Ειδήσεις από ΕΡΑ Ιωαννίνων

Ήπειρος: Βροχές και Καταιγίδες

Πρόσκαιρη, αλλά σημαντική μεταβολή του καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται σήμερα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και την Ήπειρο και βαθμιαία στη δυτική και κεντρική Στερεά, την Πελοπόννησο και από το βράδυ στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.

Από το απόγευμα της Δευτέρας και από τα δυτικά η κακοκαιρία θα υποχωρήσει και τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ηγουμενίτσα: Κλιμάκιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον ΧΥΤΑ Καρβουναρίου την Παρασκευή

Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου κλιμάκιο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ευρωβουλευτές - επιτροπή αναφορών κ. α.), θα επισκεφτεί το Δήμο Σουλίου και θα έχει προγραμματισμένη συνάντηση και συζήτηση με τη Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη – Μπότση, αιρετούς, φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες, σχετικά με τη λειτουργία του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.

Ιωάννινα: παρενοχλούσε μαθητές στο facebook

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος ενός 32χρονου ημεδαπού στα Ιωάννινα, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας μέσω του διαδικτύου. Για τη συγκεκριμένη υπόθεση είχαν προηγηθεί καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω συγκεκριμένου προφίλ σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, συνομιλούσε με μαθητές στην περιοχή των Ιωαννίνων, ενώ κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, προσέβαλλε την γενετήσια αξιοπρέπειά τους. Από την ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα που διενεργήθηκε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή και τα στοιχεία του 32χρονου ημεδαπού.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του στα Ιωάννινα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού και σε επιτόπια αυτοψία στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, προέκυψε ότι διατηρούσε λογαριασμό σε πρόγραμμα ηλεκτρονικής επικοινωνίας, μέσω του οποίου συνομιλούσε με πλήθος άλλων χρηστών.

Ιωάννινα: Σε τραγωδία εξελίχθηκε το κυνήγι αγριόχοιρου

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το κυνήγι αγριόχοιρου χθες κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, μεταξύ των χωριών Χρυσόδουλης και Αργυροχωρίου Πωγωνίου. Νεκρός είναι ένας 49χρονος κάτοικος Ιωαννίνων ο οποίος δέχθηκε τα πυρά ενός 39χρονου από τις Καρυές. Ο 39χρονος νόμισε ότι οι κινήσεις ανάμεσα στα δέντρα προέρχονταν από αγριογούρουνο και πυροβόλησε. Μόνο που εκεί βρίσκονταν ο 47χρονος φίλος και εξάδελφός του. Ο θάνατος του κυνηγού ήταν ακαριαίος ενώ ο ξάδερφός του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Ιωάννινα: απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Διαδικτυακή απάτη σε βάρος του Ι.Κ.Α. εξιχνιάστηκε από την Οικονομική Αστυνομία και την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο έρευνας και προανάκρισης για εξαπάτηση του φορέα του Ιδρύματος.

Η υπόθεση αφορά σε ηλεκτρονική υποβολή ψευδών Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, μέσω του διαδικτύου, ενώ ταυτοποιήθηκε για τη συμμετοχή του σε αυτή, ένας 48χρονος ημεδαπός, πολιτικός μηχανικός στην πόλη των Ιωαννίνων.

Η ζημιά για το Ι.Κ.Α. υπολογίζεται στις 28.424 ευρώ. Σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, άγνωστα άτομα είχαν υποβάλλει μέσω του διαδικτύου 23 ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Με αυτό τον τρόπο, είχαν δηλώσει εικονικά 45 εργαζόμενους ως εργάτες τριών οικοδομικών έργων και ημέρες εργασίας που δεν αντιστοιχούσαν σε πραγματική απασχόληση.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 44χρονος για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Ένας 44χρονος συνελήφθη στα Σύβοτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο συλληφθείς μετά από διαπληκτισμό που είχε με 31χρονο ημεδαπό, πυροβόλησε μια φορά εναντίον του χωρίς να τον τραυματίσει. Ο 44χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54