χρήση χημικών, απομακρύνθηκαν από την είσοδο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης οι σχολικοί φύλακες που πραγματοποιούσαν από το πρωί συμβολική κατάληψη του χώρου, διαμαρτυρόμενοι για το καθεστώς διαθεσιμότητας. Αντιπροσωπεία τους θα έχει πάντως συνάντηση με τον υπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα.


 

Πενθήμερες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινά από σήμερα η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Οι καθηγητές οργανώνουν στις 12 κοινή συγκέντρωση στα Προπύλαια με τις Ομοσπονδίες Διοικητικού Προσωπικού των πανεπιστημίων, των εργαζομένων στον ΟΑΕΔ, στο ΙΚΑ και τους Οργανισμούς Κοινωνικής Πολιτικής.

Πενθήμερες κυλιόμενες απεργίες πραγματοποιούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία, στον ΟΑΕΔ και στις υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας.

Σαρανταοκτάωρη απεργία την Τετάρτη και την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν οι δάσκαλοι και 48ωρη απεργία την Τρίτη και την Τετάρτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

Παράλληλα, τα περισσότερα Ανώτατα και Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, καθώς, όπως τονίζουν οι πρυτάνεις και οι πρόεδροι των ΤΕΙ, δεν περισσεύουν διοικητικοί υπάλληλοι και, αν προχωρήσει η διαθεσιμότητα, τα τμήματα δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν.

Εργαζόμενοι, φοιτητές και διδάσκοντες του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, σε συνεργασία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, διοργανώνουν την Τετάρτη το βράδυ συναυλία για την Παιδεία με συμμετοχή πολλών καλλιτεχνών και διανοουμένων, στο κτήριο του Πολυτεχνείου.

Παναττική στάση εργασίας σήμερα, από τις 11.30 το πρωί ως τη λήξη του ωραρίου, εξήγγειλε η ΑΔΕΔΥ.

Στάση εργασίας θα γίνει και σε όσες περιοχές της χώρας οργανώνονται συλλαλητήρια.

H Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας αποφάσισε να μείνουν κλειστά σήμερα τα καταστήματα σε όλη τη χώρα. Στις 10.30 πραγματοποιούν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας, ενώ συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν και στη Θεσσαλονίκη.

Τριήμερη απεργία από την Τρίτη πραγματοποιούν οι νοσοκομειακοί γιατροί, ενώ η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 4ωρη στάση εργασίας για την Τετάρτη.

Οι κινητοποιήσεις κορυφώνονται Τετάρτη και Πέμπτη με τη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, η οποία θα συνεδριάσει το επόμενο Σαββατοκύριακο για να αποφασίσει αν και πώς θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις.

Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι δικηγόροι, οι οποίοι έχουν προαναγγείλει αποχή από τα καθήκοντά τους για αύριο και μεθαύριο, ημέρες στις οποίες αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση ο νέος Κώδικας Δικηγόρων.

Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16/09/2013 - 09:57